FOTOGALERIE/HANDBAL FEMININ/LIGA NAŢIONALĂ/Cetate este tare!

105

Cetate Deva a mai făcut o victimă între granzii Ligii Naţionale! A învins pe Universitatea Jolidon Cluj Napoca şi pare de neoprit în cursa sa spre un loc în prima jumătate a clasamentului.

GREU DE ŢINUT! Muntenegreanca din echipa Cetăţii Deva, Natasha Krnic a fost a treia marcatoare a jocului. Foto: CRISTI VATAVU

GREU DE ŢINUT! Muntenegreanca din echipa Cetăţii Deva, Natasha Krnic a fost a treia marcatoare a jocului. Foto: CRISTI VATAVU

Între două jocuri în optimile Cupei EHF Universitatea Jolidon Cluj Napoca a făcut ieri o escală la Deva pentru a da replica gazdelor de la CSM Cetate în meciul care a deschis etapa a XVI-a a Ligii Naţionale.

Gol după gol

În faţa unei tribune pline ochi cu spectatori atât fetele de la Deva cât şi  cele de la Cluj au avut o evoluţie electrizantă, spectaculoasă încununată de marcarea în total a 66 de goluri. Dacă defensivele nu au prea funcţionat, cele două ofensive și-au făcut din plin datoria. Devencele au avut în Carmen Cartaș cea mai bună marcatoare, cu 11 reușite la fel ca şi clujeanca Simona Vintilă.

Prima repriză a fost sub semnul echilibrului. Deva a început jocul cu stângul fiind în primele 10 minute tot în urma adversarului cu 2 – 3 “paşi”, scor  4- 7 (10’). Minutul 13 a fost cu noroc pentru elevele lui Ioan Băban care deja ceruse un time-out (6’). Atunci, Nicoleta Rusu a restabilit pentru prima data egalitatea (7-7), pentru ca mai apoi Cartaş să ducă Cetate pentru prima data în avantaj, scor 8-7! care s-a desprins pe finalul rundei și conduceau, la pauză, cu 19-16.

Tensiune şi spectacol

Repriza secundă a fost la fel de spectaculoasă. Cetate şi-a risipit repede avantajul cu care intrase la cabine, scor 22-22 (39), însă nu şi-a pierdut cumpătul şi încurajată frenetic de peste 1.000 de spectatori a crezut în victorie până la final şi a obţinut-o. Deva s-a impus cu 33-30!

Cu această victorie, CSM Cetate Deva a acumulat 21 de puncte îşi păstrează locul 8 şi visează cu ochii deschişi la un loc în play-off, în timp ce „U” Jolidon Cluj rămâne pe locul 4, cu 27 de puncte, înaintea disputării celorlalte 5 partide din rundă care se vor consuma în acest sfârşit de săptămână.

[box border=”full”]

CASETA TEHNICĂ

CSM Cetate Deva………………………..33 (19)

Miskovic (9 intervenţii), Poenaru (3 intervenţii) – portari; Cartaş – 11 goluri (1 din 7metri), Krnic (7), Rusu (5),  Petrinja (4 – 1 din 7m), Din (4), Simion (1), Toth (1). Antrenor: Ioan Băban.

„U” Jolidon Cluj…………………………30 (16)

Enache (2 intervenţii), Măzăreanu (9 intervenţii) – portari; Vintilă 11 goluri (2 din 7 metri), Florea (5), Senocico (5), R. Mihai (2), Popa (2), Tetean  (2 – 1 din 7m), Chintoan (2), Ivan (1 din 7m). Antrenor: Horaţiu Paşca.

Lovituri de la 7 metri: 3/2 respectiv 5/4. Eliminări: Din/L. Popa.

Arbitri: Bogdan Ştark (Bucureşti) şi Romeo Ştefan (Ploieşti). Sala Sporturilor din Deva. Spectatori: 1200

[/box]

[wzslider autoplay=”true”]

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.