ATLETISM/CAMPIONATUL NAȚIONAL DE SENIORI, TINERET ȘI JUNIORI 1/Un start furat și un salt lansat

Atleta deveancă Florentina Marincu s-a impus la lungime și a fost eliminată din finala la 60 de metri în primul concurs în sală al anului.

1555301_10152612239808662_1862486603_n

Concurs cu bune și rele pentru atleta Florentina Marincu (foto, 18 ani), legitimată la Colegiul Național Sportiv „Cetate„ Deva care sâmbătă la Bacău a fost descalificată din finala cursei de viteză 60 metri a primei etape a Campionatului Național rezervat  seniorilor, tineretului și juniorilor  1 pentru că a furat startul iar ieri s-a impus detașat în proba de săritura în lungime cu un salt de 6, 66 metri!

Marincu se calificase în ultimul act la 60 de metri de pe locul 2 cu timpul de 7,58 secunde unul mai bun decât cel al învingătoarei (Ana Maria Roșianu, CSM Craiova, 7,63 secunde)

Una peste alta antrenorul lui Marincu, Nicolae Alexe este mulțumit de startul în sezonul de sală al elevei sale.

„Exceptând  sincopa de la 60 de metri în care Florentina era printre favorite,  apreciez că am început bine noul sezon. Rezultatul de la lungime este unul bun cu doar un centimetru mai mic decât recordul ei personal (6,67 metri nou record național de juniori 1 și cel mai bun rezultat  în sală din Europa în 2014 n.r.), apreciază profesorul Nicolae Alexe.

Pe locul secund la lungime s-a clasat Cristina Sandu (CSM București, 24 ani, 6,06 metri), iar locul trei a fost ocupat de Beatrice Puiu (CSM București, 28 ani, 6,04 metri). 11 atlete au concurat în finala de la lungime. Etapa a doua va avea loc la finele acestei săptămâni la București.

Strategie și obiective în sală

Profesorul Nicolae Alexe a dezvăluit care este planul și obiectivele pe care eleva sa Florentina Marincu și le-a propus în sezonul de sală 2015.

”Vom merge tot pe aceeaşi strategie: participare la 60 de metri şi lungime, triplusaltul va veni ceva mai târziu. Ţinta noastră e o performanţă cât mai bună la Balcaniada de la Istanbul  de luna viitoare şi apoi la Campionatele Europene de seniori de la Praga din martie”, a mai spus Alexe.

[box border=”full”]

Deliu, locul trei la prăjină

În același concurs dar în proba masculină de săritura cu prăjina sportivul Andrei Deliu (foto, 20 ani), legitimat la Sport Club Municipal Deva 12-PRAJINA s-a clasat pe locul 3 cu un rezultat de 4, 30 metri la egalitate cu ocupantul locului 2 Bogdan Dobre (CSM Giurgiu). Întrecerea la care au participat 10 sportivi a fost câștigată de Florin Cernat Matei (CSM Onești, 4,50 metri). [/box]

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată