Cumpărături cu legitimaţia de serviciu

cartoon-people-mechanicCreditul cu buletinul e frecţie.

Cămătarii statului (puşi pe posturi de control pe baza carnetului de partid) cumpără cu legitimaţia de serviciu.

Se întâmplă cam aşa.

Un grănicer (ne putem imagina, de dragul fabulei, unul buhăit de la mediu, cu vocaţie de activist PCR) are limuzina stricată şi merge cu ea la un meşter care nu i-o poate repara pe loc.

Asta îl scoate pe comisar din minţi ceea ce înseamnă că mecanicul este deja o sursă de poluare.

Poluatorul mai face o gafă şi promite să repare maşina pe spesele lui.

Asta îl scoate din minţi pe comisar: cum adică, obraznicului îi trecuse prin cap să-i factureze lucrarea!? Neruşinarea asta nu poate rămâne nepedepsită.

Totuşi, din când în când, în zilele în care râgâie borhot, activistul devine generos, iertător. Pentru cinci mii de euro e gata să uite că meşterul voia să-l pună la plată.

În imaginar povestea se sfârşeşte aici. În lumea reală, meşterul plăteşte cei 5.000 de euroi pentru pace.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului         Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl