ATLETISM/ INTERNAŢIONALELE ROMÂNIEI/Medalie internaţională pentru Florentina Marincu

Atleta Florentina Marincu (foto, 17 ani, junioară 2) legitimată la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva a fost singura sportivă din judeţul Hunedoara care a urcat pe podiumul de premiere la Campionatele Internaţionale de atletism ale României.

FOTO: CRISTI BARBU/FRA.RO

FOTO: CRISTI BARBU/FRA.RO

Eleva profesorului Nicolae Alexe a câştigat medalia de bronz în proba de viteză pe distanţa de 100 de metri cu timpul de 11.88 secunde. Proba a fost câştigată de senioara Andreea Ogărăzeanu (CS Farul Constanţa, 23 ani) care a trecut linia de sosire în 11.58 secunde. Pe locul 2 s-a clasat tot o atletă senioară Ana Maria Roşianu (20 ani, CSA Steaua Bucureşti, 11. 83 secunde). 17 sportive au luat startul la 100 de metri.

Menţiune la lungime

Marincu a participat şi în proba de săritura în lungime în care s-a clasat pe locul 4 cu un salt de 6.44 metri reuşit din a patra încercare. Cea mai lungă săritură a fost reuşită de Ekaterina Khalyutina din Rusia 6.51 metri. Pe locul 2 s-a clasat Cornelia Deiac (CSU Oradea,  6.50 metri) urmată de Alina Rotaru (CSA Steaua Bucureşti, 6.48 metri). 12 atlete au sărit pragul.

Alte rezultate obţinute de atleţii hunedoreni

Evoluţii apreciabile au avut şi alţi doi atleţi hunedoreni ambii legitimaţi la Sport Club Municipal Deva. Este vorba despre Maria Claudia Florea care s-a clasat pe locul 4 în finala probei de 800 metri – timp realizata 2:07,69 minute (locul 1 a revenit Dorina Korozsi – CS Crisul Oradea 2:05,56 minute), respectiv Andrei Razvan Deliu care a ocupat tot locul 4 însă la săritura cu prăjina. El a reuşit să treacă peste obstacolul înălţat la 4.50 metri (proba a fost câştigată de Dimitros Patsoukakis din Grecia cu 5.35 metri).

La cea de-a 58-a ediţie a Campionatelor Internaţionale de atletism ale României desfăşurate pe stadionul „Dinamo” din Bucureşti au participat 297 de atleti din care 131 la feminin şi 166 la masculin de la 84 cluburi din 7 ţări: Grecia, Bulgaria, Republica Moldova, Rusia, Turcia, Belarus şi România.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva