ATLETISM/Onoare şi excelenţă pentru Florentina Marincu

Dublă campioană mondială la triplusalt şi săritura în lungime, atleta Florentina Marincu a fost răsplătită pentru performanţele obţinute de administraţiile locale şi judeţene. Legitimată la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva, Florentina Marincu a primit titlul de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Deva şi o „Diplomă de Excelenţă” din partea Consiliului Judeţean Hunedoara.

CEA MAI MICĂ. La doar 17 ani, Florentina Marincu este al 97-lea "Cetăţean de Onoare" al Devei, cel mai tânăr sportiv şi prima atletă căruia i se conferă un astfel de titlu. FOTO: SAMI TAMAŞ.

CEA MAI MICĂ. La doar 17 ani, Florentina Marincu este al 97-lea “Cetăţean de Onoare” al Devei, cel mai tânăr sportiv şi prima atletă căruia i se conferă un astfel de titlu. FOTO: SAMI TAMAŞ.

 În această dimineaţă, în drum spre Bucureşti unde în acest sfârşit de săptămână va concura la Campionatele Naţionale rezervate juniorilor 2 atleta Florentina Marincu (foto), a făcut un tur de forţă între sediile Primăriei Deva şi Consiliului Judeţean Hunedoara. La ora 10 fix însoţită de antrenorul şi mentorul ei, profesorul Nicolae Alexe, Florentina a fost prezentă în sala mare de şedinţe a Consiliului Local Deva unde a primit titlul onorific de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Deva. Diploma împreună cu un buchet de flori multicolore i-a fost înmânată Florentinei de primarul Devei, Petru Mărginean cel care a iniţiat Proiectul de Hotărâre.

“Sunt foarte bucuroasă pentru onoarea care mi s-a făcut. Mulţumesc domnului primar şi domnilor consilieri pentru că s-au gândit şi că sunt alături de noi, de sportivi. Am muncit foarte mult pentru cele două medalii. La fel voi face în continuare. Voi trage tare la antrenamente cu aceaşi pasiune. Vreau să rămân în continuare aici şi să reprezint cu suscces Deva”, a spus Marincu.

O oră mai târziu în aceaşi formulă Florentina Marincu a onorat cu prezenţa invitaţia de a participa la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Hunedoara în plenul căreia preşedintele Ioan Mircea Moloţ i-a înmânat o „Diplomă de Excelenţă”. Şi antrenorul ei a fost onorat.

Atleta Florentina Marincu a câştigat în urmă cu două sptămâni două medalii de aur în probele de triplusalt şi săritura în lungime la Campionatele Mondiale de juniori 2 (cadeţi), desfăşurate la Doneţk, Ucraina.

La triplusalt Marincu a realizat cea mai bună performanţă mondială a sezonului, un salt de 13, 75 metri!

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “ATLETISM/Onoare şi excelenţă pentru Florentina Marincu

  1. pro performanta

    Felicitari pentru sportiva si profesorul ei.
    Antrenorul ei prof. Nicu Alexe , de ce nu a fost onorat la timp cu gradatie de merit?Rugam reprezentatii ISJH sa modifice foaia, si sa-l includa pe acesta in aceasta lista. Nici un alt profesor -antrenor nu a reusit 2 medalii de aur la Mondiale.Dar, eu cred ca nu aude nimeni si se fac ca nu vad. Oare asta e Romania?Oare asta e judetul?Regionalizarea bate la usa…Ce veti face atunci cand in Tmis vor fii tot mai putine gradatii de merit iar Hundoara ca judet va fii ca si inxistent?

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj