Ziua Mondială a Apei, marcată în școli din mediul rural

Reprezentanți ai Apa Prod SA organizează „Lecții deschise” cu elevi de la școlile din Bretea Română, Dobra și Cristur

 

Acțiunile dedicate Zilei Mondiale a Apei au început, ieri, la Școala Gimnazială din Bretea Română. Câteva zeci de copii din ciclul primar au participat la o „Lecție deschisă”, susținută de reprezentanți ai operatorului regional de apă și canalizare, pe teme privind importanța și  protejarea resursei  de apă, dar și protejarea sistemelor de canalizare.

 

Anul trecut, Apa Prod a organizat astfel de acțiuni în școli din mediul urban, iar anul acesta s-a îndreptat către unități de învățământ din mediul rural. „Încercăm să ajungem la școli din cât mai multe zone aflate în aria noastră de operare. Anul trecut am fost la școli din Deva și Simeria, iar anul acesta am fost deja la Bretea Română și urmează să mergem la Dobra și Cristur. Încercăm, prin aceste lecții, să îi învățăm pe copii cum și de ce este important să protejeze apa dar și cum să utilizeze corect sistemele de canalizare”, a spus purtătorul de cuvânt al Apa Prod SA, Andreea Morogan.

Tema din acest an a Zilei Mondiale a Apei a fost „Apa Menajeră”. Pe această linie, copiilor li s-a explicat cum trebuie protejat sistemul de canalizare și ce se poate întâmpla dacă nu se respectă câteva reguli esențiale. „Deși nu există sistem public de canalizare în toate satele comunei, am fost plăcut surprinși să vedem că micuții știu ce trebuie și ce nu trebuie aruncat în canalizare. Sperăm să și respecte aceste reguli, nu doar să le cunoască”, mai spune Andreea Morogan.

Pe linia protejării apei, copiii au vizionat un film educativ și au învățat despre circuitul apei în natură, atât prin discuții libere, cât și prin „Povestea unei picături de apă”.

 

Cifră

60 de copii au participat la „Lecția deschisă”

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu