Analiză – Consiliul Judeţean, la un an de la alegeri

cj hunedoaraÎn urma alegerilor locale din data de 10 iunie 2012, în Consiliul Judeţean Hunedoara au intrat reprezentanţii a 7 formaţiuni politice. Pe de altă parte, Mircea Ioan Moloţ (PNL) a câştigat un al treilea mandat de preşedinte al CJ Hunedoara, învingându-l pe Mircia Muntean cu o diferenţă de peste 19.000 de voturi.

 

Consiliul Judeţean este alcătuit din preşedinte, care a fost ales direct şi alţi 32 de consilieri. Dintre aceştia din urmă au fost aleşi doi vicepreşedinţi, Tiberiu Ioan Balint (PNL) şi Ioan Rus (PSD). Ca şi componenţă politică, CJ este format din 11 reprezentanţi ai PNL, câte 6 de la PSD şi PDL, UNPR şi PP-DD au câte 4 consilieri judeţeni, în timp ce PNŢ – CD şi PC deţin câte un mandat fiecare.

 

Linişte, cu mici excepţii

 

Încă de la începutul mandatului, opoziţia s-a predat în faţa majorităţii USL. Şi aceasta nu pentru că nu aveau nicio şansă, ci doar că opoziţia este fărâmiţată chiar şi la nivel local. Chiar şi când a fost vorba despre alegerea vicepreşedinţilor, partidele de opoziţie nu au reuşit să se adune şi să propună măcar un candidat. Mai mult, faţă de începutul actualei legislaturi, raportul de forţe s-a mai schimbat. UNPR a candidat în alianţă cu PDL şi PNŢ-CD în USP. Între timp, UNPR şi-a dat mâna cu PSD, devenind implicit aliat al USL şi în Consiliul Judeţean. De altfel, cu mici excepţii, în CJ se votează la unison. A existat un singur moment în care PNL şi PSD nu au fost de acord, iar scandalul a pornit de la dorinţa social-democraţilor de a-l schimba din funcţie pe managerul de atunci al Spitalului Judeţean de Urgenţă, Silviu Didilescu. Şi pentru că Haralambie Vochiţoiu şi Mircia Muntean au demisionat din Consiliul Judeţean, au mai rămas doar unele voci de la PDL mai comenteze câte ceva. În rest, discuţiile se mai aprind doar pe la împărţeala banilor.

 

Sarmizegetusa Regia s-a întors acasă!

 

Fără îndoială, succesul primului an de mandat se numeşte Sarmizegetusa Regia. După ani buni, şi după ce capitala Daciei, monument istoric UNESCO, a fost la discreţia braconierilor de comori, a yoghinilor, a vrăjitoarelor şi vracilor, în sfârşit, aceasta a trecut în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara. A fost nevoie de o mulţime de avize şi modificări de acte normative, iar acum este nevoie de un proiect care să pună în valoare „locul în care s-a născut poporul român”.

În schimb, Consiliul Judeţean trebuie să facă Serviciul Judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân funcţional cu adevărat. În toate sondajele de opinie, principala problemă a cetăţenilor judeţului este cea legată de câinii comunitari. La un an de la înfiinţarea sa, serviciul, aflat în subordinea CJ, nu se poate lăuda cu prea multe realizări.

Nota CJ pentru primul an de mandat este 8.

 

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”