ATLETISM/Sare pentru o medalie mondială

De evoluţia atletei Florentina Marincu (foto, 17 ani), legitimată la Colegiul Naţional Sportiv “Cetate “ Deva sunt legate speranțele delegaţiei României de-a cuceri o medalie la Campionatele Mondiale rezervate juniorilor 2 (cadeţi) de la Doneţk (Ucraina).

FOTO: CRISTI BARBU-FRA.RO.

FOTO: CRISTI BARBU-FRA.RO.

Concurează în trei probe

Eleva profesorului Nicolae Alexe se va alinia atât la startul probei de săritură în lungime – în care cu 6,54 metri deține prima performanță dintre atletele înscrise în concurs – dar și la triplusalt unde cu saltul de 13,30 metri (personal best) pleacă cu al patrulea rezultat în concurs.

“Prin prisma performanţelor obţinute în acest an Florentina este favorită la medalii, însă concursul va fi imprevizibil. Sper ca Florentina să evolueze la adevărata ei valoare şi să reuşească o clasare pe podiumul mondial”, a spus Nicolae Alexe care pentru prima data îşi va însoţi eleva la un concurs peste hotare.

Calificările pentru proba de triplusalt au avut loc aseară, iar finala va avea loc vineri, 12 iulie. Proba de săritura în lungime îşi va derula calificările sâmbătă, 13 iulie, iar finala e programată duminică, 14 iulie, în ultima zi de concurs.

Mai mult, Marincu face parte şi din ştafeta feminine de 4X 100 metri+200 m+300 m+400 m, însă în care nu are obiectiv.

Cifra

34

de atleţi fac parte din delegaţia României la CM de cadeţi de la Doneţk

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara         Cum arată noul drum spre Vadu Dobrii         Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929