ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI. Programul acțiunilor de 1 Decembrie de la Deva

Paradă militară, foc de artificii, spectacol folcloric şi aprinderea luminilor de Sărbători. Acestea sunt principalele atracţii din programul Zilei Naţionale a României la Deva.

Primăria și Consiliul Local Deva vă invită duminică, 1 Decembrie, în centrul oraşului, să sărbătoriți 101 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia.

Cu începere de la ora 10.30

Cea mai mare sărbătoare a românilor începe la ora 10.30, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 (zona Cinematografului „Patria”), cu oficierea serviciului religios şi alocuţiuni ale oficialităţilor referitoare la semnificaţia Zilei Naţionale a României. Apoi publicul va putea urmări parada militară, desfăşurată pe acordurile Fanfarei din Petreşti (judeţul Alba), cea mai longevivă fanfară din România, înfiinţată în urmă cu 140 de ani. Anul acesta, devenii care vor fi prezenţi pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 pentru a urmări parada de Ziua Naţională a României vor avea parte şi de un moment inedit. În deschiderea blocului de defilare a tehnicii, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara va prezenta şi caii de serviciu, folosiţi în acţiunile desfăşurate în zonele montane, greu accesibile şi pe traseele turistice. După parada militară, devenii sunt invitaţi în Piaţa Unirii, din centrul istoric al oraşului, la Hora Unirii şi la două spectacole folclorice, oferite de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara şi de Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva. Evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României vor culmina, spre seară, cu aprinderea iluminatului festiv de Sărbători şi cu un spectaculos foc de artificii. Pentru buna desfăşurare a sărbătorii, traficul rutier va fi restricționat în centrul municipiului Deva, pe toată durata evenimentului.

Nume cunoscute

În cele ce urmează vă prezentăm programul complet al manifestărilor de Ziua Națională a României de la Deva. Astfel, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918: ora 10:30 – ceremonial militar; ora 10:35 – oficierea serviciului religios; ora 10:50 – rostirea alocuţiunilor referitoare la semnificaţia Zilei Naţionale a României; ora 11:00 – paradă militară, ăn cadrul căreia vVor defila în faţa publicului prezent la eveniment personal şi tehnică reprezentativă de la: Batalionul 53 Geniu „Scorilo”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, Direcţia Judeţeană de Informaţii Hunedoara, Penitenciarul Deva, Poliţia Locală Deva, Serviciul Public Judeţean Salvamont, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, Aeroclubul Teritorial Deva, Crucea Roşie Română – Filiala Hunedoara, Garda Cetăţii Deva, Asociaţia „Decebal” Airsoft Club Deva. Apoi manifestările se mută în Piața Unirii, programul fiind: ora 11:45 – spectacol folcloric organizat de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara, la care participă: Liliana Laichici, Anca Branea, Vlad Linţă, Alisa Toma, Elena Evsei, Nicolae Flaviu Cristea, Cristian Fodor şi Ansamblul Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean”, sub bagheta dirijorală a prof. George Cîlţea, în  coregrafia lui Mircea Resiga și  prezentare realizată de Mihai Feier; ora 16:30 – spectacol folcloric organizat de Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, la care participă: Alina Pinca, Sebastian Stan, Cătălin Haşa, Eugen Mihăilă, Ana Almăşana Ciontea şi Bogdan Toma, în acompaniamentul Grupului instrumental „Dor Hunedorean”, condus de Alin Joldeş, în prezentarea lui Claudiu Munteanu; ora 17:30 – aprinderea iluminatului festiv de Sărbători;  ora 19:30 – foc de artificii. Ziua Naţională a României este organizată de Instituţia Prefectului – Judeţul Hunedoara, Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Municipiului Deva, Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

 

EXTRA 1

Evenimentele sfârșitului de an, la Orăștie

Primăria Orăștie îi invită pe locuitorii municipiului să se bucure de evenimentele pregătite la sfârșit de an și să ia parte la concertele, spectacolele și acțiunile organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Vedeți mai jos principalele activități culturale ale sfârșitului de an organizate la Orăștie:  30 noiembrie 2019,  ora 17:00 – Sala Astra – Spectacol de gală „Orăştie 1224″, Grupul coral „Epifania” – Protopopiatul Ortodox Român Orăştie, Invitat special – grupul celor trei tenori – „Distinto”; 1 Decembrie 2019 – manifestări dedicate Zilei Naţionale a României: ora 12:30 – Moment comemorativ – la troiţa de lângă Catedrala Ortodoxă, în Piaţa Victoriei: intonarea Imnului Naţional al României şi prezentarea onorului militar; Te Deum; alocuţiuni; depuneri de coroane de flori; defilarea plutoanelor de jandarmi, pompieri militari şi poliţişti locali; ora 17:00 – Spectacol susţinut pe scena amplasată în Piaţa Victoriei; aprinderea luminilor în Pomul de Crăciun şi a iluminatului festiv; concert al trupei Pragu’ de sus; 5 decembrie 2019 – ora 17:00:  Concert extraordinar de colinde; 9 – 23 decembrie 2019 – Atelierul şi trăsura lui Moş Crăciun în Piaţa Victoriei, lângă bradul împodobit, pentru copiii care se pregătesc pentru întâlnirea cu mult aşteptatul Moş;  15 decembrie 2019, ora 11:15 – „Călușerul transilvănean”, ediţia a 51-a, care se va desfăşura începând cu adunarea cetelor de căluşari în faţa Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu”, de unde se va pleca într-o paradă a portului căluşeresc, ce va culmina cu un spectacol extraordinar; 22 Decembrie 2019,  ora 12:15 – manifestări ocazionate de Ziua Revoluţiei Române;  ora 15:00 – „Gala tinerilor sportivi din Municipiul Orăştie” – ediţia a IV-a, la sala Astra;  31 decembrie 2019, ora 23:30 – Revelion în stradă, în Piaţa Victoriei: slujbă de sfârşit de an, alocuţiuni, jocuri de artificii.

 

EXTRA 2

Manifestări de sărbătoare și la Simeria

Administrația orașului Simeria a pregătit de Ziua Națională a României, pe lângă ceremonia oficială de 1 Decembrie, un program artistic susţinut de trupe de dans locale și un spectacol de muzică populară. Evenimentele se vor desfăşura în Piaţa Parcului de Afaceri Simeria, după următorul program: de la 12.00 ceremonie dedicată Zilei Naţionale a României, care cuprinde intonarea Imnului de Stat, Te Deum, cuvânt oficialităţi, alocuţiune de 1 Decembrie, scurt program artistic susţinut de trupele de dans Magic Crew şi K-Meleon de la Clubul SMART al Copiilor Simeria; de la ora 16.30 program artistic cu solişti: Simi Belea, Ovidiu Nechita, Remus Adam, Luiza Ţârlea, Răzvan Furdui, Alice Marleen, Timea Ardelean, Roxana Stîngă, acompaniaţi de Taraful condus de Valentin Oneaţă. În timpul programului artistic va avea loc aprinderea iluminatului festiv. Manifestările sunt organizate de Primăria și Consiliul Local Simeria și de Centrul Cultural și de Creație al oraşului Simeria.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii