Zilele maghiare. Gulaşul a fost la „putere” în Hunedoara FOTOGALERIE

Sâmbătă după masă, locuitorii urbei de pe malurile Cernei şi-au putut delecta papilele gustative cu acest celebru produs culinar. Gulaşul este un preparat culinar, de origine maghiară, deosebit de apreciat, mai ales în judeţele din Transilvania.

 [wzslider autoplay=”true”]

Reţetă din Bucovina

Acest deliciu pentru papilele gustative a putut fi savurat de către locuitorii din Hunedoara care, sâmbătă după masă, au trecut prin zona „teatrului” din municipiul de pe malurile Cernei şi s-au alăturat celor care au participat la o nouă ediţie a „Zilelor maghiare”, manifestare de tradiţie, care se desfăşoară între 1 şi 11 mai. În opt ceaune mari, bărbaţi şi femei de toate vârstele, lucrau de zor pentru a face un gulaş cât mai gustos, după diferite reţete.

„Este o reţetă foarte veche, pe care strămoşii mei au adus-o în Hunedoara în 1889, când s-au mutat din Bucovina aici. Reţeta clasică o cam ştie toată lumea, cu carne de mai multe feluri, în funcţie de preferinţe, legume şi mai multe condimente, dar noi i-am adus ceva îmbunătăţiri, adăugându-i şi fasole. Să găteşti un gulaş bun musai trebuie să-l fierbi în ceaun, pe foc de lemne, şi să pui şi dragoste în ceea ce faci, aceasta reprezentând principalul „ingredient” al acestei mâncări”, a spus Francisc Marton, un bărbat din Hunedoara, care alături de alţi conjudeţeni, dar şi de oaspeţi din Ungaria, a preparat un produs culinar de toată isprava.

Şi cei prezenţi la manifestare, dar şi organizatorii „ Zilelor maghiare” din acest an, s-au declarat mulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat sâmbătă după masă în municipiul Hunedoara.

 „Am ajuns cu această manifestare la cea de-a cincea ediţie. În acest an acţiunile, care acoperă o paletă largă de activităţi, se desfăşoară în 22 de localităţi din judeţul Hunedoara, dar acest veritabil festival al gulaşului iese în evidenţă. Este una dintre cele mai gustate activităţi, atât la propriu, cât şi la figurat, de către cei care ne onorează cu prezenţa, aici fiind vorba nu doar de maghiari, ci şi de români”, a declarat Aranka Takacs, unul dintre organizatori. Devenii pot degusta un gulaş pe cinste sâmbătă, 10 mai.

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni         Salarii regești la Consiliul Județean Hunedoara