Fotbalişti jefuiţi la Orăştie

S-a întâmplat în etapa a 4-a a campionatului judeţean de fotbal seniori la meciul de fotbal dintre echipa CSM Dacia Orăştie 2010 şi ACS Şoimul Băiţa, joc încheiat la egalitate 2-2, disputat duminică 17 septembrie pe terenul „Dacia” din Orăştie. Gazdele au avut la pauză avantajul de un gol marcat 1-0, pe final oaspeţii au reuşit să smulgă în minutele de prelungire un punct, dar în schimb au rămas cu buzunarele goale.

 

Conduşi din primul mitan şi „făcuţi” la vestiare cu cheia.

 

Cazul se află pe masa Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Hunedoara în curs de cercetare şi se va pronunţa după cercetările organelor de poliţie. Pe parcursul jocului de la Orăştie, din vestiarul echipei oaspete, Şoimul Băiţa au fost sustrase diferite sume de bani de la 5-6 jucători. Imediat după meci pe când fotbaliştii se îmbrăcau la vestiare şi-au băgat mâinile în buzunare şi au constatat lipsa banilor. Pe timpul meciului de fotbal vestiarul a fost închis cu o cheie primită de la administratorul stadionului. O cheie la care nu ar mai fi dublură aşa cum au precizat localii de la Orăştie. Fotbaliştii Şoimului şi-au dat seama că le-au fost „scormonite” şi genţile atunci când un fotbalist junior al Şoimului şi-a adus aminte încă din timpul meciului că unul din jucătorii lor care a făcut o fractură de claviculă a fost transportat la spital. Acestuia i-au fost luate bagajele de către delegatul echipei, iar când s-au dus în vestiar după ele şi-au dat seama că bagajele erau deschise, cu toate că vestiarul era închis.

„Nu s-au furat sume mari de bani, dar s-au luat 50 de lei de la unul, 60 de lei de la altul, cât au avut băieții la ei. S-a ajuns undeva la 200-300 de lei. Nu cred că băieții de la Șoimul au făcut plângere la Poliție, au sesizat doar observatorul partidei. Cred că pe viitor, pentru a fi evitate astfel de incidente, ar trebui să fie întărite măsurile de pază la meciuri şi un accent mai mare pe securitatea întâlnirilor. Să nu rămânem altă dată și fără alte bunuri personale sau să le ascundem pe nu știu unde. Acuma ce să facem, să ne adunăm de fiecare dată lucrurile de pe noi, bani, inele, telefoane şi mai ştiu eu ce, să le reţinem la noi la banca de rezerve şi să nu le mai lăsăm în vestiar. Eu zic că nu e un lucru normal? ”, a declarat, Mirel Dubar, președintele echipei Șoimul Băița.

 

Oameni de ordine suplimentari la supravegherea cabinelor

 

Poliţia desfăşoară o anchetă dar şansele de găsire a banilor sunt minime. Vina o au şi conducătorii clubului din Orăştie care nu apelează la servicii specializate de pază la stadion aşa încât permanent prin holul vestiarului atât în timpul jocului cât şi în pauza lui se nu se mai vânture oricine doreşte să o facă, de orice culoare. Unele echipe din campionat au adoptat cu succes acest sistem de pază privind  supravegherea vestiarelor. Se impune la Orăştie un om de pază special la intrarea la vestiare. Uşile de la cabinele vestiarelor sunt vechi şi în păragină aşa încât nu mai oferă siguranţă cabinelor. Întreg stadionul precum şi acele anexe, cabine, duşuri, magazii, necesită o renovare totală în întregime. Echipa de fotbal a reuşit promovarea în acest sezon în Liga a IV-a dar nu a reuşit să-şi refacă şi infrastructura de la stadion din lipsă de bani. Cu toate că există un barem de condiţii impuse echipelor promovate în eşalonul IV, inclusiv măsurile de siguranţă pe timpul jocului, AJF Hunedoara era obligată să verifice dacă echipa de la Orăştie le îndeplineşte.

 

A fost o etapă a oaspeţilor

 

 

Etapa a 4-a s-a încheiat cu o serie de nemulţumiri în rândul echipelor. Dan Voicu, antrenorul lui Hercules, a reclamat un penalty clar neacordat echipei sale, însă același lucru l-a reclamat și patronul echipei din Hațeg, Marinel Feder, joc încheiat cu scorul de 2-2 . În minutul 85 Haţegul a înscris la scorul de 2-2 gol validat de centralul Roman Daniel din Deva dar anulat de unul din tuşierii din Crişcior. La Orăştie s-a produs surpriza etapei. “Dacă o băgam în poartă şi era 3-0 în primele 25 de minute nu era o mirare, dar am ratat ca idioţii, iar ei la prima ocazie au dat-o în poartă. Pe urmă l-am pierdut şi pe Pisoiu că a făcut o întindere şi a fost mult mai greu. Au jucat cu entuziasm şi élan, au prins curaj pe urma ratărilor noastre, nu am avut 2 jucători de bază în teren iar apărarea a fost peticită. Oricum mie mi-a lăsat o impresie bună Orăştie, o echipă organizată, o echipă disciplinată, mi-a plăcut. Orăştia va mai face surprize.” a specificat ulterior Mirel Dubar.

Celelalte rezultate înregistrate au fost AS Aurul Certej- CSA Aurul Brad 0-0; Mihai Viteazu Vulcan-CNS Cetate II Deva 3-0; ACS Victoria Călan-Gloria Proinstal Geoagiu 2-1; CS Inter Petrila-Universitatea Petroşani 4-1; CSM Jiul Petroşani-CS Hunedoara 0-5. În clasament conduce CS Inter Petrila cu maximul de puncte, urmată de ACS Victoria Călan  şi patru echipe despărţite de golaveraj AS Hercules Lupeni, CS Hunedoara, CSO Retezatul Haţeg şi CSM Dacia Orăştie 2010.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar