Zilele maghiare. Gulaşul a fost la „putere” în Hunedoara FOTOGALERIE

Sâmbătă după masă, locuitorii urbei de pe malurile Cernei şi-au putut delecta papilele gustative cu acest celebru produs culinar. Gulaşul este un preparat culinar, de origine maghiară, deosebit de apreciat, mai ales în judeţele din Transilvania.

 [wzslider autoplay=”true”]

Reţetă din Bucovina

Acest deliciu pentru papilele gustative a putut fi savurat de către locuitorii din Hunedoara care, sâmbătă după masă, au trecut prin zona „teatrului” din municipiul de pe malurile Cernei şi s-au alăturat celor care au participat la o nouă ediţie a „Zilelor maghiare”, manifestare de tradiţie, care se desfăşoară între 1 şi 11 mai. În opt ceaune mari, bărbaţi şi femei de toate vârstele, lucrau de zor pentru a face un gulaş cât mai gustos, după diferite reţete.

„Este o reţetă foarte veche, pe care strămoşii mei au adus-o în Hunedoara în 1889, când s-au mutat din Bucovina aici. Reţeta clasică o cam ştie toată lumea, cu carne de mai multe feluri, în funcţie de preferinţe, legume şi mai multe condimente, dar noi i-am adus ceva îmbunătăţiri, adăugându-i şi fasole. Să găteşti un gulaş bun musai trebuie să-l fierbi în ceaun, pe foc de lemne, şi să pui şi dragoste în ceea ce faci, aceasta reprezentând principalul „ingredient” al acestei mâncări”, a spus Francisc Marton, un bărbat din Hunedoara, care alături de alţi conjudeţeni, dar şi de oaspeţi din Ungaria, a preparat un produs culinar de toată isprava.

Şi cei prezenţi la manifestare, dar şi organizatorii „ Zilelor maghiare” din acest an, s-au declarat mulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat sâmbătă după masă în municipiul Hunedoara.

 „Am ajuns cu această manifestare la cea de-a cincea ediţie. În acest an acţiunile, care acoperă o paletă largă de activităţi, se desfăşoară în 22 de localităţi din judeţul Hunedoara, dar acest veritabil festival al gulaşului iese în evidenţă. Este una dintre cele mai gustate activităţi, atât la propriu, cât şi la figurat, de către cei care ne onorează cu prezenţa, aici fiind vorba nu doar de maghiari, ci şi de români”, a declarat Aranka Takacs, unul dintre organizatori. Devenii pot degusta un gulaş pe cinste sâmbătă, 10 mai.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici