Deva: Despăgubiri după furtună se acordă doar pentru construcţii autorizate

În prezent se identifică imobilele care au fost afectate de vijelia din după masa zilei de luni

furtuna deva (67)

Furtuna de 20 de minute de luni după-masă din Deva a lăsat urme vizibile la unele imobile, în special la câteva blocuri din cartierul Micro 15. Situaţia creată a fost dezbătutăşi în ultima şedinţă de Consiliu Local din Deva.

Să se intre în legalitate”

Puţini deveni şi-au putut închipui că în ceva mai mult de un sfert de oră să se producă un asemenea prăpăd. Numeroase acoperişuri smulse, o mulţime de maşini avariate sau o sumedenie de geamuri sparte la apartamente sunt câteva dintre pagubele produse de furtuna de luni. Chiar a doua zi după eveniment, mai mulţi locuitori din blocurile afectate au venit la sediul primăriei din Deva pentru a cere ajutor financiar de la autorităţile locale în vederea executării de reparaţii, dar acest lucru nu este aşa de uşor de realizat. “Se identifică, în această perioadă, toate imobilele care au fost afectate de furtuna de luni. Aşa vom afla şi câte acoperişuri au fost construite legal, iar la predarea lor, în procesul verbal, este menţionatăşi primăria. Îi vom atenţiona pe cei care au lucrat fără autorizaţii să intre în legalitate. Ştiu că este mai simplu să faci ceva fără avizul primăriei, dar, în acest caz, nu mai poate fi vorba despre acordarea de ajutoare din partea noastră”, a spus primarul Devei, Petru Mărginean. Reprezentanţii primăriei Deva îi sfătuiesc pe cei care locuiesc în blocuri în care acoperişurile distruse au fost montate legal să se îndrepte întâi cu plângeri împotriva proiectantului sau executantului, după caz, pentru că există posibilitatea să fie întâlnite erori tehnice sau construcţia să fie în perioada de garanţie.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi