August, lună „plină” în Răchitova

În această vară în comuna din Ţara Haţegului vor fi finalizate mai multe investiţii ce vizează înfrumuseţarea localităţii

main rachitova  (3)

Vara pare a fi un anotimp foarte roditor, din punct de vedere al investiţiilor, cel puţin, în comuna hunedoreană Răchitova.

Renovări la biserici şi cămine culturale

După finalizarea unor operaţiuni de modernizare la şcoala din localitatea de reşedinţăşi continuarea unor lucrări de renovare la biserica ortodoxă din satul aparţinător Ciula Mare, astfel de investiţii se vor mai derula, în luna august, în Răchitova. „În decursul acestei luni vor începe lucrări de consolidare şi la lăcaşul de cult din satul Ciula Mică. Aici va fi vorba despre începerea lucrărilor de subzidire a fundaţiei bisericii ortodoxe din această aşezare a comunei noastre, dorindu-se, în acest fel, întărirea structurii de reistenţă a clădirii. Fără a ne îndepărta foarte mult de viaţa spirituală a comunei, pe care noi, reprezentanţii administraţiei publice locale, punem mare preţ, mai doresc să anunţ încă o investiţie ce va demara tot în cursul lunii august 2013. Astfel, după ce s-au finalizat lucrările de renovare exterioară la căminul cultural din satul Vălioara, în perioada imediat următoare va fi înlocuit gardul împrejmuitor al clădirii, la care se va monta şi o nouă poartă”, a declarat Eugen Dorel Băiconi, primarul comunei Răchitova.

Atenţie acordată agriculturii şi creşterii animalelor

Cum Răchitova, comună din Ţara Haţegului, este o aşezare din mediul rural, este şi firesc ca reprezentanţii administraţiei publice locale să acorde o atenţie deosebită meseriilor de bază ale ţăranului român, respectiv agricultura şi creşterea animalelor. „Avem o bună colaborare cu Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în agricultură (APIA) Hunedoara, iar acest lucru s-a văzut prin acţiunile pe care le-am desfăşurat în comun până în prezent, dar şi prin cele care vor urma. Bunăoară, cu fonduri alocate de la APIA, vor începe, în cursul acestei luni, operaţiuni de curăţire a păşunilor. De asemenea, în baza colaborării cu această instituţie, voi propune, în proxima şedinţă a Consiliului Local al comunei Răchitova un proiect de hotărâre care cred că va veni în sprijinul agricultorilor şi crescătorilor de animale din localitate. În acest sens voi propune spre aprobare propunerea de modernizare prin pietruire a mai multor drumuri, care duc spre terenuri agricole şi spre păşuni”, a mai spus Eugen dorel Băiconi, primarul comunei Răchitova.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic