Zam, prima localitate hunedoreană în carantină zonală

1091
Având în vedere creșterea numărului de cazuri la nivelul localității Zam, începând cu data de 02.10.2021, ora 08:00 a fost instituită carantina zonală pentru o perioadă de 14 zile.
Începând de sâmbătă, 2 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile, în satul Zam a fost instituită măsura carantinării zonale. „Decizia a fost luată prin Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 7619 din 1 octombrie 2021, având în vedere situația epidemiologică din localitate, generată de virusul SARS COV 2, având ca rezultat o incidență de 18,82 cazuri la 1.000 locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă”, a informat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara.
Autoritățile au impus restricții în localitatea Zam. Circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator. O altă restricție se referă la limitarea la maximum a deplasării persoanelor şi monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri. Ieşirea persoanelor din locuinţă este permisă doar pe bază de declaraţie pe propria răspundere, legitimaţie de serviciu sau adeverinţă eliberată de angajator.
Restricții au fost impuse și cu privire la circulația localnicilor în afara gospodăriei. Printre excepții se numără localnicii care au fost vaccinați împotriva Covid 19 și persoanele care se deplasează în scop profesional.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *