Vom putea circula pe 43 de kilometri de autostradă de Sfânta Maria

Constructorii Lotului 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva au solicitat recepția celor 22 de kilometri pentru data de 12 august. Pe tronsonul dintre Deva și Ilia mai au loc lucrări doar pe „Dealul liliecilor”, de la marginea satului Șoimuș, unde pe o porțiune de un kilometru este turnat stratul de uzură, sunt montate indicatoarele rutiere și sunt legate plasele și ancorele pe versant. Este exclus ca autostrada să nu fie deschisă până de Sfânta Maria, susține Ștefan Șerbu, directorul de șantier.
Constructorii Lotului 4 au susţinut că lucrările începute în primăvara anului 2014 la cei 22 de kilometri între Şoimuş (Deva) şi Ilia puteau fi terminate în 2016, dacă nu exista problema „Dealului Liliecilor”, unde o grotă în care se adăposteau câţiva lilieci din specii comune, pentru care s-a decis relocarea, a dus la blocarea proiectului.
Și lucrările la Lotul 3, de 21 de kilometri, între Ilia şi Holdea au ajuns la final, după cinci ani de la începerea lor, iar tronsonul va fi deschis circulației, cel mai probabil, la mijlocul acestei luni. După inaugurarea celor 43 de kilometri, vor mai rămâne de executat ma puţin de 10 kilometri de autostradă, între Holdea şi Margina. Autostrada Lugoj – Deva va avea o lungime de 100 de kilometri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului