Dezvoltarea rețelei de infrastructură, prioritară la Crișcior

 

Și în acest an, administrația din comuna zărăndeană pune un accent deosebit pe creșterea gradului de confort al locuitorilor prin diferite modernizări

primar-criscior

 

Administrația publică locală din comuna hunedoreană Crișcior este recunoscută pentru abilitatea cu care reușește să implementeze proiecte de dezvoltare a așezării, care sunt finanțate din fonduri europene sau guvernamentale.

Drumuri asfaltate

Și în acest an cei care diriguiesc destinele acestei pitorești localități din Țara Zarandului nu și-au uitat bunul obicei de a accesa fonduri externe și își propun să dezvolte, cu acești bani, rețeaua de infrastructură din comună. “O bună parte a drumurilor este reabilitată, și mi se pare normal acest lucru. Am încercat să explic cetățenilor că ponderea drumurilor neasfaltate, în timp, este din ce în ce mai mică, iar aceștia cunosc acest aspect. Cu siguranță că pe noul Plan Național pentru Dezvoltarea Rurală (PNDR) vom depune un nou proiect, pe care vă asigur, din experiența acumulată până acum în domeniul accesării de fonduri, îl vom și câștiga, iar comuna Crișcior se va putea mândri că va fi una dintre puținele localități rurale din țară ce va avea toate drumurile asfaltate. Rămân perserverent, alături de colegii mei, în ceea ce privește accesarea de finanțări europene sau guvernamentale și mă voi bate pentru orice leu pe care îl pot aduce în localitatea noastră, pentru dezvoltarea ei, inclusiv la capitolul drumuri, și mă bucur că și concetățenii mei au înțeles acest lucru, confirmarea celor spuse văzându-se la vot ”, a declarat Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crișcior.

Apă și canalizare

Din păcate, și în Crișcior, ca în mai multe localități rurale, nu doar din județul Hunedoara, ci din întreaga țară, sunt probleme cu rețele de alimentare cu apă și de canalizare. Primarul Ovidiu Ilie Furdui este conștient de acest lucru, dar rămâne optimist în ceea ce privește modernizarea și dezvoltarea acestei importante componente a rețelei de infrastructură din localitatea pe care o administrează. “Există o deficiență la aceste rețele, deși acolo unde am asfaltat străzile, am reușit, de această dată din fonduri proprii, să refacem canalizarea. Această rețea, pe Masterplanul de Mediu, va fi reabilitată, în toată comuna, în acest an, într-o proporție de 70%. Pe viitor, tot pe acest, va fi inclus, pentru modernizare, și satul Zdrapți, Aici o parte a așezării are apă curentă, dar canalizare nu există. Vreau ca fiecare cetățean al comunei Crișcior să beneficieze de aceste utilități, adică apă curentă în gospodărie și racordarea la rețeaua de canalizare. Repet, personal simt aprecierea concetățenilor mei pentru ceea ce fac, împreună cu echipa din Primărie, și am și o mare mulțumire sufletească pentru aceste realizări. Iar aceste stări te fac să încerci să faci mai mult pentru comunitatea din care faci parte, iar eu voi continua tot pe această linie ”, a mai spus Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crișcior.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj