Zeci de familii au fost păgubite de furtună

Aproape 50 de persoane au avut de suferit pagube materiale, iar 26 de locuințe și o anexă gospodărească au fost afectate în urma furtunii care s-a abătut duminică asupra municipiului Hunedoara, a informat Primăria Hunedoara.

„În acțiunile de îndepărtare a bucăților de acoperișuri căzute și pentru înlăturarea arborilor doborâți de vânt au fost implicate 60 de persoane: 10 polițiști locali, 24 de pompieri, 22 de angajați ai Primăriei Hunedoara și patru persoane de la firma de curățenie contractată de primărie. S-a intervenit cu nouă autoutilitare atât de la Primăria Municipiului Hunedoara, cât și de la Detașamentul de Pompieri Hunedoara și de la  societatea comercială”, a informat Primăria Hunedoara.

Luni, angajații Primăriei Hunedoara și ai firmei de curățenie au continuat îndepărtarea efectelor furtunii de duminică, strângând resturile de materiale împrăștiate de vânt. „Fac un apel către cetățeni, să se adreseze primăriei, pentru obținerea de autorizații de construire atât a anexelor gospodărești, cât și a acoperișurilor, de cele mai multe ori, acoperișurile luate de vânt neavând autorizații de construire și nefiind făcute cu firme specializate”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Vântul a bătut cu peste 90 de kilometri pe oră în zona Devei şi a Hunedoarei, iar vijelia de câteva zeci de minute, din după-amiaza de duminică, a provocat pagube importante în cele două municipii. „În urma furtunii în Deva au fost smulse acoperişurile unor blocuri situate pe străzile Minerului, Eminescu, Liliacului şi a unui corp al Liceului Minier, au fost rupte mai multe panouri publicitare şi mai mulţi copaci din diferite zone ale oraşului, au fost avariate două autoturisme şi o remorcă, iar o femeie a suferit contuzii uşoare. Am gestionat situaţia de urgenţă astfel creată, am dispus direcţiilor de specialitate din cadrul primăriei că împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu( ISU, Salvare, Pompieri) să ia măsurile necesare pentru înlăturarea şi limitarea pagubelor produse de furtună”, a informat primarul Devei, Ovidiu Moş. În județul Hunedoara fenomenele mete periculooase au afectat total sau parțial 20 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în 13 localități.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte         Fizioterapie și kinetoterapie sau relaxare și întreținere. Toate într-un singur loc: la cabinetul C.A.R.P. Solidaritatea Simeria         Este Deva o destinație turistică?         43 de kilometri ai Autostrăzii Lugoj – Deva deschiși până la sfârșitul lunii august         CNAIR: Lotul 4 Lugoj – Deva a fost recepționat dar nu poate fi deschis circulației         Festivalul Plăcintelor pădureneşti la Poiana Răchițelii