MOTO/Motoare ambalate în munţi

Peste 400 de rideri din întreaga Europă şi SUA se vor întrece în cea de-a VI-a ediţie a competiţiei EnduroPanorama, în Ţinutul Pădurenilor. Startul este astăzi în cariera de la Ghelari.

DSC_0321Peste 400 de rideri din întreaga Europă şi SUA au luat startul la cea de-a VI-a ediţie a competiţiei Enduro Panorama, care are loc timp de trei zile, în Ţinutul Pădurenilor din Munţii Poiana Ruscă.

Băi de nămol, urcări pe grohotişuri, treceri pe coamă, plonjări în vaduri de râuri şi “speciale” în carieră de marmură – sunt doar o mică parte din surprizele din “teren” pregătite de organizatorii competiţiei EnduroPanorama 2014, Moto Club Haita Deva. Aproape 400 de rideri din întreaga Europă şi SUA participă la cea de-a VI-a ediţie a competiţiei una dintre cele mai dure.

„Am schimbat şi noi câteva probe speciale, dar ploile din ultima vreme dublează greutatea traseului. Dacă mă gândesc bine, ca nivel de greutate, clasa A va avea traseu de „profi”, iar cei de la B au în faţă un drum pentru experţi, nu pentru hobby. Nu le va fi deloc uşor amatorilor”, spune Paul Grecu, de la Moto Club Haita Deva.

Evenimentul va debuta  vineri, 2 mai, la ora 15:00 la Ghelari, iar unde riderii au luat startul din zona carierei din localitate.

 „Azi (n.r. vineri) sunt 30 de kilometri de parcurs de către endurişti, un traseu mai lung, dar şi mai greu. Am amenajat o specială cu obstacole naturale şi grămezi de buşteni, dar, înainte de finiş, riderii din ambele clase vor avea de urcat pe o potecă de piatră”, a mai spus Paul Grecu.

Sâmbătă, 3 mai, startul se va da de la ora 9, iar motocicliştii au de străbătut 90 de kilometri prin munţii şi văile spectaculoase din Ţara Pădurenilor.

„În zona localităţii Topliţa avem un punct spectaculos –o coborâre cu trecere prin apă -, iar, la Hăşdău, am ales o trecere prin râu cu urcare pe versant, ceea ce riderii numesc „tzichi, tzachi”. Între Topliţa şi Florese, amatorii de extrem îi vor vedea pe cei de la profi cum se descurcă la o urcare pe piatră”, explică organizatorul.

Duminică, o tură pe marmură la Alun

Ziua de duminică aduce la această ediţie un traseu pe 90 de kilometri, mai lung decât la precedentele ediţii. Paul Grecu spune că spectatorii „au ce vedea” în fosta carieră de marmură de la Alun, unde atât probele celor de la A, cât şi a celor de la B, sunt „hard”, dar: „este frumos şi pe drumul dintre Govăjdie şi Lelese, cu treceri pe coame deschise şi urcări abrupte pe piatră”.

Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii în valoare de mii de euro, oferite de organizatori împreună cu partenerii şi sponsorii competiţiei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici