ATLETISM/ INTERNAŢIONALELE ROMÂNIEI/Medalie internaţională pentru Florentina Marincu

Atleta Florentina Marincu (foto, 17 ani, junioară 2) legitimată la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva a fost singura sportivă din judeţul Hunedoara care a urcat pe podiumul de premiere la Campionatele Internaţionale de atletism ale României.

FOTO: CRISTI BARBU/FRA.RO

FOTO: CRISTI BARBU/FRA.RO

Eleva profesorului Nicolae Alexe a câştigat medalia de bronz în proba de viteză pe distanţa de 100 de metri cu timpul de 11.88 secunde. Proba a fost câştigată de senioara Andreea Ogărăzeanu (CS Farul Constanţa, 23 ani) care a trecut linia de sosire în 11.58 secunde. Pe locul 2 s-a clasat tot o atletă senioară Ana Maria Roşianu (20 ani, CSA Steaua Bucureşti, 11. 83 secunde). 17 sportive au luat startul la 100 de metri.

Menţiune la lungime

Marincu a participat şi în proba de săritura în lungime în care s-a clasat pe locul 4 cu un salt de 6.44 metri reuşit din a patra încercare. Cea mai lungă săritură a fost reuşită de Ekaterina Khalyutina din Rusia 6.51 metri. Pe locul 2 s-a clasat Cornelia Deiac (CSU Oradea,  6.50 metri) urmată de Alina Rotaru (CSA Steaua Bucureşti, 6.48 metri). 12 atlete au sărit pragul.

Alte rezultate obţinute de atleţii hunedoreni

Evoluţii apreciabile au avut şi alţi doi atleţi hunedoreni ambii legitimaţi la Sport Club Municipal Deva. Este vorba despre Maria Claudia Florea care s-a clasat pe locul 4 în finala probei de 800 metri – timp realizata 2:07,69 minute (locul 1 a revenit Dorina Korozsi – CS Crisul Oradea 2:05,56 minute), respectiv Andrei Razvan Deliu care a ocupat tot locul 4 însă la săritura cu prăjina. El a reuşit să treacă peste obstacolul înălţat la 4.50 metri (proba a fost câştigată de Dimitros Patsoukakis din Grecia cu 5.35 metri).

La cea de-a 58-a ediţie a Campionatelor Internaţionale de atletism ale României desfăşurate pe stadionul „Dinamo” din Bucureşti au participat 297 de atleti din care 131 la feminin şi 166 la masculin de la 84 cluburi din 7 ţări: Grecia, Bulgaria, Republica Moldova, Rusia, Turcia, Belarus şi România.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara