DECLARAŢII HALUCINANTE: Contractul Parcului Corvin a fost modificat pe şestache după aprobarea în Consiliul Local (III)

Doi consilieri locali care erau şi în consiliul din 2005 susţin că au fost scoase paragrafe din contractul de asociere dintre municipalitatea Hunedoarei şi firma Proiect Design în dauna hunedorenilor. Primarul de atunci este acuzat că avea interese în „firma PDL-istă”. Nicolae Schiau respinge acuzaţiile şi spune că dacă au existat modificări ele au fost făcute fără ştirea lui

proiect exotic

Contractul de asociere dintre Consiliul Local Hunedoara şi firma Proiect Design SRL pentru administrarea Parcului Corvin nu a fost aprobat în forma în care se prezintă el acum, susţin consilierii locali Jane Magaon şi Mircea Artean. Magaon spune că au fost eliminate o serie de articole care stabileau obligaţiile partenerului privat şi că fostul primar Nicolae Schiau nu este străin de această afacere, sută la sută pedelistă.

Acte dubioase fabricate la primărie

Jean MagaonJane Magaon a cerut să fie reluate cercetările DNA pentru că această afacere este o „hoţie şi un jaf la drumul mare”, iar actualii edili vor să închidă cazul printr-un compromis de neacceptat. Am fost consilier în perioada când s-a semnat contractul. În acea perioadă era conducerea PDL la primărie, iar unul din cei şapte acţionari în Proiect Design de la vremea respectivă era nevasta liderului PDL Hunedoara, Nicolae Schiau. Însă nu asta a fost problema. Necazul a fost că s-a făcut un proiect de hotărâre pe care l-am aprobat noi, iar ulterior a fost modificat. Din acel proiect a fost scoasă suprafaţa construită aprobată de 300 de metri pătraţi, în autorizaţia de construire lipseşte acest amănunt, iar la final amprenta la sol a imobilului a ajuns de 900 de metri pătraţi. Apoi, noi am aprobat să facă o cofetărie, terasă, pizzerie şi fast-food, iar acolo a apărut o clădire cu săli de nunţi, birouri, restaurant, pe trei nivele… ce să spun încălcări flagrante ale acelui proiect. Hoţie şi un furt la drumul mare. Acum, după ce că nu a făcut nimic din ceea ce s-a obligat să facă, ar vrea să-i dăm 3.700 de metri pătraţi şi să-l scutim de toate obligaţiile. Nu pot să fiu de acord să facă parcare în parc. Singur soluţie e să se respecte legea, fără tot felul de aranjamente pe criterii de partid. Şi să nu ne batem joc de cetăţeni. Oraşul acesta se degradează văzând cu ochii din cauza că nu se respectă legea. Contractul votat în 2005 a fost bun dar s-au scos pasaje care erau favorabile primăriei” susţine consilierul local Jane Magaon.

Nu merge cu „etc” într-o autorizaţie de construcţie

Declaraţiile lui Magaon sunt susţinute şi de Mircea Artean.Cu siguranţă că au existat modificări între ceea ce am votat noi în 2005 şi ceea ce apare în mircea-arteanacel contract. Nu îmi mai amintesc toate detaliile, dar ştiu precis că noi am interzis să se facă un restaurant acolo şi sub nici o formă nu putea să apară în proiect scris „etc” la autorizaţia de construcţie a imobilului. Noi nu am aprobat aşa ceva. Acum am votat proiectul pentru că am văzut o oportunitate de a ieşi din impasul acelui contract de asociere. Scurtarea termenelor de finalizare a construcţiei la un an cu menţiunea că în caz contrar contractul se reziliază mi s-a părut în regulă şi am considerat că în felul acesta lichidăm definitiv această poveste”, spune Artean.

Schiau nu are ştire de falsuri. Dacă sunt

schiauFostul Primar Nicolae Schiau susţine că Magaon bate câmpii şi că nu a comis nicio ilegalitate. „Soţia mea nu a fost asociat în acea firmă. Singura legătură cu consilierul (PDL) Ioan Dan (cel care controla firma Proiect Design la acea vreme, n.r.) a fost că soţia mea a fost în Consiliul de Administraţie la o altă firmă de a sa – Cilindrul Călan, pentru o perioadă de un an, fapt ce nu l-am ascuns şi se poate vedea şi din declaraţia mea de avere de la acea vreme. Cât despre presupusele modificări de contract, eu nu ştiu şi nu cred să fie aşa. Construcţia era aprobată la 3.300 de metri pătraţi, nu la 300 metri pătraţi cum pretinde Magaon, iar restaurantul nu a intrat niciodată în discuţie, nu putea fi aprobat pentru că era o unitate de învăţământ în apropierea parcului. Dacă au existat astfel de modificări, ele s-au făcut fără ştirea mea în compartimentele de specialitate. Eram ultimul care îşi punea semnătura pe un act şi nu aveam cum să verific toate actele prin comparaţie. Nu am fost părtaş la ilegalităţi, dacă au existat astfel de fapte. Totuşi mă îndoiesc să fi îndrăznit cineva aşa ceva”, susţine Schiau.

