GIMNASTICĂ ARTISTICĂ/Se caută viitoare campioane la Deva!

Caravana naţională de preselecţie naţională la gimnastică artistică “Ţară, ţară, vrem campioane” va ajunge la sfârşitul acestei săptămâni la Deva. Fetiţe, posibil viitoare campioane din întreg judeţul Hunedoara dar şi din cele învecinate sunt aşteptate la Sala Olimpică de gimnastică de la poalele Cetăţii.

ECHIPA DE LA DEVA. În căutare de viitoare campioane în ultimele 3 luni antrenorii de la CNS “Cetate” Deva: Gina Gogean, Liliana Cosma, Cristinel Micu şi Sorin Tolteanu au cutreierat prin mai mult de  100 de şcoli şi 70 de grădiniţe din 9 judeţe. Foto: CRISTI VATAVU

ECHIPA DE LA DEVA. În căutare de viitoare campioane în ultimele 3 luni antrenorii de la CNS “Cetate” Deva: Gina Gogean, Liliana Cosma, Cristinel Micu şi Sorin Tolteanu au cutreierat prin mai mult de 100 de şcoli şi 70 de grădiniţe din 9 judeţe. Foto: CRISTI VATAVU

Renumiţii antrenori de gimnastică artistică Octavian Belu si Mariana Bitang caută în continuare campioane. Sâmbătă 31 mai ei vor ajunge şi la Deva unde câteva sute de copii din judeţul Hunedoara, dar şi din cele învecinate îi vor aştepta în Sala Olimpică situată la poalele Cetăţii pentru a-i impresiona pe cei mai titraţi antrenori din sportul românesc.

Fetiţele vor fi ajutate şi încurajate de fostele campioane olimpice, mondiale şi europene, Sandra Izbaşa, Amelia Racea, Andreea Răducan, Monica Roşu, Lavinia Miloşovici sau Gina Gogean iar gazdele le promit atât lor cât şi părinţilor că vor avea parte de o zi de neuitat printre aparate.

“Este vorba doar de câteva teste foarte simple, vizând calitățile motrice native ale copiilor. Vor fi avute în vedere aspectul fizic – greutate, înălțime și teste simple de mobilitate și coordonare. Sper să mai existe în România părinți care să înțeleagă că sportul de performanță te educă și te pregătește pentru viață”, a declarat, Liliana Cosma, antrenor principal al Lotului Olimpic de gimnastică artistică junioare de la Deva şi responsabil al centrului regional de selecţie de la Deva.

“La această selecție pot să vină copii cu vârste între 5 și 8 ani, fetițe ai căror părinți doresc să le acorde o șansă în sport. Poate copiii nu realizează acum importanța acestui lucru, pentru că sunt prea mici, dar părinții trebuie să fie mai hotărâți în decizie. Nu se știe niciodată de unde poate apărea un campion”, a spus fosta multiplă campioană mondială la gimnastică artistică, Gina Gogean.

Sâmbătă, zi mare pentru viitorul sportului românesc

Preselecția va avea loc sâmbătă 31 mai, începând cu ora 10:30, la Sala Olimpică de gimnastică din cadrul Colegiului Naţional Sportiv “Cetate” Deva, la ea fiind așteptate fetițe, dar şi băieţi născuţi între anii 2006-2009, copii înscrişi la grădiniță sau clasa pregătitoare.

“Fetițele selectate vor beneficia la Deva de toate condițiile de pregătire, cazare, masă, școală, asistență medicală și psihologică gratuite, fără niciun cost din partea părinților, pentru a putea ajuta acești copii să se acomodeze și să se poată pregăti cât mai bine”, a punctat şi Adrian Liga, directorul Colegiului Naţional Sportiv “Cetate” Deva.

Acțiunea face parte din proiectul național “Relansarea gimnasticii românești”, derulat de Federația Română de Gimnastică cu sprijinul OMV Petrom, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Gimnastică și Fundația Casa Campionilor ce prevede finanțarea pregătirii lotului olimpic și a unui program național de selecție la nivelul copiilor.

O ŞANSĂ ÎN VIAŢĂ. Sute de copii – fetiţe dar şi băieţi – din judeţul Hunedoara dar şi din judeţele din nord-vestul ţării sunt aşteptaţi sâmbătă 31 mai în Sala Olimpică de gimnastică artistică de la Deva

O ŞANSĂ ÎN VIAŢĂ. Sute de copii – fetiţe dar şi băieţi – din judeţul Hunedoara dar şi din judeţele din nord-vestul ţării sunt aşteptaţi sâmbătă 31 mai în Sala Olimpică de gimnastică artistică de la Deva

Conform acestui program, circa 150 de copii cu vârste între 5 și 8 ani vor fi triați din toată țara și vor intra în pregătire la șase centre regionale: București (cluburile Steaua și Dinamo), Deva, Onești, Timișoara și Constanța.

Prin această selecție se urmărește asigurarea unor generații valoroase de gimnaste pentru ciclurile olimpice 2016-2020 și 2020-2024.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei