NATAŢIE/CAMPIONATELE NAŢIONALE DE ÎNOT ÎN BAZIN SCURT 2013/S-au autodepăşit!

Într-un concurs de nota 10 înotătorii de la CSŞ Hunedoara au cucerit 11 medalii la cea de a 10-a ediţie a Campionatului Naţional în bazin scurt. Una a fost de AUR!

_MG_0953

Înotătorii de la Clubul Sportiv Şcolar (CSŞ Hunedoara) Hunedoara au fost pe val la cea de-a X-a ediţie a  Campionatului Național de înot în bazin scurt – 25 de metri – care s-a încheiat aseară la Hunedoara. În total sportivii pregătiți de profesoara Anca Băjan au cucerit 11 medalii (1 aur, 3 de argint şi 7 de bronz), cele mai multe în comparaţie cu cele nouă ediții anterioare ale tradiţionalei de acum competiții care se desfăşoară an de an la Hunedoara.

Cinci medalii la seniori, şase la juniori

Cea mai strălucitoare medalie – de aur – a fost câştigată de înotătorul de 19 ani Alexandru Ancuța (foto în stânga) care este – în premieră – campion naţional de seniori al României în proba de 200 de metri mixt. “Este prima medalie de aur la seniori câştigată de un sportiv pregătit de mine”, a spus bucuroasă antrenoarea Anca Băjan. Rezultate foarte bune a obținut și înotătoarea de 17 ani Adelina Buzdugan care și-a trecut în cont trei medalii la nivel de senioare: una de argint la 200 de metri bras și două medalii de bronz la 50 și 100 de metri bras. “Fetele mi-au făcut o surpriză nemaipomenită. Înainte de concurs doar în vise am îndrăznit să mi le imaginez pe podiumul de premiere iar ele mi-au transformat visele în realitate”, a mărturisit Anca Băjan.

Cea mai dorită medalie: la 400 m mixt

Patru medalii și-a trecut în palmares și juniorul Alexandru Bădeață (foto în dreapta, 17 ani): două de argint – la seniori şi juniori – în proba lui preferată: 400 de metri mixt  şi alte două medalii de bronz în cursele de 200 de metri spate şi 100 metri spate. “Am sperat cel mai mult la aceste medalii. În ciuda situaţiilor neplăcute care l-au încercat în acest an,  Alexandru Bădeaţă a demonstrat încă o dată că este un sportiv valoros, un înotător de perspectivă”, a mai spus antrenoarea Anca Băjan.

Probele de bras au adus alte trei medalii pentru CSŞ Hunedoara însă la juniori prin Denisa Iluca (15 ani):  bronz în probele de 50 metri, 100 metri și 200 de metri bras. “Sunt foarte bucuroasă şi mulţumită că toţi elevii mei au reuşit să se mobilizeze şi astfel să se autodepăşească în condiţiile în care presiunea concursului a apăsat de trei ori mai tare asupra lor în comparaţie cu oricare dintre adversarii lor. Elevii mei au concurat în faţa hunedorenilor, a famililor şi prietenilor lor dar şi a oficialilor Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern cu gândul să nu dezamăgească iar pe lângă faptul că au câştigat medalii au reuşit să îşi îmbunătăţească timpii în majoritatea probelor. Sunt mândră de ei! ”, a concluzionat profesoara Anca Băjan. Andra Mălina a fost a cincea sportivă care a reprezentat CSŞ Hunedoara în concurs.

În cele patru zile – 21 – 24 noiembrie – pline de concurs în Bazinul de la Hunedoara au concurat aproximativ 200 de înotători legitimaţi la 30 de cluburi din România.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști