Eveniment: Comuna Blăjeni va avea propria stemă

Pe însemnul heraldic vor figura trei elemente de tradiţie ale aşezării din Ţara Zarandului, respectiv tulnicele, cireşul şi calul alb

primar blajeni

Comuna hunedoreană Blăjeni, situată în mirifica Ţară a Moţilor, va avea, în curând, un alt motiv de a se mândri, urmând a avea o stemă proprie.

Candin rămâne în suflet”

Dar pentru realizarea acestei steme este un drum destul de lung de parcurs, şi, pe alocuri, destul de anevoios din cauza formalităţilor birocratice. „S-a semnat un contract pentru realizarea acestei steme. În acest moment se lucrează la realizarea machetei, în care noi vom încerca să inserăm elementele specifice comunei nostre, în frunte cu tulnicele. De asemenea, conform vorbei noastre, care spune că „pentru a fi un bun blăjenar trebuie să ai cal alb, cireş în poartăşi să te cheme Candin”, dorim să punem pe stemăşi primele două elemente menţionate, calul şi cireşul. Numele de Candin, însă, îl vom păstra în suflet. Pentru prinderea acestor elemente de care vorbeam pe stemă, dar şi, posibil, a încă unuia, asupra căruia urmează să ne decidem în curând, avem nevoie de avizul unei comisii ministeriale de heraldică, care este o procedură de durată. Propunerile pentru stemă vor fi supuse dezbaterii şi în prima şedinţă a Consiulului Local al comunei Blăjeni şi acolo ne vom pune de acord asupra tuturor aspectelor legate de acest semn de identitate al localităţii noastre. Sper ca până în luna octombrie să primim toate avizele necesare pentru această stemă”, a declarat primarul comunei Blăjeni, Horia Flavius Jurca.

Lucrări la drumuri

În Blăjeni, însă, se lucreazăşi la lucruri concrete, în special la drumuri. „Se lucrează, pe fonduri guvernamentale, la modernizarea prin asfaltare a drumului comunal ce străbate satul aparţinător Reţ, lucrarea fiind finalizată într-un procent de circa 40%, dar nu putem estima un termen când aceasta va fi terminată în totalitate, fiind condiţionaţi de banii ce sunt alocaţi de la Bucureşti. De asemenea, există semnale încurajatoare în ceea ce priveşte reluarea investiţiei de la drumul judeţean, de la intrarea în comună. Ar fi o investiţie foarte utilă pentru comunitate, pe care sunt convins că o vom realiza cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara. Drumul vechi, care este folosit acum, este degradat şi, în plus, aici se înregistreazăşi dese alunecări de teren”, a mai spus Horia Flavius Jurca, primarul comunei hunedorene Blăjeni.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
„HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg