Deva: Despăgubiri după furtună se acordă doar pentru construcţii autorizate

În prezent se identifică imobilele care au fost afectate de vijelia din după masa zilei de luni

furtuna deva (67)

Furtuna de 20 de minute de luni după-masă din Deva a lăsat urme vizibile la unele imobile, în special la câteva blocuri din cartierul Micro 15. Situaţia creată a fost dezbătutăşi în ultima şedinţă de Consiliu Local din Deva.

Să se intre în legalitate”

Puţini deveni şi-au putut închipui că în ceva mai mult de un sfert de oră să se producă un asemenea prăpăd. Numeroase acoperişuri smulse, o mulţime de maşini avariate sau o sumedenie de geamuri sparte la apartamente sunt câteva dintre pagubele produse de furtuna de luni. Chiar a doua zi după eveniment, mai mulţi locuitori din blocurile afectate au venit la sediul primăriei din Deva pentru a cere ajutor financiar de la autorităţile locale în vederea executării de reparaţii, dar acest lucru nu este aşa de uşor de realizat. “Se identifică, în această perioadă, toate imobilele care au fost afectate de furtuna de luni. Aşa vom afla şi câte acoperişuri au fost construite legal, iar la predarea lor, în procesul verbal, este menţionatăşi primăria. Îi vom atenţiona pe cei care au lucrat fără autorizaţii să intre în legalitate. Ştiu că este mai simplu să faci ceva fără avizul primăriei, dar, în acest caz, nu mai poate fi vorba despre acordarea de ajutoare din partea noastră”, a spus primarul Devei, Petru Mărginean. Reprezentanţii primăriei Deva îi sfătuiesc pe cei care locuiesc în blocuri în care acoperişurile distruse au fost montate legal să se îndrepte întâi cu plângeri împotriva proiectantului sau executantului, după caz, pentru că există posibilitatea să fie întâlnite erori tehnice sau construcţia să fie în perioada de garanţie.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva