Optimism ponderat la Peştişu Mic

89

Dezvoltarea reţelei de infrastructură rămâne, şi în această comună hunedoreană, una dintre priorităţile reprezentanţilor administraţiei publice locale

primar pestis

Deşi mulţi dintre orăşeni îşi doresc ca prin zonele rurale modernismul să nu prea pătrundă, modernizarea satelor şi, în special, a reţelelor de infrastructură reprezintă o necesitate pentru cei care locuiesc în aceste localităţi.

Proiecte pentru drumuri

Una dintre problemele majore întâlnite în majoritatea comunelor, nu doar în judeţul Hunedoara, ci şi în întreaga ţară, este legată de starea drumurilor. Un astfel de aspect l-au semnalat şi locuitorii comunei peştişu Mic, în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe postul de televiziune. HUNEDOARA TV. „Legat de starea drumurilor, doresc să fac câteva precizări. Avem întocmite mai multe proiecte pentru reabilitarea unor drumuri din comună, acestea fiind situate în Peştişu Mic, aici fiind vorba despre două străzi din preajma primăriei, şi cîte una în satele aparţinătoare Almaşu Mic, în Nandru şi în Josani. La o parte dintre acestea lucrările sunt începute, chiar şi aproape de finalizare, iar la altele se va organiza licitaţia pentru desemnarea executantului. Totodată, printr-un grup de acţiune locală am mai depus un proiect ce vizează asfaltarea a încă unei străzi în localitatea de reşedinţă, urmând a fi semnat contractul pentru aceasta. De asemenea, lucrăm şi la întocmirea proiectului pentru modernizarea a circa doi kilometri de drum către Mănăstirea „Sfântul Nectarie” de pe Valea Nandrului. Avem speranţa ca în luna octombrie să primim toate avizele necesare pentru demararea acestui proiect”, a spus primarul comunei Peştişu Mic, Leorean Casian Voina.

Speranţe la fonduri europene

De asemenea, şi în Peştişu Mic există problema introducerii reţelelor de apăşi canalizare. „În urmă cu trei ani am depus un proiect, pe măsura 322, în vederea introducerii reţelelor de apăşi canalizare în comună, dar acesta a fost respins din cauza numărului mic de locuitori. Trebuia să fim 2.000 de oameni, dar în comună eram atunci numai 1.265…Acum suntem 1.326, tot insuficient, motiv pentru care proiectul ne-a fost respins şi de către Administraţia Fondurilor de Mediu. În perspectivă, însă, începând din 2014, aşa cum este prevăzut în „Masterplan”, toate comunele cu populaţia de sub 2.000 de locuitiori vor putea depune proiecte pentru apăşi canalizare, lucru pe care âl vom face, cu siguranţă, şi noi. Practic, de cum de va deschide noua sesiune de depunere de proiecte ce beneficiază de finanţare europeană, şi sperăm să fie încă de la începutul anului viitor, noi vom depune documentaţia necesară, care este pregătităşi avem mari speranţe că demersul nostru va fi unul pozitiv, de această dată”, a declarat Leorean Casian Voina, primarul din Peştişu Mic, în emisiunea „De prin sate adunate…”, de la HUNEDOARA TV.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.