ATLETISM/Salt în finală cu record mondial

Atleta Florentina Marincu va concura vineri seara în finala probei de triplusalt la Campionatele Mondiale ale juniorilor 2 de la Doneţk, Ucraina. Ea s-a calificat în ultimul act cu cea mai buna performanţă a anului.

FOTO: CRISTI BARBU-FRA.RO.

FOTO: CRISTI BARBU-FRA.RO.

Atleta Florentina Marincu (foto, 17 ani), legitimată la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate Deva” a sărit cu dreptul la Campionatele Mondiale de atletism rezervate cadeţilor care se desfăşoară la Doneţk, în Ucraina. A fost prima, miercuri, în calificările probei de triplusalt cu un salt de 13 metri şi 69 de centimetri! nou record personal şi cel mai bun rezultat al anului la cadeţi. Finala probei de triplusalt va avea loc în această seară.

Până în această săptămână cea mai bună săritură a Florentinei Marincu la triplusalt măsura 13,30 metri şi a fost realizată tot în acest an.

“Florii” care este antrenată de profesorul Nicolae Alexe va mai reprezenta România şi în alte două probe: săritura în lungime – sâmbătă în calificări iar duminică în finală – în care deţine cea mai bună performanţă a anului – 6, 54 metri dar şi în proba de ştafetă 4X 100, 200, 300 şi 400 de metri.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj