Eveniment: Comuna Blăjeni va avea propria stemă

Pe însemnul heraldic vor figura trei elemente de tradiţie ale aşezării din Ţara Zarandului, respectiv tulnicele, cireşul şi calul alb

primar blajeni

Comuna hunedoreană Blăjeni, situată în mirifica Ţară a Moţilor, va avea, în curând, un alt motiv de a se mândri, urmând a avea o stemă proprie.

Candin rămâne în suflet”

Dar pentru realizarea acestei steme este un drum destul de lung de parcurs, şi, pe alocuri, destul de anevoios din cauza formalităţilor birocratice. „S-a semnat un contract pentru realizarea acestei steme. În acest moment se lucrează la realizarea machetei, în care noi vom încerca să inserăm elementele specifice comunei nostre, în frunte cu tulnicele. De asemenea, conform vorbei noastre, care spune că „pentru a fi un bun blăjenar trebuie să ai cal alb, cireş în poartăşi să te cheme Candin”, dorim să punem pe stemăşi primele două elemente menţionate, calul şi cireşul. Numele de Candin, însă, îl vom păstra în suflet. Pentru prinderea acestor elemente de care vorbeam pe stemă, dar şi, posibil, a încă unuia, asupra căruia urmează să ne decidem în curând, avem nevoie de avizul unei comisii ministeriale de heraldică, care este o procedură de durată. Propunerile pentru stemă vor fi supuse dezbaterii şi în prima şedinţă a Consiulului Local al comunei Blăjeni şi acolo ne vom pune de acord asupra tuturor aspectelor legate de acest semn de identitate al localităţii noastre. Sper ca până în luna octombrie să primim toate avizele necesare pentru această stemă”, a declarat primarul comunei Blăjeni, Horia Flavius Jurca.

Lucrări la drumuri

În Blăjeni, însă, se lucreazăşi la lucruri concrete, în special la drumuri. „Se lucrează, pe fonduri guvernamentale, la modernizarea prin asfaltare a drumului comunal ce străbate satul aparţinător Reţ, lucrarea fiind finalizată într-un procent de circa 40%, dar nu putem estima un termen când aceasta va fi terminată în totalitate, fiind condiţionaţi de banii ce sunt alocaţi de la Bucureşti. De asemenea, există semnale încurajatoare în ceea ce priveşte reluarea investiţiei de la drumul judeţean, de la intrarea în comună. Ar fi o investiţie foarte utilă pentru comunitate, pe care sunt convins că o vom realiza cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara. Drumul vechi, care este folosit acum, este degradat şi, în plus, aici se înregistreazăşi dese alunecări de teren”, a mai spus Horia Flavius Jurca, primarul comunei hunedorene Blăjeni.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu