ATLETISM/Sare pentru o medalie mondială

De evoluţia atletei Florentina Marincu (foto, 17 ani), legitimată la Colegiul Naţional Sportiv “Cetate “ Deva sunt legate speranțele delegaţiei României de-a cuceri o medalie la Campionatele Mondiale rezervate juniorilor 2 (cadeţi) de la Doneţk (Ucraina).

FOTO: CRISTI BARBU-FRA.RO.

FOTO: CRISTI BARBU-FRA.RO.

Concurează în trei probe

Eleva profesorului Nicolae Alexe se va alinia atât la startul probei de săritură în lungime – în care cu 6,54 metri deține prima performanță dintre atletele înscrise în concurs – dar și la triplusalt unde cu saltul de 13,30 metri (personal best) pleacă cu al patrulea rezultat în concurs.

“Prin prisma performanţelor obţinute în acest an Florentina este favorită la medalii, însă concursul va fi imprevizibil. Sper ca Florentina să evolueze la adevărata ei valoare şi să reuşească o clasare pe podiumul mondial”, a spus Nicolae Alexe care pentru prima data îşi va însoţi eleva la un concurs peste hotare.

Calificările pentru proba de triplusalt au avut loc aseară, iar finala va avea loc vineri, 12 iulie. Proba de săritura în lungime îşi va derula calificările sâmbătă, 13 iulie, iar finala e programată duminică, 14 iulie, în ultima zi de concurs.

Mai mult, Marincu face parte şi din ştafeta feminine de 4X 100 metri+200 m+300 m+400 m, însă în care nu are obiectiv.

Cifra

34

de atleţi fac parte din delegaţia României la CM de cadeţi de la Doneţk

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute