Analiză – Consiliul Judeţean, la un an de la alegeri

cj hunedoaraÎn urma alegerilor locale din data de 10 iunie 2012, în Consiliul Judeţean Hunedoara au intrat reprezentanţii a 7 formaţiuni politice. Pe de altă parte, Mircea Ioan Moloţ (PNL) a câştigat un al treilea mandat de preşedinte al CJ Hunedoara, învingându-l pe Mircia Muntean cu o diferenţă de peste 19.000 de voturi.

 

Consiliul Judeţean este alcătuit din preşedinte, care a fost ales direct şi alţi 32 de consilieri. Dintre aceştia din urmă au fost aleşi doi vicepreşedinţi, Tiberiu Ioan Balint (PNL) şi Ioan Rus (PSD). Ca şi componenţă politică, CJ este format din 11 reprezentanţi ai PNL, câte 6 de la PSD şi PDL, UNPR şi PP-DD au câte 4 consilieri judeţeni, în timp ce PNŢ – CD şi PC deţin câte un mandat fiecare.

 

Linişte, cu mici excepţii

 

Încă de la începutul mandatului, opoziţia s-a predat în faţa majorităţii USL. Şi aceasta nu pentru că nu aveau nicio şansă, ci doar că opoziţia este fărâmiţată chiar şi la nivel local. Chiar şi când a fost vorba despre alegerea vicepreşedinţilor, partidele de opoziţie nu au reuşit să se adune şi să propună măcar un candidat. Mai mult, faţă de începutul actualei legislaturi, raportul de forţe s-a mai schimbat. UNPR a candidat în alianţă cu PDL şi PNŢ-CD în USP. Între timp, UNPR şi-a dat mâna cu PSD, devenind implicit aliat al USL şi în Consiliul Judeţean. De altfel, cu mici excepţii, în CJ se votează la unison. A existat un singur moment în care PNL şi PSD nu au fost de acord, iar scandalul a pornit de la dorinţa social-democraţilor de a-l schimba din funcţie pe managerul de atunci al Spitalului Judeţean de Urgenţă, Silviu Didilescu. Şi pentru că Haralambie Vochiţoiu şi Mircia Muntean au demisionat din Consiliul Judeţean, au mai rămas doar unele voci de la PDL mai comenteze câte ceva. În rest, discuţiile se mai aprind doar pe la împărţeala banilor.

 

Sarmizegetusa Regia s-a întors acasă!

 

Fără îndoială, succesul primului an de mandat se numeşte Sarmizegetusa Regia. După ani buni, şi după ce capitala Daciei, monument istoric UNESCO, a fost la discreţia braconierilor de comori, a yoghinilor, a vrăjitoarelor şi vracilor, în sfârşit, aceasta a trecut în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara. A fost nevoie de o mulţime de avize şi modificări de acte normative, iar acum este nevoie de un proiect care să pună în valoare „locul în care s-a născut poporul român”.

În schimb, Consiliul Judeţean trebuie să facă Serviciul Judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân funcţional cu adevărat. În toate sondajele de opinie, principala problemă a cetăţenilor judeţului este cea legată de câinii comunitari. La un an de la înfiinţarea sa, serviciul, aflat în subordinea CJ, nu se poate lăuda cu prea multe realizări.

Nota CJ pentru primul an de mandat este 8.

 

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru