UPDATE: ATLETISM. Florentina Marincu este dublă campioană mondială!

Atleta Florentina Marincu legitimată la Colegiul Naţional Sportiv “Cetate” Deva a cucerit, duminică, a doua medalie de aur pentru delegaţia României la CM de juniori 2 (cadeţi), de la Doneţk, în proba de săritură în lungime, după cea de la triplusalt.

FOTO: CRISTIAN BARBU/FRA.ro

FOTO: CRISTIAN BARBU/FRA.ro

 

Marincu  (17 ani, foto), s-a impus cu un salt de 6.42 metri – reuşit din a treia încercare –  cu doar 12 centimetri mai puţin faţă de recordul României la juniori 2, egalat de atleta noastră luna trecută.  Pe podium au mai urcat Keturah Orji (SUA, 6.39 metri) şi Natalia Chacinska (Polonia, 6.22).

Vineri, Florentina Marincu s-a clasat pe primul loc şi la triplusalt, cu o performanţă de 13,75 metri – din a doua încercare. Astfel, “Flori” a stabilit pentru a doua oară consecutiv cea mai bună performanță mondială a sezonului la nivel mondial la cadeţi, depăşindu-şi săritura din calificări, de 13.69 metri. Pe podium la triplusalt au mai urcat Rong Wang (China) şi Keturah Orji (SUA), ambele cu acelaşi rezultat: 13,69 metri.

Florentina Marincu a fost descoperită şi este antrenată de profesorul Nicolae Alexe.

În cadrul celei de-a VIII-a ediţii a CM de cadeţi, găzduită de Ucraina, medalile obţinute de Florentina Marincu sunt singurele pentru delegaţia României.

În urmă cu zece ani, o altă reprezentantă a României, Cristina Spătaru, a cucerit, la fel, ambele medalii de aur în proba de triplusalt şi săritură în lungime, la CM de juniori.

Florentina Marincu este singura medaliată cu aur în doua probe, la CM de juniori de la Doneţk.

Marincu este campioana României la juniori, în proba de săritura în lungime. Ea a egalat în luna iunie recordul la juniori II la săritura în lungime, la Campionatele Naţionale Şcolare, cu o performanţă de 6.54 metri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj