FRĂŢIA TRANDAFIRILOR. Exodul. Fuga din Prefectură. Alegerea lui Baraba (Pamflet)

96

barabbas[box border=”full”]Ştirea:

USL-ul a murit, trăiască USD-ul! În judeţul Hunedoara, „D”-ul din coada noii Uniuni e de căutat în PDL. Odată cu alegerea lui Dorin Gligor la şefia democrat-liberalilor jocurile puterii se fac în jurul PSD-ului. „Pentru binele Cetăţeanului”. Şi cum Cetăţeanul (Gligor) e şomer are acum prilejul să-şi renegocieze IM-PE-CA-BIL postul de director într-o deconcentrată, post pe care Laurenţiu Nistor i l-a refuzat când mâna întinsă a liderului PDL nu avea povestea care să merite pomană. De această dată Dorin Gligor nu merge cu mâna goală. Are ad labam mandatele aleşilor locali, poate răsturna polii puterii. Liberalii îi pot oferii cel mult fotoliul în care moţăie (aluzie că e moţ, nu alta) Ioan Rus, de vice la Consiliul Judeţean, dar la judeţ apele sunt tulburi pe motiv de 19 martie, dată la care preşedintele Mircea Moloţ îşi aşteaptă osânda. Negocierile se anunţă mai grele ca postul Paştelui ce tocmai a început. [/box]

„Cei ce aţi p(r)ostit, veseliţi-vă astăzi”

Frământările sunt mari. Directorii liberali sunt cu bagajele în pragul uşii spre ieşire. Clientela politică UNPR şi UDMR freamătă a nerăbdare. „Cei ce aţi p(r)ostit şi cei ce ne-aţi p(r)ostit, veseliţi-vă astăzi. Masa este plină, ospătaţi-vă toţi; viţelul este mare, nimeni să nu iasă flămând.”  Dinspre Palatul Victoria vin veşti că s-a dat dezlegare la praznic începând cu Prefectura. Pleacă toată garnitura de la vârful dregătoriei ca să facă loc noilor USD-işti: Mihail Nicolae Rudeanu  (UNPR)– prefect, şi Grigore Burjan (UDMR) – subprefect.

Exodul. Un portofel pentru Ministerul Rromilor

Dacă în zilele următoare vedeţi un bărbat umblând pe stradă cu frigiderul în cârcă, să ştiţi că subprefectului Vasilică Potecă i-a venit sorocul şi a fost dat afară de la Prefectură. Când l-au numit pe post, un prieten l-a dotat cu frigider. La debarcare, corvoada restituirii are să cadă pe spinarea lui Potecă. „Nu-l las la ăştia, fii serios. Decât să i-l las lui Vasilescu mai bine îl duc eu direct la Năstase că poate nu-i destulă răcoare acolo unde-şi numără el acum ouăle”, ar fi zis Vasilică înainte să se ştie că va fi pus pe liber la pachet cu prefectul Vasilescu-Prometeu.

Groapa cu lei SA Vasilescu

Când a sosit clipa, prefectul era pe cont propriu. Pentru prima oară, Dănuţ (Mânca-i-aş ceafa lui de cărturar!) l-a lăsat baltă şi s-a dus la nuş’ ce fras de plimbare prin parc. Vasilescu-Prometeu sta la birou, învârtind nervos deasupra jetoanelor de alba-neagra plicul maroniu venit de la Guvern. Toată ţigănia cu cedatul prefecturii la uneperişti îi provoacă arsură la maţ. I-au promis un post în Palatul Victoria, n-avea rost să tot umble cu miloaga. „Nu-s ţigan”, ar fi protestat Vasilescu-Prometeu cu întârziere, în timp ce decisese să deschidă plicul cu viitorul lui loc de muncă. „Nu-s, bă, ţigan” – repeta ca şi cum ar fi fost cineva să-l contrazică. „Stimate domnule Sorin Adrian Vasilescu, premierul Victor Viorel Ponta vă mulţumeşte în numele Guvernului pentru efortul… (bla-bla, bla-bla…) Pe această cale vă mai informăm că s-a înfiinţat un nou portofel… un nou portofoliu de Ministru pentru rromi, funcţie pe care am fi onoraţi să v-o încredinţăm. Cu stimă, (bla-bla, bla-bla…)”.

„Hmm – cugetă Vasilescu-Prometeu cu ochii pironiţi în scrisoarea guvernamentală, să nu ne pripim, poate îs totuşi un pic”

Alegerea barabei

În Scripturile Politice e tradiţia ca de alegeri să intre în graţii câte o barabă, după cum cere norodul. De astă dată sorţii au căzut la cel roşu pe dedesubt ca să se împlinească prorocia că trandafirii desprinşi din tulpina fesenistă (a Frontului Salvării Naţionale) se vor întregi în buchet de parastas, cu soţ – trei de la PSD cu unul din PDL. No, să curgă pomana, ofertele…

Ce-i drept şeful pedeliştilor hunedoreni nu a câştigat nicio bătălie electorală din câte a dus. N-a luat voturi la Primăria Brad, nici Primăria Deva n-a prins-o (chit că l-a purtat Mircia ca pe sfintele moaşte), nici parlamentare n-a pupat acolo unde şi Păran şi-a urcat sacii-n căruţă. Nu se lipesc voturile de el. În schimb şi-a snopit în bătaie colegii de partid când s-a luat la trântă cu ei în alegeri interne. I-a umilit, nu alta. Şi asta i-a adus un plus de „lipici” la funcţiile de ştab. „Aici îi dibăcia omului politic. Vrednic îi ăl de prinde plătici cu mâinile goale. Să ocupi posturi „bibane” din lupte electorale e la îndemâna oricui, la tocmeală numai meşterii îşi fac plinul. Degeaba zic unii că în sferele mele înalte nu zboară voturi. Alea portocalii numai pe acolo trec”, explică Dorin Gligor în „Politica, altfel. IM-PE-CA-BIL!!!”,  ghidul politicianului edulcurat.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *