MOTO/Motoare ambalate în munţi

Peste 400 de rideri din întreaga Europă şi SUA se vor întrece în cea de-a VI-a ediţie a competiţiei EnduroPanorama, în Ţinutul Pădurenilor. Startul este astăzi în cariera de la Ghelari.

DSC_0321Peste 400 de rideri din întreaga Europă şi SUA au luat startul la cea de-a VI-a ediţie a competiţiei Enduro Panorama, care are loc timp de trei zile, în Ţinutul Pădurenilor din Munţii Poiana Ruscă.

Băi de nămol, urcări pe grohotişuri, treceri pe coamă, plonjări în vaduri de râuri şi “speciale” în carieră de marmură – sunt doar o mică parte din surprizele din “teren” pregătite de organizatorii competiţiei EnduroPanorama 2014, Moto Club Haita Deva. Aproape 400 de rideri din întreaga Europă şi SUA participă la cea de-a VI-a ediţie a competiţiei una dintre cele mai dure.

„Am schimbat şi noi câteva probe speciale, dar ploile din ultima vreme dublează greutatea traseului. Dacă mă gândesc bine, ca nivel de greutate, clasa A va avea traseu de „profi”, iar cei de la B au în faţă un drum pentru experţi, nu pentru hobby. Nu le va fi deloc uşor amatorilor”, spune Paul Grecu, de la Moto Club Haita Deva.

Evenimentul va debuta  vineri, 2 mai, la ora 15:00 la Ghelari, iar unde riderii au luat startul din zona carierei din localitate.

 „Azi (n.r. vineri) sunt 30 de kilometri de parcurs de către endurişti, un traseu mai lung, dar şi mai greu. Am amenajat o specială cu obstacole naturale şi grămezi de buşteni, dar, înainte de finiş, riderii din ambele clase vor avea de urcat pe o potecă de piatră”, a mai spus Paul Grecu.

Sâmbătă, 3 mai, startul se va da de la ora 9, iar motocicliştii au de străbătut 90 de kilometri prin munţii şi văile spectaculoase din Ţara Pădurenilor.

„În zona localităţii Topliţa avem un punct spectaculos –o coborâre cu trecere prin apă -, iar, la Hăşdău, am ales o trecere prin râu cu urcare pe versant, ceea ce riderii numesc „tzichi, tzachi”. Între Topliţa şi Florese, amatorii de extrem îi vor vedea pe cei de la profi cum se descurcă la o urcare pe piatră”, explică organizatorul.

Duminică, o tură pe marmură la Alun

Ziua de duminică aduce la această ediţie un traseu pe 90 de kilometri, mai lung decât la precedentele ediţii. Paul Grecu spune că spectatorii „au ce vedea” în fosta carieră de marmură de la Alun, unde atât probele celor de la A, cât şi a celor de la B, sunt „hard”, dar: „este frumos şi pe drumul dintre Govăjdie şi Lelese, cu treceri pe coame deschise şi urcări abrupte pe piatră”.

Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii în valoare de mii de euro, oferite de organizatori împreună cu partenerii şi sponsorii competiţiei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni         Salarii regești la Consiliul Județean Hunedoara         Deva – între destinație turistică și turismul de nișă