ÎN ZBOR CU PARAPANTA ŞI ÎN ALERGARE/„Şoimul” din Parâng este gata să cucerească Alpii

Parapantistul Tomi Coconea din Petroşani, singurul român care va participa la concursul internaţional Red Bull X Alps 2013 este hotărât să traverseze primul, în alergare şi în zbor Munţii Alpi. Împreuna cu el duminică vor lua startul de la Salzburg alţi 31 de concurenţi din întreaga lume.

LA MII DE METRI ALTITUDINE. În acest an „Şoimul” din Parâng va parcurge în zbor cu parapanta prin Munţii Alpi peste 1.100 de kilometri

LA MII DE METRI ALTITUDINE. În acest an „Şoimul” din Parâng va parcurge în zbor cu parapanta prin Munţii Alpi peste 1.100 de kilometri

S-a lansat cu parapanta din Munţii Parâng iar acum vrea să cucerească lumea. Parapantistul Toma “Tomi” Coconea supranumit “Şoimul” din Parâng este unul dintre cei mai respectaţi concurenţi ai competiţiei de anduranţă Red Bull X Alps şi singurul care a participat la toate cele 6 ediţii ale concursului care şi în acest an se va desfăşura prin Munţii Alpi.

După ce în două din precedentele ediţii s-a clasat pe locul doi Tomi şi-a propus ca în acest an să aterizeze primul la punctul de sosire de la Monte Carlo. Înainte de a pleca spre Salzburg, în Austria locul de unde duminică 7 iulie va lua startul în Red Bull X Alps 2013, Tomi a fost în platoul emisuni SPORT PLUS de la HUNEDOARA TV

“1.800 de kilometri am parcurs în 2011 de la start până la sosire. 900 am zburat iar alţi, 900 i-am alergat. Am fost doar doi atleţi care am ajuns la finish la Monte Carlo. Anul acesta m-am pregătit pentru o cursă tehnică şi mai lungă cu 200 de kilometri aerieni. În total va trebui să parcurg în jur de 2.500 de kilometri”, a povestit Coconea. 

INVITAT DE SEAMĂ. Înainte de a pleca spre locul de start al Red Bull X Alps 2013, Tomi Coconea a fost în platoul emisiunii SPORT PLUS la  HUNEDOARA TV.

INVITAT DE SEAMĂ. Înainte de a pleca spre locul de start al Red Bull X Alps 2013, Tomi Coconea a fost în platoul emisiunii SPORT PLUS la HUNEDOARA TV.

A alergat 170 kilometri întruna!

Însă, fie prin aer sau pe pământ distanţele de orice fel nu sunt o problemă pentru Tomi care a dezvăluit câţi kilometri a alergat cel mai mult dintr-o bucată prin Munţii Alpi.

“În 2007 am alergat în continuu aproape 30 de ore. Am trecut cele mai înalte pasuri din Elveţia: Oberal, Hugaral şi Eiger, în total 170 de kilometri fără sa ma opresc. Atunci toata lumea a spus ca este imposibil aşa ceva, că sunt dopat. La finish am cerut să fac controlul antidoping care bineînţeles că a ieşit curat”, şi-a amintit sportivul.

IMPRESIONANT. În 2011 Tomi Coconea a alergat constant câte 100 de kilometri pe zi cu un rucsac de 12 kilograme în spate.

IMPRESIONANT. În 2011 Tomi Coconea a alergat constant câte 100 de kilometri pe zi cu un rucsac de 12 kilograme în spate.

Antrenament pe ruta Petroşani – Sibiu şi înapoi

Antrenamentele zilnice făcute de Tomi Coconea par ceva de domeniul fantasticului pentru un om de rând.

„De obicei urc în Parâng de unde îmi dau drumul cu parapanta până la Băile Herculane sau Sibiu, iar apoi mă întorc acasă, la Petroşani, în alergare. Dacă mă prinde noaptea pe drum îmi pun pe cap lanterna şi îmi continui alergarea până spre dimineaţă ajung la Petroşani”, a explicat Coconea.

Datorită rezistenţei fizice de care a dat dovadă T0mi a fost supranumit şi „omul fără splină”  deoarece în 2011 la Red Bull X-Alps a reuşit să alerge constant aproape 100 de kilometri fără să se oprească!

Vrea să ajungă primul la Monte Carlo

De două ori vicecampion mondial la Red Bull X Alps în anii 2007 şi 2011 Tomi Coconea şi-a stabilit obiectivul pentru ediţia din acest an.

Toţi atleţii îşi doresc să câştige Red Bull X Alps. Dar mulţi dintre ei sunt la a doua sau a treia participare şi nu au ajuns niciodată la sosire. Oricum e o victorie pentru oricare dintre cei care ajung la final. Şi unii poate îşi doresc doar atât: să aterizeze la Monte Carlo. Eu fiind de două ori pe locul doi îmi doresc foarte mult Victoria în acest an”, a dezvăluit Tomi Coconea.

Pentru ediţia din acest an a Red Bull X Alps care va avea startul pe 7 iulie la Salzburg au fost selectaţi 32 de sportivi din totalul de 7.000 de CV-uri depuse de aventurieri din întreaga lume. Athlete:

Câştigător în 2009 şi 2011, elveţianul Christian  Maurer este favorit să se impună şi în 2013 doar că mai trebuie să fie de acord şi românul Tomi Coconea.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei