Zeci de familii au fost păgubite de furtună

Aproape 50 de persoane au avut de suferit pagube materiale, iar 26 de locuințe și o anexă gospodărească au fost afectate în urma furtunii care s-a abătut duminică asupra municipiului Hunedoara, a informat Primăria Hunedoara.

„În acțiunile de îndepărtare a bucăților de acoperișuri căzute și pentru înlăturarea arborilor doborâți de vânt au fost implicate 60 de persoane: 10 polițiști locali, 24 de pompieri, 22 de angajați ai Primăriei Hunedoara și patru persoane de la firma de curățenie contractată de primărie. S-a intervenit cu nouă autoutilitare atât de la Primăria Municipiului Hunedoara, cât și de la Detașamentul de Pompieri Hunedoara și de la  societatea comercială”, a informat Primăria Hunedoara.

Luni, angajații Primăriei Hunedoara și ai firmei de curățenie au continuat îndepărtarea efectelor furtunii de duminică, strângând resturile de materiale împrăștiate de vânt. „Fac un apel către cetățeni, să se adreseze primăriei, pentru obținerea de autorizații de construire atât a anexelor gospodărești, cât și a acoperișurilor, de cele mai multe ori, acoperișurile luate de vânt neavând autorizații de construire și nefiind făcute cu firme specializate”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Vântul a bătut cu peste 90 de kilometri pe oră în zona Devei şi a Hunedoarei, iar vijelia de câteva zeci de minute, din după-amiaza de duminică, a provocat pagube importante în cele două municipii. „În urma furtunii în Deva au fost smulse acoperişurile unor blocuri situate pe străzile Minerului, Eminescu, Liliacului şi a unui corp al Liceului Minier, au fost rupte mai multe panouri publicitare şi mai mulţi copaci din diferite zone ale oraşului, au fost avariate două autoturisme şi o remorcă, iar o femeie a suferit contuzii uşoare. Am gestionat situaţia de urgenţă astfel creată, am dispus direcţiilor de specialitate din cadrul primăriei că împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu( ISU, Salvare, Pompieri) să ia măsurile necesare pentru înlăturarea şi limitarea pagubelor produse de furtună”, a informat primarul Devei, Ovidiu Moş. În județul Hunedoara fenomenele mete periculooase au afectat total sau parțial 20 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în 13 localități.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019