Zilele Maghiare la Deva – Piața Cetății, 28 septembrie 2019

Concerte de muzică ușoară, dansuri medievale și populare, spectacole pentru copii, târguri ale meșteșugarilor și preparare de bucate tradiționale sunt doar câteva dintre manifestările care vor avea loc sâmbătă, 28 septembrie 2019, în Piața Cetății din Deva, în cadrul ediției a X-a a ”Zilelor Maghiare ale Județului Hunedoara”.
Evenimentul are ca scop promovarea relațiilor interetnice în comunități locale și a dialogului intercultural între comunități.
”Zilele Maghiare ale Județului Hunedoara” se desfășoară în mai multe localități din județ, până duminică, 29 septembrie 2019.
”Zilele Maghiare” la Deva sunt organizate de Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI, LA DEVA

SÂMBĂTĂ, 28 septembrie 2019:
– orele 9:00 – 11:00, terenul cu gazon artificial Realsport: Turneu de fotbal aniversar (finală). Participă echipe din Deva, Cristur, Lupeni, Cluj-Napoca și Mezokovesd (Ungaria)
– ora 12:00, Piața Cetății: Amestec de arome – Preparare de gulaș, prăjire de cârnați și clătite, kürtós-kalács – operă a maeștrilor bucătari din Deva și din Zsombó, Békéscsaba și Szarvas (Ungaria)
– orele 14:00 – 23:00, Piața Cetății: Program în aer liber și Târg al meșteșugarilor (Târgul meșteșugarilor cu lucrări realizate de adulți – ”Mâini iscusite”; Târgul meșteșugarilor cu lucrări realizate de copii – ”Mânuțe mititele”; Programe pentru copii organizate de tinerii de la Biserica Reformată Deva – Cort IKE și Baby parking)
– ora 14:00, Piața Cetății: Concert de muzică ușoară susținut de trupa ”Lobonc” a Liceului Teoretic ”Téglás Gábor” Deva
– ora 15:00, Piața Cetății: Spectacol pentru copii, ”Piskóta Panni”
– ora 16:00, Piața Cetății: Spectacol de folclor – Corul pensionarilor ”Szivárvány” (dirijor: Domokos Balázs)
– ora 16:30, Piața Cetății: Dansuri populare maghiare cu Ansamblul Folcloric din Cristur (director artistic: Szabó Julianna)
– ora 17:00, Piața Cetății: Ansamblul de dans medieval ”Renaissance” (director artistic: Gáspár-Barra János)
– ora 18:00, Piața Cetății: Concert Szimpla Kárpáci
– ora 19:30, Piața Cetății: Concert Delhusa Gjon.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?