IMG_0393

Părerea consilierilor locali care au votat împotriva proiectului

DSC_0725

Prezentăm mai jos punctul de vedere al consilierilor local care s-au opus proiectului de hotărâre supus la vot în ultima şedinţă, proiect prin care firma Proiect Design urma să primească în folosinţă 3.700 de metri pătraţi în Parcul Corvin pentru a finaliza lucrările la clădirea care zace în paragină de câţiva ani.

Vasile Mureşan: Eu m-am abţinut de la vot pentru că acolo sunt o serie de neclarităţi. Am considerat că proiectul trebuie refăcut fiindcă nu l-au făcut bine. Nici serviciile de specialitate nu au fost puse la punct să explice proiectul. Cred că ar trebui să existe o negociere între primărie şi firma respectivă. Pe de altă parte, consilierii mai vechi au fost chemaţi la DNA pentru acest parc şi au creat o psihoză în consiliu. Să vină la şedinţa viitoare mai bine pregătiţi.

Victor Bucaleţ: Nu cunoşteam detaliile acestui contract şi diferenţele care există între ceea ce apărea în primul contract şi ceea ce este acum în teren sunt enorme şi de aceea nu l-am votat.

Ovidiu crisanOvidiu Crişan: Este un contract similar cu cel pe care l-am încheiat eu. Numai că eu am o construcţie pe 200 de metri pătraţi, am utilat parcul şi îl întreţin. Eu am fost şi sunt categoric împotrivă. Dacă vor să continue acest contract, firma respectivă ar trebui să utileze parcul, să-l întreţină şi să finalizeze construcţia, dar fără restaurant. De asemenea, ar trebui ca firma să plătească din urmă redevenţa pe toţi aceşti opt ani (8.000 euro pe an) şi sunt de acord să nu le pretindem penalităţi.

Alexandru Mărginean: M-am abţinut de la vot pentru că a fost un termen prea scurt de studiere a proiectului şi nu am înţeles toate subtilităţile, iar juriştii nu au putut să ofere detaliile cerute. Să revină cu proiectul mai bine pregătiţi, cu toate documentele şi mai vedem.

Nicoleta Olariu: Nu am fost mulţumită de explicaţiile primite, iar colegii mai vechi din consiliu ne-au atras atenţia că au fost chemaţi la DNA pentru acest proiect. Să vină primăria cu soluţii concrete şi atunci probabil că îl vom vota.

Cornelia Radu:  Nu sunt jurist de profesie, dar din discuţiile care s-au purtat în consiliu am înţeles că sunt multe nereguli. Nici măcar reprezentanţii firmei nu s-au prezentat pentru a-şi spune punctul de vedere. Mi se părea normal ca un proiect de o asemenea valoare să fie susţinut de firma respectivă şi să ne convingă de legitimitatea acestui proiect.

Ana Maria Aldea: Cum adică să îi mai lăsăm să fie stăpânii parcului după ce au făcut ceea ce au făcut. Varianta propusă acum e la fel de păguboasă pentru oraş ca şi contractul iniţial. După opt ani îi lăsăm în pace, fără nicio penalizare şi le dăm 3.700 de metri pătraţi să facă ce vor ei. Au venit şi acum cu aceleaşi jocuri de interese. Eu nu voi vota niciodată aşa ceva.

Florin Cazan: Cred că firma trebuie obligată să realizeze toate investiţiile la care s-a angajat fără să fie scutită de obligaţiile pe care şi le-a asumat.

Ciprian Palcău: Nu pot să votez un astfel de proiect. Ne-au aruncat pe mail un mesaj să votăm ca să scăpăm oraşul de mizeria de acolo. Este o sentinţă judecătorească care arată că primăria poate face curăţenie. Nici autorizaţia de construcţie pe care au dat-o acum, în iulie 20013, eu nu cred că e legală. Părerea mea este că primăria ar trebui să dispună demolarea clădiri. Asta este soluţia la Parcul Corvin

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani