Investitori din Austria pentru sporturi extreme la Luncoiu de Jos

Aceștia doresc să colaboreze cu autoritățile locale pentru a promova practicarea acestui gen de activităţi

Fără îndoială, comuna Luncoiu de Jos este una dintre cele mai pitorești localități rurale din județul Hunedoara.

luncoi viaduct

Centru de Informare Turistică

Luncoiu de Jos este o comună curată, care are ce oferi vizitatorilor săi. Și edilii locali doresc să își promoveze cât mai bine comuna. “Din punct de vedere al curățeniei, putem spune că stăm bine la acest capitol, în toate satele comunei Luncoiu de Jos. Avem o bună colaborare cu cetățenii în ce privește îngrijirea marginilor de drum, a șanțurilor de scurgere sau a rigolelor. Este ceva deranj, recunoaștem, în preajma primăriei, dar aici avem un șantier. Aici se ridică Centrul de Informare Turistică, un obiectiv benefic pentru întreaga comună. Acest centru va fi una dintre cele mai frumoase edificii de gen din județul Hunedoara, pentru că a beneficiat de cea mai mare finanțare în domeniu, în jur de 200.000 de euro. Va fi o clădire frumoasă, modernă, care îmbină trecutul cu prezentul și cu viitorul. Noi ne luptăm pentru a promova zona în care trăim din punct de vedere turistic. Avem cu ce ne mândri în acest sens. Avem zone frumoase în comună, avem oameni primitori, avem și o legendă, cea a Dealului Fetei, pe care multă lume o cunoaște. Există deja investitori interesați în promovarea zonei prin sporturi extreme. Avem două viaducte care pot fi folosite la escaladă, parapantă și altele. Chiar am fost contactați deja de o companie din Austria, care a construit, la ei, un pod pentru practicarea unor astfel de sporturi. Noi avem viaductele gata făcute, iar singura noastră problemă e aceea că trebuie să convingem Căile Ferate să ne concesioneze sau să ne cedeze cele două construcții. Pe acele viaducte, de unde calea ferată a fost luată se pot face piste pentru bicicliști, se poate practica enduro și altele. Sunt mulți pasionați de sporturi extreme, iar zona noastră se poate preta la așa ceva. De asemenea, încercăm, prin toate eforturile, să ținem tineretul aproape de tradiții. Avem ansamblul Stejărelul, care, într-o nouă formulă și cu o altă conducere, s-a relansat nu cu mult timp în urmă. Nu în ultimul rând reamintesc și multitudinea de meșteri populari pe care îi avem în comună, un alt atu pentru promovarea noastră”, a declarat Călin Dorin Dud, primarul comunei Luncoiu de Jos, în cadrul emisiunii  “De prin sate adunate…”, difuzată pe postul de televiziune HUNEDOARA TV.

primar luncoi

Sprijin pentru biserici

De asemenea, este cunoscut și faptul că bisericile din mediul rural sunt puncte de atracție, indiferent că este vorba de lăcașe de cult mai vechi sau mai noi. Administrația publică locală din Luncoiu de Jos sprijină bisericile din comună. “De anul trecut am lucrat foarte mult la bisericile din comună și suntem mândri de acest lucru. S-a lucrat și mult, dar și bine, la bisericile ortodoxe din localitatea de reședință și din satul aparținător Stejărel. Astfel, s-au turnat șape de beton în interior, s-au consolidat pereții și fundațiile, s-a pus gresie, s-au înlocuit ușile. De asemenea, am realizat și un iluminat propice, pentru mai buna punere în valoare a acestor biserici. Menționez că acest lucru s-a realizat în colaborare cu Parohia Ortodoxă, precum și cu cetățenii. Vreau să subliniez faptul că mulți cetățeni din comuna Luncoiu de Jos au participat benevol la lucrările care s-au făcut la biserici și țin să le mulțumesc pentru acest lucru. Consiliul Județean Hunedoara, și de această dată, ne-a alocat o sumă frumoasă de bani, pentru toate cele patru biserici pe care le avem în comună. În acest an ne propunem ca și la celelalte două biserici din comună, cele din satele Luncoiu de Sus și Podele, să începem unele investiții, cu bani de la Consiliul Județean, precum și cu sume de la bugetul local și să continuăm, în paralele, lucrările începute la celelalte două lăcașe de cult ortodox, de la Luncoiu de Jos și Stejărel. Totodată, am început și construcția unei capele, dar aici lucrurile se mișcă puțin mai greu. Este vorba despre o investiție mare, fiind vorba despre ridicarea unei clădiri noi”, a mai spus Călin Dorin Dud, primarul comunei Luncoiu de Jos, în emisiunea “De prin sate adunate…”, de la HUNEDOARA TV.

Biserica-Luncoiu-599x475

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”