Acţiuni ale administraţiei din Râu de Mori

Primarul Niculiţă Mang se confruntă cu unele probleme financiare, dar, în acelaşi timp, are şi motive de bucurie

 

rau de mori primar

 

A fi primar la ţară, în zilele actuale, nu este atât de simplu, cum pare la prima vedere. Mulţi dintre primarii de comune, dacă nu chiar toţi, se confruntă, în principal, cu probleme financiare.

Greu cu încasarea impozitelor

Pe lângă restricţiile bugetare, care par a nu mai avea sfârşit, reprezentanţii administraţiilor publice locale din zonele rurale mai au de înfruntat un „hop”, respectiv colectarea dificilă a impozitelor. Acest lucru se întâmplăşi în comuna hunedoreană Râu de Mori, a treia localitate rurală ca întindere din întreaga ţară. „Întâmpinăm probleme majore cu colectarea impozitelor, în special pe cele datorate de agenţii economici, în comuna noastră funcţionând câteva firme, unele chiar importante. Din păcate, cota de colectare de taxe şi impozite de la agenţii economici este de doar circa 40%, aceştia, şi în special, cei mai mari, neplătind aceste dări. Acest blocaj financiar a început să ne deranjeze, neputând, din această cauză, să derulăm unele investiţii propuse. În acest sens, am început procedurile de blocare a conturilor datornicilor în vederea recuperării creanţelor pe care le au faţă de noi. Norocul nostru, dacă pot spune aşa, este că se încassează taxe şi impozite de la locuitorii comunei, gradul de colectare a acestora fiind dublu faţă de cel de la agenţii economici, dar şi faptul că ne sunt alocate sume de la Consiliul Judeţean Hunedoara şi cote de defalcare de la Finanţele Publice. Fără aceşti bani nu numai că nu se mai punea problema de a face investiţii, dar se putea ajunge şi în neplăcuta şi nedorita situaţie de către nimeni de a nu mai putea plăti salariile angajaţilor”, a declarat Niculiţă Mang, primarul comunei Râu de Mori.

Teren sintetic la Clopotiva

Cu toate acestea, primarul Niculiţă Mang poate avea şi motive de bucurie. „În anii trecuţi am reuşit să modernizăm unităţile de învăţământ din comună. Am început cu grupurile sanitare, care sunt acum în interior şi sunt legate la apăşi la canalizare, trecând, apoi, la modernizarea clădirilor propriu-zise şi la dotarea sălilor de clasă. După finalizarea acestora am trecut şi la spaţiile anexe, să le numim aşa. Astfel, la şcoala din centrul de comună am realizat un teren de sport cu gazon sintetic, acelaşi tip de investiţie fiind, în prezent, în derulare, şi la unitatea de învăţământ din satul aparţinător Clopotiva. Nu vreau să avansez un termen anume legat de finalizarea lucrărilor de aici, dar, cu siguranţă, acestea vor fi gata cel mai târziu la sfârşitul lunii octombrie. De acest teren vor beneficia nu doar elevii şcolii, ci şi tineretul din sat, acolo putându-se petrece într-un mod plăcut timpul liber”, a mai spus primarul din Râu de Mori, Niculiţă Mang.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie