BOX AMATOR FEMININ/Hunedorence tari în ring

Pugilistele hunedorence au câştigat 3 medalii: de aur, de argint şi de bronz la Campionatul Naţional feminin 2014.

12-BOX

Finala categoriei 46 de kilograme – junioare din cadrul Campionatului Naţional de box feminin care s-a desfăşurat sâmbătă la Bistriţa a fost o „afacere” hunedoreană.

Au acaparat podiumul

Au luptat pentru medalia de aur Eugenia Jurcă (foto în stânga) şi Andrada Niculescu (foto în dreapta) ambele în vârstă de 16 ani şi legitimate la Clubul Sportiv Şcolar (CSŞ) Hunedoara unde sunt antrenate de maestrul Ilie Captari.

La capătul unui meci disputat şi spectaculos care a făcut o propagandă bună pugilismului feminin victoria a revenit Eugeniei „Jeni” Jurcă care s-a impus la puncte.

„Andrada este o sportivă bătăioasă, hotărâtă însă nu i-a mers cu Jeni care este mai experimentată şi a progresat foarte mult în ultimul timp”, a precizat antrenorul celor două pugiliste Ilie Captari care a fost neutru în starea creată. „Am rugat doi colegi antrenori la alte cluburi să mă înlocuiască în cele două două colţuri”, a mai spus Captari. Meciul a durat 3 reprize a câte două minute şi a fost arbitrat în ring de hunedoreanca Cristina Mladen (foto în centru).

Excluzând finala, campioana „Jeni” Jurcă – locul 3 în clasamentul celor mai buni sportivi hunedoreni în 2013 discipline olimpice – a mai luptat într-un alt singur meci fiind „cap de serie” în timp ce colega ei Andrada a mai urcat în ring de alte două ori.

O altă pugilistă de la CSŞ Hunedoara, Alexandra Zaiati a câştigat medalia de argint la categoria 48 kilograme însă la Tineret.

Peste 100 de pugiliste de la cluburi din întreaga tară au participat la finala Campionatului National de box feminin pentru junioare, tineret şi senioare, eveniment ce a avut loc la Bistrita, săptămâna trecută între 17 şi 22 februarie. Cele mai bune trei sportive ale fiecărei categorii au fost răsplatite cu medalii şi diplome, iar sportivele clasate pe primul loc au primit şi un tricou de campioană.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”