3 motive pentru care trebuie să-ți cureți regulat laptopul sau computerul

Astăzi un laptop nu mai este un obiect de lux, ci un instrument indispensabil pentru a lucra, în condițiile unei economii tot mai digitalizate. Din ce în ce mai multe companii adoptă un nou stil de lucru, cel de acasă. 

Deși încă nu este o practică generalizată, în sectoarele economice care permit acest lucru, tot mai multe companii au început să adopte forma de muncă de la domiciliu. Încă nu sunt cunoscute și măsurate toate efectele economice și psihologice ale acestei noi „revoluții” a muncii, însă deja sunt câteva avantaje potențiale. 

Angajații nu mai pierd timp cu transportul către și de la locul de muncă, scăzând astfel și cantitatea de poluare aferentă tranzitelor zilnice, iar angajatorii au cheltuieli mai mici cu consumul de electricitate și încălzire a spațiilor de birouri. 

Toate acestea ar fi însă imposibile fără ajutorul neprețuit dat de tehnologie, iar în acest caz laptopurile sunt uneltele muncii de azi pentru o bună parte din populația activă. 

 

Iată care sunt cele mai importante 3 motive pentru a-ți menține laptopul în formă maximă printr-o curățare regulată:

 

 

  • Ar putea fi periculos pentru sănătatea ta

 

 

Laptopurile la care se lucrează atât de mult timp zilnic se află mereu în contact cu mâinile. De multe ori, poate uiți să cureți cel puțin tastatura, care, asemenea clanțelor de la uși sau întrerupătoarelor din casă, este o zonă de contact și acumulează o largă gamă de bacterii potențial periculoase. 

De altfel, un studiu științific britanic a demonstrat că o tastatură necurățată poate găzdui mai multe specii de bacterii potențial periculoase decât o ramă de toaletă. Acest lucru se datorează faptului că foarte mulți uită să curețe și să dezinfecteze computerul. 

Pentru a reduce riscurile pentru sănatatea ta, se recomandă să cureți și să dezinfectezi tastatura și mouse-ul cel puțin o data pe saptămână.

 

 

  • Laptopul se încălzește foarte des și foarte mult

 

 

Praful este o „pacoste” cu care se duce o luptă continuă acasă. Iar laptopul tău nu este ferit de depuneri, chiar dacă îl utilizezi zilnic. Particulele fine intră în interiorul aparatului prin toate orificiile, depozitându-se mai ales pe ventilatoarele și radiatoarele acestuia. 

Nu va dura mult timp până când acestea nu vor mai asigura o răcire corespunzătoare a procesorului. Încălzirea prea mare a componentelor de bază poate duce în final la avarii ireparabile. 

De aceea, este bine să apelezi din când în când la o curățare profesională generală a laptopului tău. Dacă nu te pricepi, este recomandat să contactezi  o firmă specializată, cu servicii complete și sigure, așa cum vei găsi dacă vei intra pe site pentru a vedea oferta.

 

 

  • Bateria laptopului se consumă mai repede

 

 

Un alt efect al prafului acumulat în interior este că bateria laptopului va fi forțată să livreze mai multă energie pentru componentele supraîncălzite, pentru ca acestea să funcționeze totuși la capacitate optimă.

Astfel, există riscul să rămâi fără laptop exact atunci când ai nevoie mai multă, de exemplu, în timpul unei prezentări sau al unei convorbiri online cu colegii. Păstrează-l curat în interior și vei prelungi astfel și durata de viață a bateriei sale.

 Iată deci doar câteva motive pentru care este bine să ai grijă de obiectul cu care îți realizezi activitatea zilnic. Curățarea regulată a laptopului te va ține și pe tine sănătos, dar îi va asigura și lui o durată de viață mai lungă.  

Sursa foto: www.shutterstock.com

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată noul drum spre Vadu Dobrii         Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi