FOTOGALERIE/GIMNASTICĂ ARTISTICĂ/România, din nou regina Europei!

Echipa feminină de gimnastică artistică senioare a României a cucerit titlul de campioană continentală pentru a şaptea oară în cele 30 de ediţii ale Campionatelor Europene şi a doua oară consecutiv. VEZI COMPONENŢA ECHIPEI ROMÂNIEI.

FOTOGALERIE DE DAN MARES

FOTOGALERIE DE DAN MARES

Cu un total de 172,754 puncte, echipa compusă din gimnastele Larisa Iordache, Diana Bulimar, Silvia Zarzu, Andreea Munteanu și Alina Stănilă – ultimele două de la CNS “Cetate” Deva –  a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatele Europene de gimnastică artistică care se desfăşoară în sala ‘Armeeț Arena’ de la Sofia, în Bulgaria.

Argintul a revenit reprezentantelor Marii Britanii, cu 170,663 puncte, iar bronzul echipei Rusiei, cu 169,329 puncte. Astfel, lotul condus de Octavian Bellu și Lucian Sandu și-a apărat cu succes titlul obținut acum doi ani, la Bruxelles (Belgia).

“Mi-am dat seama că vom câștiga după bârnă (a treia rotație—n.r.)”, a declarat pentru Agerpres antrenorul Octavian Bellu. “Știam că fetele pot să facă soluri foarte bune. Bineînțeles, și Marea Britanie a făcut un paralel (a patra rotație — n.r.) foarte bun, iar Rusia s-a prezentat bine la sărituri. Deci, a fost o luptă, o întrecere frumoasă și publicul a apreciat acest lucru”, a mai spus antrenorul coordonator al Lotului Olimpic al României.

Cele 5 finaliste au ocupat următoarele poziţii: locul 4. Germania Italia (161.488p), 5. Italia (161.488p), 6. Spania (160.921p), 7. Belgia (160.728p), 8. Elveția (160.397p).

[wzslider autoplay=”true”] [wzslider autoplay=”true”]

Alte cinci şanse la medalii la individual

În faza preliminară, Larisa Iordache a devenit lider într-un clasament neoficial la individual compus, cu 59,499 puncte, calificându-se în toate cele patru finale pe aparate care vor avea loc duminică, ocupând primul loc la sol (15,000p) și bârnă (15,166p) și locurile patru (14,450p) și opt (14,533p) la sărituri și, respectiv, la paralele.

Diana Bulimar s-a calificat în finala de la sol, ocupând locul cinci (14,366) în calificările la acest aparat. Bulimar este și a doua rezervă la bârnă (14,033) și a treia la paralele (14,100).

România a câștigat deja două medalii în cele două finale care au avut loc până acum la Sofia: bronzul în finala pe echipe la junioare și argintul obținut de Laura Jurcă în finala de la individual compus, tot la junioare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit