JUDO/COMPETIŢIE INTERNAŢIONALĂ LA DEVA/Sute de judoka luptă pentru Cupa Europei

Sala Sporturilor din Deva va găzdui în premieră o întrecere din cadrul calendarului competiţional al Uniunii Europene de Judo. Cupa Europei pentru Juniori este o întrecere din Top Ranking la care participă 370 de judoka – fete şi băieţi – la categoria de vârsta Under 21.

DSC04209

Începând cu acest sfârşit de săptămână municipiul Deva se va regăsi şi pe harta judoului continental odată cu organizarea în Sala Sporturilor a etapei de Cupa Europei pentru juniori Under-21 (sportivi născuţi între anii 1994 şi 1999). Competiţia va fi urmată de un stagiu de pregătire internaţională pentru sportivi.

Competiţia punctează în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Judo şi reprezintă criteriu de calificare dar şi o repetiţie generală – din punct de vedere organizatoric – pentru Campionantul European Under 21, care va avea loc în perioada 19-21 septembrie la Bucureşti.

Două zile pline de competiţie

Astfel, 370 de sportivi din 20 de ţări din Europa vor lupta pe tatami la Deva, în week end.

Competiţia propriu-zisă va debuta mâine dimineaţă la ora 10:00, când vor avea loc calificările şi semifinalele, atât la masculin la categoriile – 55 de kilograme, – 60 de kilograme, – 66 de kilograme, – 73 de kilograme, cât şi la feminin – 44 de kilograme, – 48 de kilograme, – 52 de kilograme, – 57 de kilograme. Finalele fiind programate după amiază imediat după festivitatea de deschidere programată pentru ora 16:00.

Duminică, 18 mai, tot de la ora 10:00 în concurs vor intra sportivi de la categoriile: – 81 kg; – 90 kg; – 100 kg; și +100 kg; la masculin și -63 kg; -70 kg; -78 kg; și +78 kg; la feminin.

„Întrecerea este organizată de Federaţia Română de Judo, în colaborare cu Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Deva, Sport Club Municipal Deva şi Colegiul Naţional Sportiv “Cetate” Deva. Va fi o repetiţie generală pentru Campionatul European Under 21 din toamnă din Capitală, dar totodată şi o şansă bună pentru ca sportivii noştri să urce, din nou, pe podiumul continental”, a spus Doru Ioan Sapta (foto), preşedintele Federaţiei Române de Judo.

Organizatorii anunță că intrarea publicului în Sala Sporturilor din Deva la Cupa Europei de juniori va fi liberă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
„HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg