O comoară de fată!

Handbalista Ana Maria Tănăsie formată la Clubul Sportiv Şcolar Hunedoara a fost transferată pe o sumă record pentru vârsta ei în România!

MADE IN HUNEDOARA. Handbalista Ana Maria Tănăsie a fost descoperită şi formată la Clubul Sportiv Şcolar din Hunedoara de profesorii Paraschiva Bălici şi Ioan Feier. Foto: SAMI TAMAŞ

MADE IN HUNEDOARA. Handbalista Ana Maria Tănăsie a fost descoperită şi formată la Clubul Sportiv Şcolar din Hunedoara de profesorii Paraschiva Bălici şi Ioan Feier.
Foto: SAMI TAMAŞ

 

Handbalista hunedoreancă Ana Maria Tănăsie (foto, 18 ani), va evolua în următoarele 5 sezoane pentru vicecampioana României, HCM Baia Mare. 12.000 de euro! – cea mai mare grilă dintre cele 13 handbaliste de la Centrul Naţional de Excelenţă (CNE) de la Râmnicu Vâlcea – a fost suma oferită de HCM Baia Mare pentru a-şi asigura serviciile lui Tănăsie până în anul 2018.

Banii vor fi împărţiţi pe din două între CNE Râmnicu Vâlcea şi Clubul Sportiv Şcolar (CSŞ) Hunedoara – clubul de provenienţă al jucătoarei. Mai precis în contul grupării hunedorene vor ajunge 6.000 de euro. Şi cei doi antrenori care i-au pus prima dată mingea în mâini lui Tănăsie la Hunedoara, Paraschiva Bălici şi Ioan Feier vor fi recompensaţi. Ei vor primi câte 600 euro fiecare, adică 20 la sută din suma care a revenit lui CSŞ Hunedoara.

Mutarea s-a parafat în sediul Federaţiei Române de Handbal  în urma licitaţiei pentru jucătoarele de la Centrul Naţional de Excelenţă (CNE) de la Râmnicu Vâlcea generaţia celor născute în perioada 1994-1995 din care a făcut parte şi Ana Maria Tănăsie ea fiind “şefă de promoţie”.

Spre exemplu pentru transferul celorlatete jucătoare de la CNE de la Râmnicu Vâlcea nu s-a plătit mai mult de 8.000 euro.

În primăvara acestui an Ana Maria Tănăsie a evoluat pe postul de extremă pentru echipa HC Zalău în Liga Naţională – 28 de goluri – dar şi în Cupa EHF. Tot în acest an Tănăsie a debutat şi în echipa naţională a României.

“Nu voi plati niciodată 12.000 de euro pentru transferul unei jucătoare de perspectivă. O consider o mare aroganţă faţă de societatea în care trăim”

Marian Muntean, patron CSM Cetate Deva

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului