FOTO GALERIE/Copiii au dat şah şi mat la “Trofeul Cetăţii” 2013

Zeci de copii cu vârste între 8 şi 12 ani din întreg judeţul s-au strâns ier,i la Deva, în jurul tablelor de şah. A fost ziua lor la cea de-a XXV-a ediţie a turneului dotat cu „Trofeul Cetăţii”.

ŞAHUL. Sportul minţii i-a adunat ieri la un loc, la Deva, pe cei mai mici dintre adepţii săi. FOTO: SAMI TAMAŞ.

ŞAHUL. Sportul minţii i-a adunat ieri la un loc, la Deva, pe cei mai mici dintre adepţii săi. FOTO: SAMI TAMAŞ.

Ieri, în sala de mese a Liceului Teoretic „Sabin Drăgoi” din Deva s-a servit şah pe săturate. A fost felul principal al celei de-a XXV-a ediţii a turneului open de şah general dotat cu „Trofeul Cetăţii 2013” o competiţie de tradiţie a sportului minţii, însă care din lipsa unui buget asigurat nu a mai avut loc în ultimii 3 ani.

Joacă din plăcere

Pofticioşi din fire primii s-au aşezat la mese în faţa tablelor cu pătrăţele albe şi negre copii. Veniţi din întreg judeţul micii şahişti – fetiţe şi băieţei – şi-au dat şah şi mat timp de 7 runde. Indiferent că s-au ridicat de la masa de joc învinşi s-au învingători niciunul nu a fost supărat. Cu toţii au fost bucuroşi că au avut ocazia să facă ce le place mai mult: să joace şah. La final au fost răsplătiţi cu câte o medalie de participare iar cei mai buni 3 şahişti de la cele 3 categorii de concurs s-au ales şi cu câte un premiu special. Însă, nu premiile puse în joc au fost miza micuţilor care au primit cu demnitate înfrângerile şi s-au bucurat reţinut pentru victorii. Supravegheaţi de pe margine de părinţi şi antrenori evoluţia copiilor a fost urmărită cu atenţie şi de specialişti care au avut doar cuvinte de laudă la adresa micilor jucători.

„Am avut foarte mulţi copii în concurs. Toţi sunt tinere speranţe ale şahului din România dar şi jucători de finale la competiţiile naţionale şi s-au prezentat bine la Trofeul Cetăţii un concurs bine venit pentru ei şi stimulator pentru a îndrăgi şi mai mult şahul”, a apreciat arbitru internaţional de şah Gheorghe Candea.

Rezultatele la “Trofeul Cetăţii” 2013
Turneul de copii-până la 14ani
   
CLASAMENT GENERAL
Nume si Prenume
Locul 1 Cristian-Costin Crăciun
Locul 2 Mihai-Andrei Maschio
Locul 3 Darius Flori Urs
  COPII PANA LA 8ANI
Nume si Prenume
Locul 1 Alexandru-Constantin Maidik
Locul 2 Dragoş-Nicholas Vişănescu
Locul 3 Cristian Florin Matyas
  FETE
Nume si Prenume
Locul 1 Selina Pop
Locul  2 Elena Bianca Asoltanei
locul  3 Oana Magdalena Schiopu

 [wzslider autoplay=”true”]

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj