Ziua Porților Deschise la Cetatea dacică Costești

595

Participanții la prima școală de vară de arhitectură și arheologie organizată la Cetățile dacice din Munții Orăștiei îi invită pe turiști, sâmbătă, 17 iulie, începând cu ora 10, la Ziua porților deschise în cetatea dacică Costești-Cetățuie, din Munții Orăștiei, informează Institutul Național al Patrimoniului.

Programul cuprinde vizite ghidate în sit, prezentarea rezultatelor cercetărilor arheologice, ale documentării de arhitectură și ale intervențiilor de întreținere și conservare primară a zidurilor antice, desfășurate în cadrul școlii de vară. Va avea loc și o expoziție a propunerilor de prezentare și interpretare a sitului arheologic, formulate de participanții la școala de vară.

„Vă vor fi gazde și ghizi studenții care pe parcursul a două săptămâni au luat contact cu problemele și temele specifice ale cercetării și protejării monumentelor arheologice, într-o abordare aplicată, interdisciplinară. Alături de studenți vor fi prezenți îndrumătorii – arheologi, arhitecți, restauratori – care au coordonat modulele de specialitate ale școlii de vară”, a informat Institutul Național al Patrimoniului.

Școala de vară „ArheoArhitectura” este un program educațional dedicat studenților de la facultățile de istorie-arheologie și arhitectură, desfășurat în perioada 4-18 iulie 2021 în cetățile dacice din Munții Orăștiei.

FOTO: INP

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.