Voluntarii au curățat malul Lacului Cinciș

Voluntarii au făcut, sâmbătă, curăţenie pe malul nordic al Lacului Cinciş, în zona dintre baraj şi Tătăuş.

Aproape 30 de localnici, sprijiniţi de Apele Române şi de societatea de salubrizare din Hunedoara, au participat la acţiunea de ecologizare, în urma căreia au fost strânşi peste 250 de saci de gunoaie.

Protejarea mediului înseamnă sănătatea noastră. Natura ne oferă multe, dar unii dintre noi nu ştim să ocrotim şi să avem grijă de ceea ce am primit “gratis”. Schimbarea pleacă de la noi, noi suntem schimbarea , iar atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat, se poate. Nu departe de satul meu natal, este Lacul Cinciş, un loc frumos cu o deschidere turistică impresionantă datorită frumuseţii lacului care pare desprins dintr-un tablou. O zonă liniştită, unde turiştii care vin aici îşi odihnesc gândurile, încărcându-se cu energie pozitivă. Aceasta e partea frumoasă, care ţine de ce ne-a lăsat Dumnezeu şi de care ar trebui să avem grijă. Partea mai puţin plăcută apare pe marginea lacului, mai exact pe Tătăuş unde deşeurile parcă au “înflorit” . Acestea nu aparţin locului, tocmai de aceea am hotărât demararea acţiunii de voluntariat în colaborare cu operatorul de salubrizare şi cu ajutorul Apelor Române, alături de câţiva cetăţeni din Teliucu Inferior, Cinciş si de câţiva prieteni din Hunedoara”, spune Cătălin Brumar, iniţiator al acţiunii.

Tânărul spune că voluntarii se vor mai întoarce pe malul Lacului Cinciş, pentru a face curăţenie şi în alte zone. Malul stâng al Lacului Cinciş, un loc împădurit şi mai puţin accesibil turiştilor, care nu pot ajunge aici cu maşinile, ci doar pe jos, a fost ocupat în ultimii ani de covoare întinse de gunoaie. Deşeurile au fost purtate la mal de ape ori au fost abandonate de pescari şi de cei care şi-au găsit locuri de campare. Un volum uriaş s-a adunat în mormane în micile „golfuri” ale lacului, la gurile de vărsare ale izvoarelor. În ultimii ani aproape nimeni nu s-a arătat interesat să le strângă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție         Spitalul Județean Deva a intrat în carantină         Doi pacienți morți în Hunedoara aveau și Covid – 19. Erau vârstnici, cu boli grave         Trei cazuri de coronavirus în municipiul Hunedoara. Un medic a fost diagnosticat pozitiv         Mesajul tranșant al unui medic ginecolog din Brad despre criza coronavirus         TEATRU: „Întâlnire la voi acasă”         BANII NOŞTRI. Deprecierea leului a luat o pauză         ANUNŢ! Auchan anunță case dedicate pentru ONG-uri și vârstnici         România a ajuns la 1.760 de cazuri de coronavirus