Eveniment: Comuna Blăjeni va avea propria stemă

Pe însemnul heraldic vor figura trei elemente de tradiţie ale aşezării din Ţara Zarandului, respectiv tulnicele, cireşul şi calul alb

primar blajeni

Comuna hunedoreană Blăjeni, situată în mirifica Ţară a Moţilor, va avea, în curând, un alt motiv de a se mândri, urmând a avea o stemă proprie.

Candin rămâne în suflet”

Dar pentru realizarea acestei steme este un drum destul de lung de parcurs, şi, pe alocuri, destul de anevoios din cauza formalităţilor birocratice. „S-a semnat un contract pentru realizarea acestei steme. În acest moment se lucrează la realizarea machetei, în care noi vom încerca să inserăm elementele specifice comunei nostre, în frunte cu tulnicele. De asemenea, conform vorbei noastre, care spune că „pentru a fi un bun blăjenar trebuie să ai cal alb, cireş în poartăşi să te cheme Candin”, dorim să punem pe stemăşi primele două elemente menţionate, calul şi cireşul. Numele de Candin, însă, îl vom păstra în suflet. Pentru prinderea acestor elemente de care vorbeam pe stemă, dar şi, posibil, a încă unuia, asupra căruia urmează să ne decidem în curând, avem nevoie de avizul unei comisii ministeriale de heraldică, care este o procedură de durată. Propunerile pentru stemă vor fi supuse dezbaterii şi în prima şedinţă a Consiulului Local al comunei Blăjeni şi acolo ne vom pune de acord asupra tuturor aspectelor legate de acest semn de identitate al localităţii noastre. Sper ca până în luna octombrie să primim toate avizele necesare pentru această stemă”, a declarat primarul comunei Blăjeni, Horia Flavius Jurca.

Lucrări la drumuri

În Blăjeni, însă, se lucreazăşi la lucruri concrete, în special la drumuri. „Se lucrează, pe fonduri guvernamentale, la modernizarea prin asfaltare a drumului comunal ce străbate satul aparţinător Reţ, lucrarea fiind finalizată într-un procent de circa 40%, dar nu putem estima un termen când aceasta va fi terminată în totalitate, fiind condiţionaţi de banii ce sunt alocaţi de la Bucureşti. De asemenea, există semnale încurajatoare în ceea ce priveşte reluarea investiţiei de la drumul judeţean, de la intrarea în comună. Ar fi o investiţie foarte utilă pentru comunitate, pe care sunt convins că o vom realiza cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara. Drumul vechi, care este folosit acum, este degradat şi, în plus, aici se înregistreazăşi dese alunecări de teren”, a mai spus Horia Flavius Jurca, primarul comunei hunedorene Blăjeni.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara