LUCRĂRI Coşmar rutier încheiat pentru vizitatorii Sarmizegetusei

sarmizegetusaTuriştii care intenţionează să viziteze cetatea dacică Sarmizegetusa Regia sunt sfătuiţi să nu îşi mai facă griji asupra stării ultimilor kilometri ai drumului spre situl istoric.

Potrivit administratorilor zonei Sarmizegetusei Regia, monument istoric inclus în patrimoniul UNESCO, până în prezent au fost executate lucrările de reparaţii ale drumului dintre Costeşti şi cetatea dacică: gropile au fost acoperite şi terasamentul drumului judeţean a fost consolidat. „Urmează ca în cursul acestui an să demareze şi lucrările de asfaltare a drumului judeţean”, a informat Vladimir Brilinsky, administratorul obiectivului turistic de la Sarmizegetusa Regia.

Starea proastă a ultimilor 20 de kilometri ai drumului spre cetatea dacică a reprezentat în ultimii ani una din principalele probleme reclamate de vizitatori. O dată cu finalizarea lucrărilor de modernizare a sectorului rutier şi cu impunerea interdicţiilor de circulaţie pentru maşinile de mare tonaj, numărul vizitatorilor monumentului istocric va creşte, susţin reprezenanţii Consiliului Judeţean Hunedoara, instituţie care are în grijă cetăţile dacice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi