ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE – marcată de poliţiştii hunedoreni la datorie

Ziua Poliţiei Române (25 martie) marchează 198 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă Filipescu primul steag al instituţiei, ce purta pe atunci denumirea de Agie, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă, aflată în slujba legii.

Anul acesta, deşi manifestările publice dedicate acestui moment deosebit din viaţa instituţiei au lipsit, pe fondul măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii noului tip de Coronavirus, Ziua Poliţiei Române i-a găsit pe poliţiştii hunedoreni în stradă, pentru susţinerea activităţilor de asigurare a climatului de ordine şi siguranţă publică.
De asemenea, alături de celelalte forţe de ordine, poliţiştii hunedoreni vor continua activităţile preventive şi de verificare a măsurilor dispuse în scopul prevenirii răspândirii Covid-19.
Cu prilejul Zilei Poliţiei Române, anul acesta au fost avansaţi la gradul profesional următor, la termen, 99 de poliţişti (30 de ofiţeri şi 69 de agenţi de poliţie).

În mesajul adresat poliţiştilor, cu această ocazie, conducerea I.P.J. Hunedoara apreciază: „Misiunile pe care le-aţi îndeplinit cu succes şi, cu precădere activităţile realizate în ultima perioadă, alături de alte instituţii cu atribuţii în domeniu, pe linia prevenirii răspândirii noului tip de Coronavirus COVID-19, reprezintă, pentru fiecare dintre noi, un EXAMEN PUBLIC, extrem de dificil, în faţa comunităţii, a familiilor noaste şi a propriei conştiinţe. Această perioadă ne oferă posibilitatea afirmării profesionalismului, a maturităţii şi capacităţii organizatorice a poliţiştilor hunedoreni, de la nivelul tuturor structurilor, de a gestiona o problematică diversă şi complexă, dar care nu ne absolvă de îndatoririle noastre curente.”

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 05 aprilie 2020         Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre