ATLETISM/Zboruri de aur deasupra gropii cu nisip

145

Atleta Florentina Marincu, legitimată la Colegiul Naţional Sportiv Şcolar „Cetate” Deva, a încheiat sezonul în aer liber la fel cum l-a şi început: pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

AUR VERITABIL. Dacă sezonul competiţional în aer liber ar fi continuat atleta Florentina Marincu era în pericol să îşi strice dantura la câte medalii de aur ar fi trebuit să le testeze veritabilitatea cu dinţii. Foto: CRISTI BARBU/FRA.RO

AUR VERITABIL. Dacă sezonul competiţional în aer liber ar fi continuat atleta Florentina Marincu era în pericol să îşi strice dantura la câte medalii de aur ar fi trebuit să le testeze veritabilitatea cu dinţii. Foto: CRISTI BARBU/FRA.RO

Eleva profesorului Nicolae Alexe, Florentina Marincu şi-a îmbogăţit palmaresul cu încă două medalii de aur. Internaţionale! „Flori” a câştigat, sâmbătă, două medalii de aur la Campionatele Balcanice pentru juniori 2 de la Edirne (Turcia) în probele de triplusalt cu 13,81 metri (nou record personal, cel mai bun rezultat al anului 2013 şi al 15-lea salt din toate timpurile la junior 2) şi săritura în lungime, cu 6,43 metri. La triplusalt – proba preferată – Florentina şi-a îmbunătăţit propiul record cu încă 6 centimetri.

“Flori a făcut din nou un concurs exceptional. S-a mişcat foarte bine în ambele probe mai cu seamă la triplusalt unde a realizat un nou “personal best” dar şi la săritura în lungime unde cred că putea scoate un rezultat mult mai bun dacă timpul dintre cele două finale ar fi fost mai mare decât câteva ore sau dacă s-ar fi disputat în zile diferite”, a spus profesorul Nicolae Alexe (foto) care a însoţit-o pe Florentina în Turcia.

Ştie imnul României pe de rost

La Edirne, a fost pentru a doua oară în această vară când Florentina Marincu a urcat pe podiumul de premiere cu steagul României deasupra capului. În luna iulie, Marincu a câştigat alte două medalii de aur – triplusalt (13,75 metri) şi săritura în lungime (6, 42 metri) – la Campionatele Mondiale de cadeţi de la Doneţk, Ucraina. “A fost un sezon greu, cel mai solicitant din cariera mea de până acum dar şi cel mai bogat în realizări. Sunt obosită dar bucuroasă pentru tot ce am realizat”, a spus şi Florentina Marincu care în zilele următoare va pleca în vacanţă la Marea Neagră.

România cea mai bună din Balcani

Atleţii români au dominat clar Campionatele Balcanice pentru juniori 2 de la Edirne (Turcia), impunându-se atât în ierarhia feminine cât şi în clasamentul masculin, unde a ocupat, de asemenea, primul loc. În total atleţii români au câştigat 24 de medalii (9 de aur, 6 de argint şi 9 de bronz). Cu aceste rezultate România s-a impus atât în ierarhia feminină, cu 148 puncte, urmată de Turcia – 131 puncte şi Grecia – 125 puncte, cât şi în cea masculină, unde a ocupat, de asemenea, primul loc, cu 147,5 puncte, secundată de Grecia – 133 puncte şi Turcia – 130 puncte.

 

Cifra

6

medalii de aur a câştigat Florentina Marincu în sezonul în aer liber: câte două la Campionatele Mondiale de la Doneţk, Campionatele Naţionale ale României şi Campionatele Balcanice de la Edirne – la triplusalt şi săritura în lungime

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *