NATAŢIE/CAMPIONATELE NAŢIONALE DE ÎNOT ÎN BAZIN SCURT 2013/S-au autodepăşit!

Într-un concurs de nota 10 înotătorii de la CSŞ Hunedoara au cucerit 11 medalii la cea de a 10-a ediţie a Campionatului Naţional în bazin scurt. Una a fost de AUR!

_MG_0953

Înotătorii de la Clubul Sportiv Şcolar (CSŞ Hunedoara) Hunedoara au fost pe val la cea de-a X-a ediţie a  Campionatului Național de înot în bazin scurt – 25 de metri – care s-a încheiat aseară la Hunedoara. În total sportivii pregătiți de profesoara Anca Băjan au cucerit 11 medalii (1 aur, 3 de argint şi 7 de bronz), cele mai multe în comparaţie cu cele nouă ediții anterioare ale tradiţionalei de acum competiții care se desfăşoară an de an la Hunedoara.

Cinci medalii la seniori, şase la juniori

Cea mai strălucitoare medalie – de aur – a fost câştigată de înotătorul de 19 ani Alexandru Ancuța (foto în stânga) care este – în premieră – campion naţional de seniori al României în proba de 200 de metri mixt. “Este prima medalie de aur la seniori câştigată de un sportiv pregătit de mine”, a spus bucuroasă antrenoarea Anca Băjan. Rezultate foarte bune a obținut și înotătoarea de 17 ani Adelina Buzdugan care și-a trecut în cont trei medalii la nivel de senioare: una de argint la 200 de metri bras și două medalii de bronz la 50 și 100 de metri bras. “Fetele mi-au făcut o surpriză nemaipomenită. Înainte de concurs doar în vise am îndrăznit să mi le imaginez pe podiumul de premiere iar ele mi-au transformat visele în realitate”, a mărturisit Anca Băjan.

Cea mai dorită medalie: la 400 m mixt

Patru medalii și-a trecut în palmares și juniorul Alexandru Bădeață (foto în dreapta, 17 ani): două de argint – la seniori şi juniori – în proba lui preferată: 400 de metri mixt  şi alte două medalii de bronz în cursele de 200 de metri spate şi 100 metri spate. “Am sperat cel mai mult la aceste medalii. În ciuda situaţiilor neplăcute care l-au încercat în acest an,  Alexandru Bădeaţă a demonstrat încă o dată că este un sportiv valoros, un înotător de perspectivă”, a mai spus antrenoarea Anca Băjan.

Probele de bras au adus alte trei medalii pentru CSŞ Hunedoara însă la juniori prin Denisa Iluca (15 ani):  bronz în probele de 50 metri, 100 metri și 200 de metri bras. “Sunt foarte bucuroasă şi mulţumită că toţi elevii mei au reuşit să se mobilizeze şi astfel să se autodepăşească în condiţiile în care presiunea concursului a apăsat de trei ori mai tare asupra lor în comparaţie cu oricare dintre adversarii lor. Elevii mei au concurat în faţa hunedorenilor, a famililor şi prietenilor lor dar şi a oficialilor Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern cu gândul să nu dezamăgească iar pe lângă faptul că au câştigat medalii au reuşit să îşi îmbunătăţească timpii în majoritatea probelor. Sunt mândră de ei! ”, a concluzionat profesoara Anca Băjan. Andra Mălina a fost a cincea sportivă care a reprezentat CSŞ Hunedoara în concurs.

În cele patru zile – 21 – 24 noiembrie – pline de concurs în Bazinul de la Hunedoara au concurat aproximativ 200 de înotători legitimaţi la 30 de cluburi din România.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara         Cum arată noul drum spre Vadu Dobrii         Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan