ZIUA MONDIALĂ A APEI. Apa Prod, lecţii deschide despre rostul apei în trei municipii din judeţ

Expoziţie de fotografie, jocuri şi concursuri pentru copii. În acest mod, Apa Prod SA a sărbătorit Ziua Mondială a Apei în Deva, Brad şi Hunedoara.

Manifestarea a fost organizată de către Apa Prod SA Deva, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, care se sărbătoreşte în fiecare an, în data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătoreşte din 1993.

Apa este un drept universal

„Pornind de la tema anului 2019 – „Apa este un drept universal” – ne-am propus organizarea unor acţiuni educative, diferite de anii precedenţi, care îi vizează atât pe copii, cât şi pe adulţi. Sub titlul Circuitul apei în oraşul tău, am organizat o expoziţie de fotografie care a cuprins toate obiectivele administrate de noi, de la captarea până la epurarea apei, specifice fiecărei localităţi. În municipiul Deva am prezentat fotografii de la staţia de captare din Râu Mare, Staţia de Tratare a Apei Sântămăria Orlea, Staţia de Epurare Deva. Bineînţeles, am pus acces şi pe problemele pe care le avem în ceea ce priveşte utilizarea incorectă a sistemului de canalizare. Am expus câteva fotografii cu ceea ce scot zilnic colegii noştri din canalizare. Ne-am dorit să tragem astfel un semnal de alarmă în ceea ce priveşte obiectele pe care oamenii le aruncă în canalizare, de la şerveţele umede, la moloz, ghidoane de bicicletă sau arcuri de canapea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Apa Prod SA, Andreea Morogan.

Canalizarea nu e coş de gunoi

Pentru copii, Apa Prod a pregătit o serie de lecţii deschise, concursuri de desene pe asfalt sau jocuri cu apă. La final, toţi copiii au fost premiaţi cu baloane, şepci şi puzzel-uri educative. „Le prezentăm tuturor celor interesaţi de unde vina apa. Mai exact, pentru municipiul Deva vine din Râul Mare, din Barajul Hațeg. O tratăm apoi în staţia de tratare de la Sântămăria Orlea. Avem staţia de epurare, laboratorul şi dispeceratul central. Bineînţeles, ne axăm şi pe Campania „Canalizarea nu e coş de gunoi”. Sperăm ca prin pozele pe care le-am afişat, oamenii să înţeleagă că nu e bine să aruncăm chiar totul în sistemul de canalizare”, a mai spus purtătorul de cuvânt al APA PROD SA, Andreea Morogan.

Hunedorenii, aşteptaţi în Parcul Tineretului

Luni, 25 martie 2019, reprezentanţii Apa Prod SA se vor afla în Parcul Tineretului din municipiul Hunedoara unde îi aşteaptă pe toţi cei interesaţi să viziteze expoziţia de fotografie specifică municipiului de pe Cerna, dar avem şi jocuri pentru copii.
Pe lângă acţiunile educative, Apa Prod S.A. şi-a deschis porţile pentru toţi cei care şi-au dorit să viziteze obiectivele pe care le administrează şi care fac parte din sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare. Cei interesaţi au fost invitaţi să viziteze staţiile de tratare a apei din Sântămăria Orlea, Hunedoara şi Crișcior, staţiile de epurare din Deva, Sântuhalm şi Călan, laboratorul de apă potabilă din Deva şi Muzeul Apei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident grav pe șantierul magistralei de mare viteză, la Mintia. Un bărbat a suferit arsuri cu apă clocotită         Scene de violență extremă produse de un interlop din Vulcan         Râsu’-plânsu’ arheologiei. Concluziile bizare ale expertului care a stabilit valoarea matriței din Sarmizegetusa Regia         O fetiță de patru ani s-a prăbușit de la etajul al doilea al unui bloc din Deva         Cum a fost celebrată Ziua Drapelului Național în Deva și Hunedoara         Lansare proiect: „Construcţie şi dotare creşă nouă, strada Luminii, nr. 10, municipiul Orăştie”         Variante ieftine de vacanță – Serbia sau Bosnia         Peste 3.000 de tone de păcură vor încălzi municipiul Brad         Drumul spre cetatea dacică Piatra Roșie a fost asfaltat         Șase medii 10 în județ, la Evaluarea Națională         ATENŢIONARE PENTRU ȘOFERI. Traficul rutier va fi închis în weekend pe strada Hărăului         PRIMARUL DEVEI: „Susțin necondiționat orice demers menit a salva Termocentrala Mintia de la închidere!”         Program prelungit la “Paşapoarte”, doar dacă se impune         Ziua comunei Râu de Mori         Sărbătoarea Sânzienelor, păstrată în satele din Munții Orăștiei         Lansarea implementării proiectului: „Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuințe M1 – Aleea Crizantemelor din municipiul Deva“, cod SMIS 117069         Podul verde al Autostrăzii Lugoj – Deva, din ce în ce mai animat         Un adolescent în vârstă de 16 ani a distrus trei autoturisme         Afacerea unui contrabandist pusă pe butuci         Tragedie pe calea ferată, în stația Aurel Vlaicu. A murit o copilă de opt ani