NATAŢIE/CAMPIONATELE NAŢIONALE ALE JUNIORILOR 2014/“Impresionant!”

Înotătorii juniori de la Clubul Sportiv Şcolar (CSŞ) Hunedoara au făcut valuri la ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale care s-au desfăşurat săptămâna trecută în bazinul de 50 de metri de la Piteşti din care au urcat  de opt ori pe podiumul de premiere. Alexandru Bădeaţă a dominat probele masculine de 200 şi 400 metri mixt.

12-VALURI

Sportivii antrenaţi de profesorii Anca Băjan şi Dan Ardelean au câştigat în total opt medalii (două medalii de aur, patru de argint şi două de bronz).

Cele mai mari valuri şi totodată cele mai bune rezultate dintre înotătorii hunedoreni au fost obţinute de Alexandru Bădeaţă (foto) – dublu campion naţional – care s-a impus într-o manieră categorică în probele de 200 şi 400 metri mixt – probă considerată ca fiind cea mai dificilă a înotului, echivalenta unui marathon – lăsându-şi cu mult în urmă adversarii.

“Toţi înotătorii hunedoreni au avut o evoluţie bună şi şi-au îmbunătăţit timpii la Piteşti, însă ceea ce a reuşit Alexandru Bădeaţă a fost de-a dreptul impresionant. Să ajungi primul la finish cu 25 de metri înaintea următorului concurent aşa cum a reuşit la 400 metri mixt şi cu între patru şi zece secunde aşa cum a reuşit la 200 metri mixt este ceva fantastic”, a remarcat şefa catedrei de înot de la CSŞ Hunedoara, Anca Băjan.

Component al Lotului Olimpic de juniori Alexandru Bădeaţă şi-a mai trecut în palmares încă o medalie de argint în proba de 200 metri spate – OPEN în care au participat 54 concurenţi. 12-APA

Domnişoare poleite cu argint şi bronz

Nici fetele nu s-au lăsat mai prejos. Au câştigat cinci medalii. Alte trei medalii de argint au fost câştigate de Raluca Mera (13 ani), în probele de 100 metri spate (la juniori 2) şi 200 metri spate şi ştafeta feminină formată din Alina Perju, Raluca Mera, Ioana Hăulică şi Kincso Nagy în proba de 4 X 100 metri mixt. Medaliile de bronz au fost câştigate de Alina Perju în proba de 100 metri bras şi Raluca Mera în proba de 100 metri spate (OPEN). 13 sportivi a numărat delegaţia CSŞ Hunedoara.

Campionatele Naţionale ale juniorilor de la Piteşti a fost ultima competiţie majoră din acest an.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)         Activitățile muzeelor din județul Hunedoara rămân suspendate         Peste 3.000 de oameni sunt în izolare în județul Hunedoara         Amenzi în valoare de 330.000 de lei date de Garda de Mediu în județul Hunedoara         Cadrele medicale vor putea fi cazate la Secția de Recuperare de la Baia Sărată – Deva         100 de cazuri de coronavirus înregistrate până acum în județul Hunedoara         Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500         Primarul Marcel Goia face apel la localnici pentru a ține o zi de post și rugăciune         MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara         Alți doi pacienți decedați în spitalele hunedorene aveau și Covid 19         NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România