August, lună „plină” în Răchitova

În această vară în comuna din Ţara Haţegului vor fi finalizate mai multe investiţii ce vizează înfrumuseţarea localităţii

main rachitova  (3)

Vara pare a fi un anotimp foarte roditor, din punct de vedere al investiţiilor, cel puţin, în comuna hunedoreană Răchitova.

Renovări la biserici şi cămine culturale

După finalizarea unor operaţiuni de modernizare la şcoala din localitatea de reşedinţăşi continuarea unor lucrări de renovare la biserica ortodoxă din satul aparţinător Ciula Mare, astfel de investiţii se vor mai derula, în luna august, în Răchitova. „În decursul acestei luni vor începe lucrări de consolidare şi la lăcaşul de cult din satul Ciula Mică. Aici va fi vorba despre începerea lucrărilor de subzidire a fundaţiei bisericii ortodoxe din această aşezare a comunei noastre, dorindu-se, în acest fel, întărirea structurii de reistenţă a clădirii. Fără a ne îndepărta foarte mult de viaţa spirituală a comunei, pe care noi, reprezentanţii administraţiei publice locale, punem mare preţ, mai doresc să anunţ încă o investiţie ce va demara tot în cursul lunii august 2013. Astfel, după ce s-au finalizat lucrările de renovare exterioară la căminul cultural din satul Vălioara, în perioada imediat următoare va fi înlocuit gardul împrejmuitor al clădirii, la care se va monta şi o nouă poartă”, a declarat Eugen Dorel Băiconi, primarul comunei Răchitova.

Atenţie acordată agriculturii şi creşterii animalelor

Cum Răchitova, comună din Ţara Haţegului, este o aşezare din mediul rural, este şi firesc ca reprezentanţii administraţiei publice locale să acorde o atenţie deosebită meseriilor de bază ale ţăranului român, respectiv agricultura şi creşterea animalelor. „Avem o bună colaborare cu Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în agricultură (APIA) Hunedoara, iar acest lucru s-a văzut prin acţiunile pe care le-am desfăşurat în comun până în prezent, dar şi prin cele care vor urma. Bunăoară, cu fonduri alocate de la APIA, vor începe, în cursul acestei luni, operaţiuni de curăţire a păşunilor. De asemenea, în baza colaborării cu această instituţie, voi propune, în proxima şedinţă a Consiliului Local al comunei Răchitova un proiect de hotărâre care cred că va veni în sprijinul agricultorilor şi crescătorilor de animale din localitate. În acest sens voi propune spre aprobare propunerea de modernizare prin pietruire a mai multor drumuri, care duc spre terenuri agricole şi spre păşuni”, a mai spus Eugen dorel Băiconi, primarul comunei Răchitova.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei