Ziua Mondială a Apei, marcată în școli din mediul rural

Reprezentanți ai Apa Prod SA organizează „Lecții deschise” cu elevi de la școlile din Bretea Română, Dobra și Cristur

 

Acțiunile dedicate Zilei Mondiale a Apei au început, ieri, la Școala Gimnazială din Bretea Română. Câteva zeci de copii din ciclul primar au participat la o „Lecție deschisă”, susținută de reprezentanți ai operatorului regional de apă și canalizare, pe teme privind importanța și  protejarea resursei  de apă, dar și protejarea sistemelor de canalizare.

 

Anul trecut, Apa Prod a organizat astfel de acțiuni în școli din mediul urban, iar anul acesta s-a îndreptat către unități de învățământ din mediul rural. „Încercăm să ajungem la școli din cât mai multe zone aflate în aria noastră de operare. Anul trecut am fost la școli din Deva și Simeria, iar anul acesta am fost deja la Bretea Română și urmează să mergem la Dobra și Cristur. Încercăm, prin aceste lecții, să îi învățăm pe copii cum și de ce este important să protejeze apa dar și cum să utilizeze corect sistemele de canalizare”, a spus purtătorul de cuvânt al Apa Prod SA, Andreea Morogan.

Tema din acest an a Zilei Mondiale a Apei a fost „Apa Menajeră”. Pe această linie, copiilor li s-a explicat cum trebuie protejat sistemul de canalizare și ce se poate întâmpla dacă nu se respectă câteva reguli esențiale. „Deși nu există sistem public de canalizare în toate satele comunei, am fost plăcut surprinși să vedem că micuții știu ce trebuie și ce nu trebuie aruncat în canalizare. Sperăm să și respecte aceste reguli, nu doar să le cunoască”, mai spune Andreea Morogan.

Pe linia protejării apei, copiii au vizionat un film educativ și au învățat despre circuitul apei în natură, atât prin discuții libere, cât și prin „Povestea unei picături de apă”.

 

Cifră

60 de copii au participat la „Lecția deschisă”

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara