ATLETISM/Florentina Marincu este “Stea în ascensiune”

Gală de 5 stele la Erevan în Armenia, cu atleta deveancă Florentina Marincu printre laureaţi. Sportiva legitimată la Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva a fost răsplătită pentru rezultatele excelente obţinute în acest an în competiţiile internaţionale.

AUR MONDIAL CU RECORD. În finala la triplusalt a Campionatului Mondial al juniorilor de la Donetk, Ucraina, Florentina Marincu (17 ani, legimată la CNS CSŞ Cetate Deva) a stabilit un nou record mondial, cucerind medalia de aur, cu o performanţă de 13.75 metri. FOTO: CRISTI VATAVU

AUR MONDIAL CU RECORD. În finala la triplusalt a Campionatului Mondial al juniorilor de la Donetk, Ucraina, Florentina Marincu (17 ani, legimată la CNS Cetate Deva) a stabilit un nou record mondial, cucerind medalia de aur, cu o performanţă de 13.75 metri. FOTO: CRISTI VATAVU

Atleta Florentina Marincu legitimată la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva s-a aflat printre laureații Galei Asociației Federațiilor Atletice din Balcani organizată de curând la Erevan, de către Federația Armeană de Atletism. Dublă medaliată cu aur – la triplusalt și săritura în lungime – la Campionatele Mondiale ale juniorilor 2 de la Doneţk, Ucraina şi la Campionatele Balcanice de  la Edirne în Turcia în acest an Florentina Marincu a primit trofeul ”Stea în ascensiune”, un premiu ce se acordă atleților juniori care bat la porțile afirmării în elita marii performanțe mondiale.

Sportiva spune că acordarea acestui premiu a luat-o prin surprindere.

“Am fost premiată ca fiind cea mai bună atletă junioară din Balcani. Festivitatea de premiere a fost foarte frumoasă, interesantă ceva unic pentru mine până acum. Mă bucur foarte mult pentru acest premiu chiar nu mă aşteptam să îmi fie acorda mie şi sper să mai vină şi altele”, a mărturisit Florentina.

Antrenorul campioanei mondiale profesorul Nicolae Alexe crede că titlul acordat elevei sale de forumul balcanic este o recunoaştere a valorii acesteia.

Antrenorul campioanei mondiale profesorul Nicolae Alexe crede că titlul acordat elevei sale de forumul balcanic este o recunoaştere a valorii acesteia.

„Această distincţie este ca o recunoaştere a performanţelor obţinute de Flori în acest an. Sper acest lucru să o stimuleze iar în 2014 având în vedere că gala balcanică se va ţine la Bucureşti sper să ne regăsim din nou printre laureaţi”, a spus Nicolae Alexe. DSC_0553

Premierea a fost făcută de ministrul Tineretului și Sportului din Armenia, Iuri Vardanian, fost halterofil, o legendă a sportului din țara-gazdă. La festivitate au participat reprezentanți ai celor 15 țări membre a Asociației Federațiilor Atletice din Balcani dar și ai forurilor internaționale atletice. Din partea României, la eveniment au fost prezenți Ion Sandu, președintele Federaţiei Române de Atletism şi Gabriela Szabo, fostă campioană olimpică şi mondială. 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie