LUCRĂRI Coşmar rutier încheiat pentru vizitatorii Sarmizegetusei

sarmizegetusaTuriştii care intenţionează să viziteze cetatea dacică Sarmizegetusa Regia sunt sfătuiţi să nu îşi mai facă griji asupra stării ultimilor kilometri ai drumului spre situl istoric.

Potrivit administratorilor zonei Sarmizegetusei Regia, monument istoric inclus în patrimoniul UNESCO, până în prezent au fost executate lucrările de reparaţii ale drumului dintre Costeşti şi cetatea dacică: gropile au fost acoperite şi terasamentul drumului judeţean a fost consolidat. „Urmează ca în cursul acestui an să demareze şi lucrările de asfaltare a drumului judeţean”, a informat Vladimir Brilinsky, administratorul obiectivului turistic de la Sarmizegetusa Regia.

Starea proastă a ultimilor 20 de kilometri ai drumului spre cetatea dacică a reprezentat în ultimii ani una din principalele probleme reclamate de vizitatori. O dată cu finalizarea lucrărilor de modernizare a sectorului rutier şi cu impunerea interdicţiilor de circulaţie pentru maşinile de mare tonaj, numărul vizitatorilor monumentului istocric va creşte, susţin reprezenanţii Consiliului Judeţean Hunedoara, instituţie care are în grijă cetăţile dacice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani