ATLETISM/Salt în finală cu record mondial

146

Atleta Florentina Marincu va concura vineri seara în finala probei de triplusalt la Campionatele Mondiale ale juniorilor 2 de la Doneţk, Ucraina. Ea s-a calificat în ultimul act cu cea mai buna performanţă a anului.

FOTO: CRISTI BARBU-FRA.RO.

FOTO: CRISTI BARBU-FRA.RO.

Atleta Florentina Marincu (foto, 17 ani), legitimată la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate Deva” a sărit cu dreptul la Campionatele Mondiale de atletism rezervate cadeţilor care se desfăşoară la Doneţk, în Ucraina. A fost prima, miercuri, în calificările probei de triplusalt cu un salt de 13 metri şi 69 de centimetri! nou record personal şi cel mai bun rezultat al anului la cadeţi. Finala probei de triplusalt va avea loc în această seară.

Până în această săptămână cea mai bună săritură a Florentinei Marincu la triplusalt măsura 13,30 metri şi a fost realizată tot în acest an.

„Florii” care este antrenată de profesorul Nicolae Alexe va mai reprezenta România şi în alte două probe: săritura în lungime – sâmbătă în calificări iar duminică în finală – în care deţine cea mai bună performanţă a anului – 6, 54 metri dar şi în proba de ştafetă 4X 100, 200, 300 şi 400 de metri.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *