August, lună „plină” în Răchitova

În această vară în comuna din Ţara Haţegului vor fi finalizate mai multe investiţii ce vizează înfrumuseţarea localităţii

main rachitova  (3)

Vara pare a fi un anotimp foarte roditor, din punct de vedere al investiţiilor, cel puţin, în comuna hunedoreană Răchitova.

Renovări la biserici şi cămine culturale

După finalizarea unor operaţiuni de modernizare la şcoala din localitatea de reşedinţăşi continuarea unor lucrări de renovare la biserica ortodoxă din satul aparţinător Ciula Mare, astfel de investiţii se vor mai derula, în luna august, în Răchitova. „În decursul acestei luni vor începe lucrări de consolidare şi la lăcaşul de cult din satul Ciula Mică. Aici va fi vorba despre începerea lucrărilor de subzidire a fundaţiei bisericii ortodoxe din această aşezare a comunei noastre, dorindu-se, în acest fel, întărirea structurii de reistenţă a clădirii. Fără a ne îndepărta foarte mult de viaţa spirituală a comunei, pe care noi, reprezentanţii administraţiei publice locale, punem mare preţ, mai doresc să anunţ încă o investiţie ce va demara tot în cursul lunii august 2013. Astfel, după ce s-au finalizat lucrările de renovare exterioară la căminul cultural din satul Vălioara, în perioada imediat următoare va fi înlocuit gardul împrejmuitor al clădirii, la care se va monta şi o nouă poartă”, a declarat Eugen Dorel Băiconi, primarul comunei Răchitova.

Atenţie acordată agriculturii şi creşterii animalelor

Cum Răchitova, comună din Ţara Haţegului, este o aşezare din mediul rural, este şi firesc ca reprezentanţii administraţiei publice locale să acorde o atenţie deosebită meseriilor de bază ale ţăranului român, respectiv agricultura şi creşterea animalelor. „Avem o bună colaborare cu Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în agricultură (APIA) Hunedoara, iar acest lucru s-a văzut prin acţiunile pe care le-am desfăşurat în comun până în prezent, dar şi prin cele care vor urma. Bunăoară, cu fonduri alocate de la APIA, vor începe, în cursul acestei luni, operaţiuni de curăţire a păşunilor. De asemenea, în baza colaborării cu această instituţie, voi propune, în proxima şedinţă a Consiliului Local al comunei Răchitova un proiect de hotărâre care cred că va veni în sprijinul agricultorilor şi crescătorilor de animale din localitate. În acest sens voi propune spre aprobare propunerea de modernizare prin pietruire a mai multor drumuri, care duc spre terenuri agricole şi spre păşuni”, a mai spus Eugen dorel Băiconi, primarul comunei Răchitova.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