HANDBAL FEMININ/LIGA NAŢIONALĂ/ETAPA A IX-A/ ÎNTR-UN SFÂRŞIT VICTORIE!/Cetate Deva a făcut valuri la Constanţa

95

Handbalistele de la Cetate Deva încheie anul cu dreptul! Au învins, în deplasare, pe „U” Neptun Constanţa. Campionatul se va relua în ianuarie 2014!

12-VICTORIE

În ultimul joc oficial al anului handbalistele de la Cetate Deva au obţinut prima victorie externă pe terenul lui Universitatea Neptun Constanţa, scor 23-16! La pauză a fost egalitate, 9-9.

Prima repriză a fost una echilibrată. Gazdele au mişcat primele tabela de marcaj iar după primele 5 minute de joc conduceau cu 3-0. Deva a restabilit egalitatea, 3-3 (9’) şi chiar a preluat conducerea o dată: 4-5 (16’), însă la vestiare s-a intrat tot în echilibru.

În grafic

Mitanul secund s-a jucat la o singură poartă, cea a Constanţei. Încet dar sigur Cetate Deva a pus stăpânire pe joc şi s-a distanţat decisiv pe tabela de scor: 10-13 (35’), 10-16 (40’) şi 11-19 (49) – gazdele au marcat doar două goluri în decurs de 19 minute.  A fost a doua victorie a Cetăţii Deva în Liga Naţională una venită după 6 runde şi două luni de aşteptare. Golurile Cetăţii au fost marcate de: Cartaş –  8 goluri (4 din 7 metri), Krnic (4), Petrinja (2), Elisei-Ardean (2), Şovar (2), Simion (1), Antoce (1), Toth (1) şi Tasic (1). Şi portarul Poenaru a avut o evoluţie apreciată. În următorul joc, pe 4 ianuarie 2014, Cetate va primi replica lui HC Zalău iar mai apoi în ultima rundă a turului va evolua pe terenul codaşei HCM Râmnicu Vâlcea. “Avem nevoie de toate punctele din ultimele două jocuri ale turului doar aşa mai putem spera la calificarea în play-off”, a anunţat patronul Cetăţii Deva, Marian Muntean.

[box border=”full”]

 Se întrerupe campionatul!

După etapa a IX-a campionatul Ligii Naţionale de handbal feminine se întrerupe pentru a permite echipei Naţionale a României să pregătească şi apoi să participe la Campionatul Mondial din Serbia (6-22 decembrie). Lotul României format din 18 jucătoare – între care şi deveanca Valentina Elisei-Ardean – condus de selecţionerul Gheorghe Tadici se va reuni astăzi la Bucureşti urmând ca pe 24 şi 25 noiembrie să susţină un dublu test amical cu reprezentativa Danemarcei. Liga Naţională se va relua la începutul anului viitor pe 4 ianuarie 2014.

[/box]

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.