Voluntarii au curățat malul Lacului Cinciș

Voluntarii au făcut, sâmbătă, curăţenie pe malul nordic al Lacului Cinciş, în zona dintre baraj şi Tătăuş.

Aproape 30 de localnici, sprijiniţi de Apele Române şi de societatea de salubrizare din Hunedoara, au participat la acţiunea de ecologizare, în urma căreia au fost strânşi peste 250 de saci de gunoaie.

Protejarea mediului înseamnă sănătatea noastră. Natura ne oferă multe, dar unii dintre noi nu ştim să ocrotim şi să avem grijă de ceea ce am primit “gratis”. Schimbarea pleacă de la noi, noi suntem schimbarea , iar atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat, se poate. Nu departe de satul meu natal, este Lacul Cinciş, un loc frumos cu o deschidere turistică impresionantă datorită frumuseţii lacului care pare desprins dintr-un tablou. O zonă liniştită, unde turiştii care vin aici îşi odihnesc gândurile, încărcându-se cu energie pozitivă. Aceasta e partea frumoasă, care ţine de ce ne-a lăsat Dumnezeu şi de care ar trebui să avem grijă. Partea mai puţin plăcută apare pe marginea lacului, mai exact pe Tătăuş unde deşeurile parcă au “înflorit” . Acestea nu aparţin locului, tocmai de aceea am hotărât demararea acţiunii de voluntariat în colaborare cu operatorul de salubrizare şi cu ajutorul Apelor Române, alături de câţiva cetăţeni din Teliucu Inferior, Cinciş si de câţiva prieteni din Hunedoara”, spune Cătălin Brumar, iniţiator al acţiunii.

Tânărul spune că voluntarii se vor mai întoarce pe malul Lacului Cinciş, pentru a face curăţenie şi în alte zone. Malul stâng al Lacului Cinciş, un loc împădurit şi mai puţin accesibil turiştilor, care nu pot ajunge aici cu maşinile, ci doar pe jos, a fost ocupat în ultimii ani de covoare întinse de gunoaie. Deşeurile au fost purtate la mal de ape ori au fost abandonate de pescari şi de cei care şi-au găsit locuri de campare. Un volum uriaş s-a adunat în mormane în micile „golfuri” ale lacului, la gurile de vărsare ale izvoarelor. În ultimii ani aproape nimeni nu s-a arătat interesat să le strângă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara