FOTBAL/FC Hunedoara între olteni şi bănăţeni!

84

FC Hunedoara a aflat astăzi care este componenţa seriei din care va face parte în sezonul 2013-2014 al Ligii a III-a! Hunedoara a fost repartizată într-o Serie cu 12 echipe din judeţele Gorj, Timiş, Caraş Severin şi Sibiu.

16-RETRAGECele 12 echipe componente ale Seriei a IV-a sunt: FC Hunedoara (Hunedoara), Pandurii II Târgu Jiu, Ştiinţa Turceni, Jiul Rovinari, Minerul Mătăsari (Gorj), Millenium Giarmata, Nova Becicherecu Mic, Vulturii Lugoj (Timiş), Muncitorul Reşiţa , AFCM Reşiţa, FC Caransebeş (Caraş Severin) şi FC Avrig (Sibiu).

Stabilirea seriei de Liga a III-a din care face parte şi FC Hunedoara nu a fost lipsita de incidente. Conform liga2.ro reprezentanţii cluburilor din Oltenia au părăsit sala in corpore, după ce protestul lor privind distanţele mari pe care le au de parcurs în noul format al seriilor de Liga a III-a a fost respins de de secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal, Adalbert Kassai.

Întrunit miercuri la Casa Fotbalului din Bucureşti, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis printre altele:

– Liga a III-a ediţia 2013-2014 va fi formată din 72 de echipe (6 serii geografice x 12 echipe)

– Sistemul de desfășurare: campionat, fiecare cu fiecare, tur-retur, în total 22 de etape. Apoi, play-off (locurile 1-6), respectiv play-out (locurile 7-12), în fiecare serie – adică 10 etape, pornindu-se cu punctajul realizat, în cadrul sezonului regulat, în jocurile directe între echipele respective.

– Vor promova în Liga a 2-a, ediția 2014-2015, echipele clasate pe primul loc la finele play-off-ului din fiecare serie (în total, 6 echipe).

– Vor retrograda în Liga a 4-a, ediția 2014-2015, echipele clasate pe ultimele trei locuri la finele play-out-ului în fiecare serie (locurile 10-12) – adică 18 formații și o echipă de pe locul 9, cel mai slab clasată.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.