ATLETISM/Florentina Marincu este “Stea în ascensiune”

Gală de 5 stele la Erevan în Armenia, cu atleta deveancă Florentina Marincu printre laureaţi. Sportiva legitimată la Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva a fost răsplătită pentru rezultatele excelente obţinute în acest an în competiţiile internaţionale.

AUR MONDIAL CU RECORD. În finala la triplusalt a Campionatului Mondial al juniorilor de la Donetk, Ucraina, Florentina Marincu (17 ani, legimată la CNS CSŞ Cetate Deva) a stabilit un nou record mondial, cucerind medalia de aur, cu o performanţă de 13.75 metri. FOTO: CRISTI VATAVU

AUR MONDIAL CU RECORD. În finala la triplusalt a Campionatului Mondial al juniorilor de la Donetk, Ucraina, Florentina Marincu (17 ani, legimată la CNS Cetate Deva) a stabilit un nou record mondial, cucerind medalia de aur, cu o performanţă de 13.75 metri. FOTO: CRISTI VATAVU

Atleta Florentina Marincu legitimată la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva s-a aflat printre laureații Galei Asociației Federațiilor Atletice din Balcani organizată de curând la Erevan, de către Federația Armeană de Atletism. Dublă medaliată cu aur – la triplusalt și săritura în lungime – la Campionatele Mondiale ale juniorilor 2 de la Doneţk, Ucraina şi la Campionatele Balcanice de  la Edirne în Turcia în acest an Florentina Marincu a primit trofeul ”Stea în ascensiune”, un premiu ce se acordă atleților juniori care bat la porțile afirmării în elita marii performanțe mondiale.

Sportiva spune că acordarea acestui premiu a luat-o prin surprindere.

“Am fost premiată ca fiind cea mai bună atletă junioară din Balcani. Festivitatea de premiere a fost foarte frumoasă, interesantă ceva unic pentru mine până acum. Mă bucur foarte mult pentru acest premiu chiar nu mă aşteptam să îmi fie acorda mie şi sper să mai vină şi altele”, a mărturisit Florentina.

Antrenorul campioanei mondiale profesorul Nicolae Alexe crede că titlul acordat elevei sale de forumul balcanic este o recunoaştere a valorii acesteia.

Antrenorul campioanei mondiale profesorul Nicolae Alexe crede că titlul acordat elevei sale de forumul balcanic este o recunoaştere a valorii acesteia.

„Această distincţie este ca o recunoaştere a performanţelor obţinute de Flori în acest an. Sper acest lucru să o stimuleze iar în 2014 având în vedere că gala balcanică se va ţine la Bucureşti sper să ne regăsim din nou printre laureaţi”, a spus Nicolae Alexe. DSC_0553

Premierea a fost făcută de ministrul Tineretului și Sportului din Armenia, Iuri Vardanian, fost halterofil, o legendă a sportului din țara-gazdă. La festivitate au participat reprezentanți ai celor 15 țări membre a Asociației Federațiilor Atletice din Balcani dar și ai forurilor internaționale atletice. Din partea României, la eveniment au fost prezenți Ion Sandu, președintele Federaţiei Române de Atletism şi Gabriela Szabo, fostă campioană olimpică şi mondială. 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști