LUCRĂRI Coşmar rutier încheiat pentru vizitatorii Sarmizegetusei

80

sarmizegetusaTuriştii care intenţionează să viziteze cetatea dacică Sarmizegetusa Regia sunt sfătuiţi să nu îşi mai facă griji asupra stării ultimilor kilometri ai drumului spre situl istoric.

Potrivit administratorilor zonei Sarmizegetusei Regia, monument istoric inclus în patrimoniul UNESCO, până în prezent au fost executate lucrările de reparaţii ale drumului dintre Costeşti şi cetatea dacică: gropile au fost acoperite şi terasamentul drumului judeţean a fost consolidat. „Urmează ca în cursul acestui an să demareze şi lucrările de asfaltare a drumului judeţean”, a informat Vladimir Brilinsky, administratorul obiectivului turistic de la Sarmizegetusa Regia.

Starea proastă a ultimilor 20 de kilometri ai drumului spre cetatea dacică a reprezentat în ultimii ani una din principalele probleme reclamate de vizitatori. O dată cu finalizarea lucrărilor de modernizare a sectorului rutier şi cu impunerea interdicţiilor de circulaţie pentru maşinile de mare tonaj, numărul vizitatorilor monumentului istocric va creşte, susţin reprezenanţii Consiliului Judeţean Hunedoara, instituţie care are în grijă cetăţile dacice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.