ATLETISM/Florentina Marincu este “Stea în ascensiune”

Gală de 5 stele la Erevan în Armenia, cu atleta deveancă Florentina Marincu printre laureaţi. Sportiva legitimată la Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva a fost răsplătită pentru rezultatele excelente obţinute în acest an în competiţiile internaţionale.

AUR MONDIAL CU RECORD. În finala la triplusalt a Campionatului Mondial al juniorilor de la Donetk, Ucraina, Florentina Marincu (17 ani, legimată la CNS CSŞ Cetate Deva) a stabilit un nou record mondial, cucerind medalia de aur, cu o performanţă de 13.75 metri. FOTO: CRISTI VATAVU

AUR MONDIAL CU RECORD. În finala la triplusalt a Campionatului Mondial al juniorilor de la Donetk, Ucraina, Florentina Marincu (17 ani, legimată la CNS Cetate Deva) a stabilit un nou record mondial, cucerind medalia de aur, cu o performanţă de 13.75 metri. FOTO: CRISTI VATAVU

Atleta Florentina Marincu legitimată la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva s-a aflat printre laureații Galei Asociației Federațiilor Atletice din Balcani organizată de curând la Erevan, de către Federația Armeană de Atletism. Dublă medaliată cu aur – la triplusalt și săritura în lungime – la Campionatele Mondiale ale juniorilor 2 de la Doneţk, Ucraina şi la Campionatele Balcanice de  la Edirne în Turcia în acest an Florentina Marincu a primit trofeul ”Stea în ascensiune”, un premiu ce se acordă atleților juniori care bat la porțile afirmării în elita marii performanțe mondiale.

Sportiva spune că acordarea acestui premiu a luat-o prin surprindere.

“Am fost premiată ca fiind cea mai bună atletă junioară din Balcani. Festivitatea de premiere a fost foarte frumoasă, interesantă ceva unic pentru mine până acum. Mă bucur foarte mult pentru acest premiu chiar nu mă aşteptam să îmi fie acorda mie şi sper să mai vină şi altele”, a mărturisit Florentina.

Antrenorul campioanei mondiale profesorul Nicolae Alexe crede că titlul acordat elevei sale de forumul balcanic este o recunoaştere a valorii acesteia.

Antrenorul campioanei mondiale profesorul Nicolae Alexe crede că titlul acordat elevei sale de forumul balcanic este o recunoaştere a valorii acesteia.

„Această distincţie este ca o recunoaştere a performanţelor obţinute de Flori în acest an. Sper acest lucru să o stimuleze iar în 2014 având în vedere că gala balcanică se va ţine la Bucureşti sper să ne regăsim din nou printre laureaţi”, a spus Nicolae Alexe. DSC_0553

Premierea a fost făcută de ministrul Tineretului și Sportului din Armenia, Iuri Vardanian, fost halterofil, o legendă a sportului din țara-gazdă. La festivitate au participat reprezentanți ai celor 15 țări membre a Asociației Federațiilor Atletice din Balcani dar și ai forurilor internaționale atletice. Din partea României, la eveniment au fost prezenți Ion Sandu, președintele Federaţiei Române de Atletism şi Gabriela Szabo, fostă campioană olimpică şi mondială. 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece + cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic