BOX AMATOR/Bronz mondial asigurat

111

Boxeorul hunedorean Sorin Dobondi este singurul român care va urca pe podiumul de premiere la Campionatele Mondiale de juniori de la Kiev. El are asigurată medalia de bronz pe care o poate transforma în argint sau chiar aur!

16-PUGILISMPugilistul Sorin „Sote” Dobondi (foto, 16 ani), legitimat la Clubul Sportiv Şcolar (CSŞ) Hunedoara şi-a asigurat medalia de bronz la Campionatele Mondiale rezervate cadeţilor, care se desfăşoară la Kiev, sub titulatura de Campionatele Mondiale AIBA pentru juniori.

Aseară, în sferturile de finală ale categoriei 57 de kilograme Sorin Dobondi l-a învins, la puncte, pe reprezentantul gazdelor Artur Prygoda (Ucraina).

„Sorin şi-a făcut foarte bine treaba. Nu a stat la luptă dar a puncta cât a trebuit pentru a-şi asigura victoria. Poate mai mult. Eu cred că poate să se califice în finală”, a spus antrenorul lui Dobondi, Ilie Captari.

Mâine, în semifinale Sorin Dobondi va lupta pentru un loc în finală cu  rusul Gusin Madomedov.

În precedentele două meciuri de la Kiev, Sorin Dobondi i-a învins, tot la puncte, scor 2-1 pe  Michal Takacs (Slovacia) şi scor, 3-0 pe Anrea Zuppardo (Italia).

Sorin Dobondi care a fost descoperit şi este antrenat la CSŞ Hunedoara de Ilie Captari este singurul pugilist român – din totalul de 8 boxeori – care a reuşit să câştige o medalie la Mondialele de la Kiev.

 

.

Comentarii FB

comentarii
2 thoughts on “BOX AMATOR/Bronz mondial asigurat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.