ATLETISM/Onoare şi excelenţă pentru Florentina Marincu

Dublă campioană mondială la triplusalt şi săritura în lungime, atleta Florentina Marincu a fost răsplătită pentru performanţele obţinute de administraţiile locale şi judeţene. Legitimată la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva, Florentina Marincu a primit titlul de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Deva şi o „Diplomă de Excelenţă” din partea Consiliului Judeţean Hunedoara.

CEA MAI MICĂ. La doar 17 ani, Florentina Marincu este al 97-lea "Cetăţean de Onoare" al Devei, cel mai tânăr sportiv şi prima atletă căruia i se conferă un astfel de titlu. FOTO: SAMI TAMAŞ.

CEA MAI MICĂ. La doar 17 ani, Florentina Marincu este al 97-lea “Cetăţean de Onoare” al Devei, cel mai tânăr sportiv şi prima atletă căruia i se conferă un astfel de titlu. FOTO: SAMI TAMAŞ.

 În această dimineaţă, în drum spre Bucureşti unde în acest sfârşit de săptămână va concura la Campionatele Naţionale rezervate juniorilor 2 atleta Florentina Marincu (foto), a făcut un tur de forţă între sediile Primăriei Deva şi Consiliului Judeţean Hunedoara. La ora 10 fix însoţită de antrenorul şi mentorul ei, profesorul Nicolae Alexe, Florentina a fost prezentă în sala mare de şedinţe a Consiliului Local Deva unde a primit titlul onorific de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Deva. Diploma împreună cu un buchet de flori multicolore i-a fost înmânată Florentinei de primarul Devei, Petru Mărginean cel care a iniţiat Proiectul de Hotărâre.

“Sunt foarte bucuroasă pentru onoarea care mi s-a făcut. Mulţumesc domnului primar şi domnilor consilieri pentru că s-au gândit şi că sunt alături de noi, de sportivi. Am muncit foarte mult pentru cele două medalii. La fel voi face în continuare. Voi trage tare la antrenamente cu aceaşi pasiune. Vreau să rămân în continuare aici şi să reprezint cu suscces Deva”, a spus Marincu.

O oră mai târziu în aceaşi formulă Florentina Marincu a onorat cu prezenţa invitaţia de a participa la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Hunedoara în plenul căreia preşedintele Ioan Mircea Moloţ i-a înmânat o „Diplomă de Excelenţă”. Şi antrenorul ei a fost onorat.

Atleta Florentina Marincu a câştigat în urmă cu două sptămâni două medalii de aur în probele de triplusalt şi săritura în lungime la Campionatele Mondiale de juniori 2 (cadeţi), desfăşurate la Doneţk, Ucraina.

La triplusalt Marincu a realizat cea mai bună performanţă mondială a sezonului, un salt de 13, 75 metri!

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “ATLETISM/Onoare şi excelenţă pentru Florentina Marincu

  1. pro performanta

    Felicitari pentru sportiva si profesorul ei.
    Antrenorul ei prof. Nicu Alexe , de ce nu a fost onorat la timp cu gradatie de merit?Rugam reprezentatii ISJH sa modifice foaia, si sa-l includa pe acesta in aceasta lista. Nici un alt profesor -antrenor nu a reusit 2 medalii de aur la Mondiale.Dar, eu cred ca nu aude nimeni si se fac ca nu vad. Oare asta e Romania?Oare asta e judetul?Regionalizarea bate la usa…Ce veti face atunci cand in Tmis vor fii tot mai putine gradatii de merit iar Hundoara ca judet va fii ca si inxistent?

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au slujit la hramul Mănăstirii Prislop         Despre plecarea pe drumul fără întoarcere a Mariei Toma Damşa         Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3