FOTBAL-TENIS/ROMÂNIA DOMINĂ LUMEA!/Ana Maria are aur. Mult aur

100

Jucătoarea de fotbal – tenis Ana Maria Gherghel din Lupeni este septuplă campioană mondială. România a câştigat în total 12 medalii de aur şi 13 posibile.

10600642_715833075153702_8224335729457932843_n

Jucătorii români au strălucit la Campionatul Mondial de fotbal-tenis (tenis cu piciorul), desfășurat la Nicosia, în Cipru unde au cucerit 12 medalii de aur şi una de argint în cele 13 probe ale competiției. Performanța reprezintă un nou record după cele 11 medalii obținute la Campionatul Mondial din 2012, din Ungaria.

Vedeta României a fost Anamaria Gherghel (21 de ani, foto), din Lupeni. Hunedoreanca legitimată la CS Comexim Lupeni a confirmat încă o dată că are un talent de excepție și s-a impus în toate cele șapte probe la care a participat la senioare, mixt și Under 21.

„Favorita mea e proba de simplu, fiindcă nu depind decât de mine. Însă am noroc de colegi excepţionali! Am avut mici emoţii înaintea finalei de U21, o probă în premieră, însă le-am depăşit cu succes. Sunt la lot din 2006, dar ediţia asta le-a întrecut pe toate!”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor, Gherghel.

La competiție au luat parte sportivi din 29 de țări. 12-FOTBALTENIS

Record bătut

Românii au făcut legea la fileu, prin talent, inteligență și inspirație tactică. Reprezentanții României au câștigat finalele Campionatului Mondial în următoarele 12 probe: simplu și dublu seniori masculin, simplu, dublu și triplu senioare feminin, dublu mixt și triplu mixt seniori, dublu mixt și triplu mixt U21, simplu, dublu, triplu la juniori masculin. Singura finală pierdută de România a fost la seniori masculin triplu, unde tricolorii au fost învinși de Franța și au obținut doar medalia de argint. Cele 13 medalii cucerite în Cipru reprezintă un nou record pentru România, precedentul de 11 medalii fiind stabilit la Campionatul Mondial din 2012, desfăşurat în Ungaria.

12-ROMANIA

Din lotul României au mai făcut parte alţi 5 sportivi de la CS Comexim Lupeni: Ana Maria Rizescu, Letiția Bivolaru şi Mariana Lică – senioare; Vlad Deto – junior şi Răzvan Vornicu – Under 21.

Antrenorii lotului național al României sunt: Sabino Da Luz Tavares (Cobra Topaz București), Ionuț Dina (Viitorul Alexandria), Dorina Păuna (FT Răzvan Cluj) şi Dima Druncea (Comexim Lupeni).

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.