FOTOGALERIE/RALIU/Cursa anului!

53

Pilotul hunedorean Ionuţ Rudeanu a făcut cel mai bun concurs din acest an, week-end-ul trecut, la “Trofeul Sinaia”.

DSC_0105

Pilotul de raliuri hunedorean Ionuţ Rudeanu (foto, 29 ani), s-a clasat pe locul 2 la Clasa A4 – bolizi peste 3.000 cmc – şi General Grupa A la “Trofeul Sinaia” 2013, a V-a etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă (CNVC) desfăşurată la finele săptămânii trecute pe un traseu stradal în lungime totală de 3,152 kilometri.

Încurcat de stropii de ploaie

Timpul cumulat realizat pe traseul de la Sinaia de Ionuţ Rudeanu la bordul Mitsubishi-ului Lancer cu numărul de concurs 84 a fost: 04:19,240 minute (02:07,87 minute în prima manşă respective 02:11,35 minute în manşa secundă). Pentru cele două clasări pe podium Ionuţ Rudeanu a primit câte 15 puncte în clasamentul general al Clasei A unde ocupă locul 3 cu 57 de puncte. Dacă la Clasa A4 au luat startul 6 maşini – toate marca Mitsubishi – la Grupa A s-au întrecut 21 de bolizi – două abandonuri. Mai bun ca Rudeanu a fost doar Alin Savu (Mitsubishi Evo 8, 04:16,83 minute). De asemenea, Rudeanu a fost aproape să puncteze şi în clasamentul Open al “Trofeului Sinaia” în care s-a clasat pe locul 11! (doar primele 10 locuri primesc puncte, de la 20 la 1 punct) – au luat startul 76 de piloţi dintre care 7 au abandonat.

“A fost un raliu foarte strâns ca rezultate. Am pierdut secunde importante în prima manşă în care picuri de ploaie m-au prins pe traseu cu cauciucuri de circuit şi am mers bine în cea de-a doua manşă în care am încălţat maşina cu gume mixte. La Sinaia am bătut maşini Ferrari şi am fost mai bun decât campionul en-titre Lucian Hora. Sunt foarte mulţumit”, a spus Rudeanu.

Pilotul Ovidiu Zaberca (Mitsubishi Lancer Evo 8.5 MR), de la ACM Sport Reşiţa, este marele câştigător al “Trofeului Sinaia” Reşiţeanul s-a impus in extremis, în ultima manşă de concurs. Următoarea etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă va avea loc în 7 şi 8 septembrie, la Câmpulung Muscel.

Rudeanu luptă pentru “bronz” naţional la Grupa A

Evoluţia şi rezultatele bune obţinute la “Trofeul Sinaia” – locul 2 la Clasa A4 şi Grupa A- de Ionuţ Rudeanu sunt o surpriză doar pentru cei care nu i-au urmărit evoluţia pilotului hunedorean în precedentele 4 etape ale Campionatului Naţional de Viteză în 2013 în care a punctat de fiecare data şi a urcat pe podiumul de premiere la Rânca (Gorj) şi Reşiţa raliuri în care s-a clasat de fiecare dată pe locul 3 la Clasa A4 şi Grupa A.  Astfel, înaintea ultimelor trei etape ale CNCV 2013 – Câmpulung Muscel (AG, 7-8 septembrie), Râşnov (BV) şi Straja (AB) – Ionuţ Rudeanu ocupă locul 3 în clasamentul general al Grupei A cu 57 de puncte. Prima poziţie este ocupată de Alin Savu cu 87 puncte şi Cosmin Dragnea (77 puncte). Pe locul 4 se clasează Adrian Ionescu (55 puncte).

[wzslider autoplay=”true”]

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *