Bani europeni la Luncoiu de Jos

Primarul Călin Dorin Dud a semnat, recent, un contract prin care va fi făcută o achiziţie importantă pentru comună

luncoi primar

În comunele hunedorene vechiul şi noul încep să se îmbine, în ultima perioadă, într-un mod cât mai armonios, lucru care nu poate fi decât benefic.

100.000 de euro

Astfel, pe lângă păstrarea tradiţiilor, de care străinii se minunează când le văd, în majoritatea localităţilor din mediul rural ale judeţului Hunedoara se „practicăşi metode specifice secolului XXI, ca în orice ţară membră a Uniunii Europene, aşa cum este şi România. Cel mai concret exemplu în acest sens este accesarea de fonduri europene. Una dintre comunele hunedorene unde se îmbină vechiul cu noul este şi Luncoiu de Jos. Bunăoară, la puţin timp după ce s-a desfăşurat tradiţionala şezătoare de Ziua Eroilor, o adevărate sărbătoare în frumoasa localitate zărăndeană, primarul comunei Luncoiu de Jos, Călin Dorin Dud, a semnat, în numele comunităţii pe care o reprezintă, un contract ce prevede o finanţare europeană. „Este ştiut faptul că Luncoiu de Jos face parte din Grupul de Acţiune Locală (GAL) Ţara Zarandului, care are în componenţă 13 comune din zonă. Împreună cu alţi nouă primari am semnat un contract de finanţare europeană. În cazul nostru, acesta are o valoare de circa 100.000 de euro. Din aceşti bani va fi achiziţionat un utilaj multifuncţional, care va fi folosit la activităţile utilitar – gospodăreşti care se vor desfăşura în comună”, a declarat primarul Călin Dorin Dud.

Fuziune

Colaborarea dintre comunele din Ţara Moţilor, una de când lumea, parcă, nu se opreşte aici, ci merge mai departe, tot spre binele unor comunităţi. Astfel, o colaborare ce pare a da rezultate fructuoae se va desfăşura între comunele Luncoiu de Jos şi Crişcior. „Am avut mai multe discuţii cu colegul şi prietenul meu Ovidiu Ilie Furdui, primarul din Crişcior, şi cred că am luat o decizie bună pentru ambele localităţi. Astfel, am decis să formăm, în comun, un ansamblu artistic ce se va numi „Fiii Zarandului”. Este bine ştiut că în Luncoiu de Jos există grupul de dansuri „Stejărelul” şi în Crişcior există formaţie şi instrumente. Astfel, salvăm ambele entităţi şi le oferim perspective mai bune pentru viitor, chiar dacă s-a renunţat, pentru acest an, la participarea la unele festivaluri. Oricum, în noua formulă vom participa, cu siguranţă, măcar la un festival internaţional”, a afirmat primarul din Luncoiu de Jos.

Chibzuinţă

Deşi tânăr, Călin Dorin Dud dă dovadă de chibzuinţă în cheltuirea banului public, fiind la al doilea mandat în fruntea comunei. Acesta a luat o decizie pe care puţini primari ar fi luat-o. „Chiar dacă îi vor dezamăgi pe unii, trebuie să spun că am decis, pentru acest an, la organizarea zilelor comunei, din cauza crizei financiare cu care ne confruntăm. Cu acei bani prefer să facem lucrări de modernizare la unul dintre cele două cămine culturale din comună care au rămas nereabilitate. În prima şedinţă de Consiliu Local vom decide despre care cămin va fi vorba şi cred că decizia pe care am luat-o va fi înţeleasă de concetăţenii mei”, a mai spus Călin Dorin Dud, primarul comunei Luncoiu de Jos.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi         Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat