FOTOGALERIE/GIMNASTICĂ ARTISTICĂ/România, din nou regina Europei!

Echipa feminină de gimnastică artistică senioare a României a cucerit titlul de campioană continentală pentru a şaptea oară în cele 30 de ediţii ale Campionatelor Europene şi a doua oară consecutiv. VEZI COMPONENŢA ECHIPEI ROMÂNIEI.

FOTOGALERIE DE DAN MARES

FOTOGALERIE DE DAN MARES

Cu un total de 172,754 puncte, echipa compusă din gimnastele Larisa Iordache, Diana Bulimar, Silvia Zarzu, Andreea Munteanu și Alina Stănilă – ultimele două de la CNS “Cetate” Deva –  a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatele Europene de gimnastică artistică care se desfăşoară în sala ‘Armeeț Arena’ de la Sofia, în Bulgaria.

Argintul a revenit reprezentantelor Marii Britanii, cu 170,663 puncte, iar bronzul echipei Rusiei, cu 169,329 puncte. Astfel, lotul condus de Octavian Bellu și Lucian Sandu și-a apărat cu succes titlul obținut acum doi ani, la Bruxelles (Belgia).

“Mi-am dat seama că vom câștiga după bârnă (a treia rotație—n.r.)”, a declarat pentru Agerpres antrenorul Octavian Bellu. “Știam că fetele pot să facă soluri foarte bune. Bineînțeles, și Marea Britanie a făcut un paralel (a patra rotație — n.r.) foarte bun, iar Rusia s-a prezentat bine la sărituri. Deci, a fost o luptă, o întrecere frumoasă și publicul a apreciat acest lucru”, a mai spus antrenorul coordonator al Lotului Olimpic al României.

Cele 5 finaliste au ocupat următoarele poziţii: locul 4. Germania Italia (161.488p), 5. Italia (161.488p), 6. Spania (160.921p), 7. Belgia (160.728p), 8. Elveția (160.397p).

[wzslider autoplay=”true”] [wzslider autoplay=”true”]

Alte cinci şanse la medalii la individual

În faza preliminară, Larisa Iordache a devenit lider într-un clasament neoficial la individual compus, cu 59,499 puncte, calificându-se în toate cele patru finale pe aparate care vor avea loc duminică, ocupând primul loc la sol (15,000p) și bârnă (15,166p) și locurile patru (14,450p) și opt (14,533p) la sărituri și, respectiv, la paralele.

Diana Bulimar s-a calificat în finala de la sol, ocupând locul cinci (14,366) în calificările la acest aparat. Bulimar este și a doua rezervă la bârnă (14,033) și a treia la paralele (14,100).

România a câștigat deja două medalii în cele două finale care au avut loc până acum la Sofia: bronzul în finala pe echipe la junioare și argintul obținut de Laura Jurcă în finala de la individual compus, tot la junioare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului         Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl